Maaike schrijft op NewbornRuben.08 30dagenblogchallenge: Mijn gezinssamenstelling Lifestyle

30dagenblogchallenge: Mijn gezinssamenstelling

Mijn gezinssamenstelling, wat wil ik daar nou over schrijven? Ik ga kijken naar mijn gezin nu, maar ook naar het verleden, er is veel veranderd in mijn leven wat dat betreft.

Mijn gezinssamenstelling nu

Zoals bekend ben ik getrouwd met M en hebben we 2 zoons, Cas van 4 en Ruub van 1. De eerste jaren dat we samen waren fantaseerden we wel eens over ons toekomstige gezin. Dat bestond altijd uit 2 kinderen en, lekker cliché, een jongen en een meisje natuurlijk. Trouwen wilden we ooit wel, maar was iets wat we veel minder belangrijk vonden. We woonden we al samen en behalve wat praktische veranderingen werd de situatie niet anders als we trouwden.

Toen ik in 2010 ziek werd werden deze plannen een stuk onzekerder. Spontaan besloten we te willen trouwen. Dat hebben we na de chemokuren op 6 augustus 2010 gedaan. Vandaag 8 jaar geleden dus. Inmiddels hebben we dus ook 2 prachtige zoons en vinden we het inderdaad prima zo met 2 kinderen. Geen dochter, maar wat maakt dat nou uit.

Maaike schrijft op NewbornRuben.08-300x200 30dagenblogchallenge: Mijn gezinssamenstelling Lifestyle

Mijn gezin vroeger

En dan mijn gezinssamenstelling vroeger. Ik ben geboren in 1982 als eerste kind van mijn ouders. Mijn ouders waren al een aantal jaar getrouwd en volgens mijn peetouders hadden ze zelden zo gelukkige ouders gezien toen ik geboren werd. Tweeënhalf jaar later werd mijn broertje geboren. Toen ik zes jaar was gingen mijn ouders scheiden en in de jaren er na kregen zij ook beiden een nieuwe partner die nog steeds in mijn leven zijn.

Voor mijn gevoel hadden we twee gezinnen vanaf die tijd. Bij mijn moeder met haar partner, die overigens niet bij ons woonde en zelf ook 2 dochters had en bij mijn vader en zijn vrouw. We hadden hier eigenlijk 2 verschillende levens die beiden fijn waren, maar ook heel anders. Als kind was dat wel eens lastig.

Deze mensen, gezinsleden, zijn nog steeds erg belangrijk voor me, biologische familie of niet. Mijn vader is eind 2009 overleden en mijn broer een jaar geleden. Mijn gezin is klein geworden.

Maaike schrijft op img_20180804_1351371536478155700244944-225x300 30dagenblogchallenge: Mijn gezinssamenstelling Lifestyle

Verdriet

Verdriet is wel wat direct in me op komt als ik dit schrijf. Het oorspronkelijke gezin waar ik uit geboren ben bestaat nog maar uit 2 mensen, alleen mijn moeder en ik leven nog. Naast dat het vandaag mijn trouwdag is, is het ook de sterfdag van mijn broer, nu een jaar geleden. Ik mis hem, ik mis de gezellige kletspraatjes met hem en het idee dat we familie zijn. Samen oud worden met hem heb ik lang geleden al los gelaten, maar het feit dat ik mijn broer mis, ja zeker. Overigens mis ik mijn vader ook regelmatig, maar dat is al zo veel langer geleden dat hij overleed in 2009 dat dat verdriet veel meer gesleten is. Maar vandaag deze blog om stil te staan bij wat we hadden en wat ik mis. En voor mijn geweldige broertje het nummer waarop wij vorig jaar de uitvaartdienst startten. Ik zal de jaren als, in mijn beleving, compleet gezin nooit vergeten en dat blijft het gezin waar in ik uit kom.

Lees ook: Heel erg veel verdriet

Maaike schrijft op gezinssamenstelling-pin 30dagenblogchallenge: Mijn gezinssamenstelling Lifestyle

Mijn andere blogs in de 30dagenblogchallenge:

Start

5 Weetjes over mezelf

De naam van mijn blog

Mijn vroegste herinnering

16 reacties

 1. Het is echt verschrikkelijk als je mensen in je familie moet missen! 🙁 Bij mij heb ik er een paar verloren, maar geen ouders of zussen/broers. Ik denk dat het ook echt een hele harde klap voor mij word, wanneer dat ooit gebeurd.

 2. Je hebt er een mooie en persoonlijke blog van gemaakt, door deze challenge. Leuk, maar heftig om te lezen wat je allemaal al meegemaakt hebt. Heel fijn dat je nu toch een fijn gezin hebt met twee mooie kerels, geniet ervan!

 3. Lijkt me heftig om de helft van je gezin te verliezen. Dat is toch je basis. Ook mooi dat je een inkijkje geeft in je leven.

 4. Happy Anniversary and thank you for sharing, life at home can be an adventure also… 🙂 I am sorry for the loss of loved ones but you have their memories to help keep your heart warm and happy, and a wonderful family to make more of those treasured memories…. 😉

  “There are things that we don’t want to happen but have to accept, things we don’t want to know but have to learn, people we can’t live without but have to let go.”
  ― Nancy Stephan

 5. Hé lieverd wat heb je dat mooi geschreven. Snap je zeker dat je broer mist en het onderdeel zijn van een grote familie. Maar zelf heb je wel een hele mooie familie voor teruggekregen namelijk je eigen familie en gezin. Bij ons in de familie zeggen ze altijd dat een reden heeft als iemand waarvan je veel hout op een belangrijke datum voor jou overlijdt. Eigenlijk betekent het gewoon vergeet me niet en denk elk jaar amen en zeker op deze datum want dat vind ik belangrijk. En zo is hij er lek jaa rop zijn eigen manier toch een beetje bij veel ❤️

 6. Amai, jij hebt ook al heel wat meegemaakt! Familie, daar blijf je altijd mee verbonden hè. Jij lijkt me een hele sterke madame! Fijn dat ik je langs hier mag leren kennen. Een nieuwe blog ontdekken, is altijd leuk. Nog veel blogplezier!
  Groetjes, Hilde

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.