R 8 maanden! 

Het is vandaag 4 juni. Precies 8 maanden geleden werd R geboren! Tijd dus voor een nieuwe maandblog met daarin hoe het met hem gaat! Ik las de maandblog van C net terug, heel leuk om te zien dat ze op dezelfde leeftijd deels dezelfde dingen doen, deels anderen.

Maaike schrijft op 2017-05-26-13.41.37-254545763-1496428612446 R 8 maanden!  Ouderschap  ontwikkeling maandblog groeien baby

Groeien

Qua gewicht of lengte weet ik niet hoe groot hij is. Ik heb de indruk dat hij hard gaat, vorige maand schreef ik dat 68 langzaam aan het verdwijnen is, nu zit hij echt goed in 74 en als hij zo doorgaat duurt het niet lang voor maatje 80 nodig is.

Eten

R is gek op zijn flesjes, hij krijgt 5 tot 6 voedingen op een dag en daar vraagt hij ook echt om. Flessen varieren tussen 120ml+4 schepjes poeder en 180+6. De borstvoeding uit de diepvries is inmiddels echt op en ik heb ook geen melk meer. Hij is dus nu echt helemaal over op flesvoeding.

Ik zei net dat R gek is op flesjes, maar eigenlijk is hij gewoon gek op eten. Alles gaat er in, ik kan ook geen voorkeur of afkeur ontdekken. Hij is steeds handiger met eten van een lepeltje, hoewel dat ook regelmatig een smeerboel wordt en ook zelf eten vind hij leuk. Zowel brood, als fruit of groente eet hij op die manier prima. Het maakt hem weinig uit, zolang hij het maar in zijn mond krijgt. Hij kan ook flink protesteren als het hem te lang duurt.

Nieuwe dingen deze maand

  • Tijgeren. Niet nieuw, maar hij is inmiddels flink snel en ontdekt de hele kamer. Niets is veilig meer voor hem. Het kattenvoer staat inmiddels weer hoog, want dat werd enthousiast opgegeten.
  • R zit inmiddels behoorlijk stevig. Zelf gaan zitten is hij had aan het oefenen, maar lukt nog net niet.
  • Ik hoor de hele dag dadada, wawa en een hoop geschreeuw en gegil. Hij is heel duidelijk bezig met zijn stem en praten.
  • Op 11 mei kwam zijn tweede tand door.
  • R slaapt steeds beter, we hebben nu al een aantal nachten maar 1 keer voor hem er uit gemoeten. In de avond slaapt hij ook vaak gewoon, maar dat is, zeker als het warm is, nog wat wisselend.

 

11 reacties

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge