Beste aankopen voor een baby

Je hebt online en van bijvoorbeeld de kraamzorg allerlei uitzetlijsten met wat je allemaal moet kopen voor de geboorte van je baby. Ik wil nu geen eigen lijst maken, maar wel vertellen wat ik de beste aankopen voor een baby vind.

Mijn top 10

 1. Draagdoek of draagzak: Een draagdoek is voor mij onmisbaar. Ik gebruik hem veel buitenshuis in plaats van de kinderwagen, maar ook als je baby geborgenheid nodig heeft of niet kan slapen is een draagdoek ontzettend fijn om toch je handen vrij te geven.
 2. Stokke tripp trapp met babyschaal: Ik vind het ontzettend fijn om snel met mijn kinderen aan tafel te zitten. Om van eten toch meer een gezinsmoment te maken. Een wipstoel op of naast de tafel vind ik onhandig, maar een baby op de goede hoogte aan tafel is erg fijn. En de tripp trapp is later ook gewoon ontzettend praktisch.
 3. Cosleeper: De eerste maanden vind ik het handig en fijn om mijn baby heel dichtbij me te hebben in de nacht. Liefst wel in eigen bed, maar zo dat ik niet hoef op te staan voor nachtvoedingen. Bij C stond er een Maaike schrijft op 20161005_130154-300x169 Beste aankopen voor een baby Ouderschap Producten babyuitzet baby aankopen  ledikant naast ons bed, dat werkte wel, maar de cosleeper was toch handiger. Wij hadden een bednest gehuurd.
 4. Boxpakjes: Boxpakjes zijn lekker comfortabel en flexibel. Plus dat wasbare luiers die nou eenmaal iets dikker zijn er makkelijk in passen.
 5. Boxmatras: Een boxmatras maakt de box en stuk meer comfortabel en daardoor kon hij makkelijk in het begin ook als bedje beneden dienen.
 6. Horigen chicture borstkolf: Als je tenminste borstvoeding wilt geven is de horigen chicture de beste borstkolf die ik ken. Ik heb een aantal kolven geprobeerd en met deze kolfde ik veruit het snelst en het meest.
 7. Speelketting van siliconen: Ontzettend fijn speeltje in de auto, kinderwagen of in de draagdoek. Ook erg fijn bij doorkomende tandjes om op te bijten.
 8. XXl hydrofielen: Erg fijn om mee af te drogen, om als zonnescherm te gebruiken of om ergens op te leggen zodat het schoon is voor je baby. XXL hydrofielen maken dat een stuk makkelijker als met de bekende kleine hydrofielen.
 9. Wasbare zoogcompressen: Ook weer voor tijdens borstvoeding, maar ik vond wasbare zoogcompressen zo veel fijner als wegwerp. Veel minder zweterig en plakkerig.
 10. Nachtlampje: En dan eentje waarbij je net voldoende bij ziet tijdens nachtvoedingen. Zo min mogelijk licht is fijner om snel weer in slaap te vallen zowel voor jou als voor je baby.

Naast de standaard dingen als een commode, spuugdoekjes of een kinderwagen waren dit dingen de beste aankopen voor een baby voor mij.

Wat was jullie beste aankoop voor je baby? Hebben jullie iets aan dit lijstje? 

11 reacties

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge