Je hebt online en van bijvoorbeeld de kraamzorg allerlei uitzetlijsten met wat je allemaal moet kopen voor de geboorte van je baby. Ik wil nu geen eigen lijst maken, maar wel vertellen wat ik de beste aankopen voor een baby vind.

Mijn top 10 beste aankopen voor een baby

 1. Draagdoek of draagzak: Een draagdoek is voor mij onmisbaar. Ik gebruik hem veel buitenshuis in plaats van de kinderwagen, maar ook als je baby geborgenheid nodig heeft of niet kan slapen is een draagdoek ontzettend fijn om toch je handen vrij te geven. Ik vond een tula erg fijn.
 2. Stokke tripp trapp met babyschaal: Ik vind het ontzettend fijn om snel met mijn kinderen aan tafel te zitten. Om van eten toch meer een gezinsmoment te maken. Een wipstoel op of naast de tafel vind ik onhandig, maar een baby op de goede hoogte aan tafel is erg fijn. En de tripp trapp is later ook gewoon ontzettend praktisch.
 3. Cosleeper: De eerste maanden vind ik het handig en fijn om mijn baby heel dichtbij me te hebben in de nacht. Liefst wel in eigen bed, maar zo dat ik niet hoef op te staan voor nachtvoedingen. Een bednest is een fijne oplossing. Bij Cas stond er een
  Net geboren Ruub in met Cas erbij
  ledikant naast ons bed, dat werkte wel, maar de cosleeper was toch handiger. Wij hadden een bednest gehuurd.
 4. Boxpakjes: boxpakjes zijn lekker comfortabel en flexibel. Plus dat wasbare luiers die nou eenmaal iets dikker zijn er makkelijk in passen. De hema heeft ook fijne boxpakjes voor baby’s
 5. Boxmatras: Een boxmatras maakt de box en stuk meer comfortabel en daardoor kon hij makkelijk in het begin ook als bedje beneden dienen.
 6. Horigen chicture borstkolf: Als je tenminste borstvoeding wilt geven is de horigen chicture de beste borstkolf die ik ken. Ik heb een aantal borstkolvengeprobeerd en met deze kolfde ik veruit het snelst en het meest.
 7. Speelketting van siliconen: Ontzettend fijn speeltje in de auto, kinderwagen of in de draagdoek. Ook erg fijn bij doorkomende tandjes om op te bijten.
 8. XXl hydrofielen: Erg fijn om mee af te drogen, om als zonnescherm te gebruiken of om ergens op te leggen zodat het schoon is voor je baby. xxl hydrofielen maken dat een stuk makkelijker als met de bekende kleine hydrofielen.
 9. Wasbare zoogcompressen: Ook weer voor tijdens borstvoeding, maar ik vond wasbare zoogcompressen zo veel fijner als wegwerp. Veel minder zweterig en plakkerig.
 10. Nachtlampje: En dan eentje waarbij je net voldoende bij ziet tijdens nachtvoedingen. Zo min mogelijk licht is fijner om snel weer in slaap te vallen zowel voor jou als voor je baby.

Naast de standaard dingen als een commode, spuugdoekjes of een kinderwagen waren dit dingen de beste aankopen voor een baby voor mij.

Lees ook: Waarom draag ik? en ben je nog zwanger? Lees dan de tips van Amanda voor het kopen van positiekleding!

Wat was jullie beste aankoop voor je baby? Hebben jullie iets aan dit lijstje? 

12 reacties

 1. Jamey op juni 26, 2017 om 12:01 pm

  Wat een fijn lijstje! Ik ben in verwachting van mijn eerste dus kan deze tips wel heel goed gebruiken!!

  • Maaike1982 op juni 26, 2017 om 12:53 pm

   Graag gedaan! Zal ik ook nog een lijstje maken met wat ik miskopen vond?

 2. Sandra op juni 26, 2017 om 1:08 pm

  Wat een handig lijstje. Ik heb zelf geen kinderen, dus ook geen beste aankoop. 😉

 3. Fleur op juni 26, 2017 om 1:16 pm

  Swaddles (bamboe), die zijn nog groter dan de XXL hydrofielen. Die gebruiken we nu nog voor op het strand of zwembad. In de zomer slapen de meiden er ook onder

 4. Lonneke op juni 26, 2017 om 5:26 pm

  Ik zie er zeker dingen tussen staan die ik tijdens mijn zwangerschap ook voor mijn dochtertje gekocht heb. Ik was erg blij met ons nachtlampje die verschillende liedjes afspeelde.

 5. Bianca Schrijft op juni 27, 2017 om 4:49 am

  Zelf geen ervaring mee, geen kinderen (niet zielig 😉 ). Wel weet ik dat ik mijn zusjes allebei blij kon maken met nuttige kraamcadeau’s ipv het zoveelste setje kleren of een taart van luiers. Bij beide heb ik bij de eerste een zoogkussen gegeven, hierdoor kon de een beneden blijven en de andere boven. Scheelde veel gesjouw en bij de tweede van allebei mobiel voor op de commode.

  • Maaike1982 op juni 27, 2017 om 6:14 am

   Inderdaad zijn nuttige cadeaus fijn! Deels is deze lijst ook gekregen. 😉

 6. Cassandra op juni 27, 2017 om 6:10 am

  Mijn miskopen heb ik al eens uitgeschreven, maar beste aankopen nog niet. Best een goed idee al hebben we het meeste nadien gekocht omdat ze te vroeg geboren was.

  • Maaike1982 op juni 27, 2017 om 6:16 am

   Dan nog kunnen het goede aankopen zijn. 😉 Ik ga binnenkort de miskopen ook eens doen. Heb jouw lijstje laatst gelezen geloof ik en de mijne zou echt anders zijn. 😉

 7. Maryke Mondria * LoveBirds op juni 27, 2017 om 6:04 pm

  1,2,8, 9 en 10 ben ik mee eens! Ik vond bij de eerste de inbakerproducten fijn, maar dat verschilt per kind natuurlijk. Bepanthen voor borstkloven, heel erg fijn! En de Bugaboo, top ding 🙂

 8. Bevalling op mei 25, 2019 om 5:12 pm

  […] Wat zijn de beste aankopen voor een baby? […]

Laat een reactie achter