Beste aankopen voor een baby

Gepubliceerd door Maaike op

Je hebt online en van bijvoorbeeld de kraamzorg allerlei uitzetlijsten met wat je allemaal moet kopen voor de geboorte van je baby. Ik wil nu geen eigen lijst maken, maar wel vertellen wat ik de beste aankopen voor een baby vind.

Mijn top 10

 1. Draagdoek of draagzak: Een draagdoek is voor mij onmisbaar. Ik gebruik hem veel buitenshuis in plaats van de kinderwagen, maar ook als je baby geborgenheid nodig heeft of niet kan slapen is een draagdoek ontzettend fijn om toch je handen vrij te geven.
 2. Stokke tripp trapp met babyschaal: Ik vind het ontzettend fijn om snel met mijn kinderen aan tafel te zitten. Om van eten toch meer een gezinsmoment te maken. Een wipstoel op of naast de tafel vind ik onhandig, maar een baby op de goede hoogte aan tafel is erg fijn. En de tripp trapp is later ook gewoon ontzettend praktisch.
 3. Cosleeper: De eerste maanden vind ik het handig en fijn om mijn baby heel dichtbij me te hebben in de nacht. Liefst wel in eigen bed, maar zo dat ik niet hoef op te staan voor nachtvoedingen. Bij C stond er een Maaike schrijft op 20161005_130154-300x169 Beste aankopen voor een baby Ouderschap Producten babyuitzet baby aankopen  ledikant naast ons bed, dat werkte wel, maar de cosleeper was toch handiger. Wij hadden een bednest gehuurd.
 4. Boxpakjes: Boxpakjes zijn lekker comfortabel en flexibel. Plus dat wasbare luiers die nou eenmaal iets dikker zijn er makkelijk in passen.
 5. Boxmatras: Een boxmatras maakt de box en stuk meer comfortabel en daardoor kon hij makkelijk in het begin ook als bedje beneden dienen.
 6. Horigen chicture borstkolf: Als je tenminste borstvoeding wilt geven is de horigen chicture de beste borstkolf die ik ken. Ik heb een aantal kolven geprobeerd en met deze kolfde ik veruit het snelst en het meest.
 7. Speelketting van siliconen: Ontzettend fijn speeltje in de auto, kinderwagen of in de draagdoek. Ook erg fijn bij doorkomende tandjes om op te bijten.
 8. XXl hydrofielen: Erg fijn om mee af te drogen, om als zonnescherm te gebruiken of om ergens op te leggen zodat het schoon is voor je baby. XXL hydrofielen maken dat een stuk makkelijker als met de bekende kleine hydrofielen.
 9. Wasbare zoogcompressen: Ook weer voor tijdens borstvoeding, maar ik vond wasbare zoogcompressen zo veel fijner als wegwerp. Veel minder zweterig en plakkerig.
 10. Nachtlampje: En dan eentje waarbij je net voldoende bij ziet tijdens nachtvoedingen. Zo min mogelijk licht is fijner om snel weer in slaap te vallen zowel voor jou als voor je baby.

Naast de standaard dingen als een commode, spuugdoekjes of een kinderwagen waren dit dingen de beste aankopen voor een baby voor mij.

Wat was jullie beste aankoop voor je baby? Hebben jullie iets aan dit lijstje? 


11 reacties

Jamey · 26/06/2017 op 12:01

Wat een fijn lijstje! Ik ben in verwachting van mijn eerste dus kan deze tips wel heel goed gebruiken!!
Jamey onlangs geplaatst…Review Douglas Essential SkincareMy Profile

  Maaike1982 · 26/06/2017 op 12:53

  Graag gedaan! Zal ik ook nog een lijstje maken met wat ik miskopen vond?

Sandra · 26/06/2017 op 13:08

Wat een handig lijstje. Ik heb zelf geen kinderen, dus ook geen beste aankoop. 😉

Fleur · 26/06/2017 op 13:16

Swaddles (bamboe), die zijn nog groter dan de XXL hydrofielen. Die gebruiken we nu nog voor op het strand of zwembad. In de zomer slapen de meiden er ook onder
Fleur onlangs geplaatst…Opruim tips! Zo pakken wij dat aan!My Profile

Lonneke · 26/06/2017 op 17:26

Ik zie er zeker dingen tussen staan die ik tijdens mijn zwangerschap ook voor mijn dochtertje gekocht heb. Ik was erg blij met ons nachtlampje die verschillende liedjes afspeelde.
Lonneke onlangs geplaatst…Mijn week Overzicht #4 | Vaderdag, Werken & StreekbosMy Profile

Bianca Schrijft · 27/06/2017 op 04:49

Zelf geen ervaring mee, geen kinderen (niet zielig 😉 ). Wel weet ik dat ik mijn zusjes allebei blij kon maken met nuttige kraamcadeau’s ipv het zoveelste setje kleren of een taart van luiers. Bij beide heb ik bij de eerste een zoogkussen gegeven, hierdoor kon de een beneden blijven en de andere boven. Scheelde veel gesjouw en bij de tweede van allebei mobiel voor op de commode.
Bianca Schrijft onlangs geplaatst…Video unboxing: Japan Candy box met winactie!My Profile

  Maaike1982 · 27/06/2017 op 06:14

  Inderdaad zijn nuttige cadeaus fijn! Deels is deze lijst ook gekregen. 😉

Cassandra · 27/06/2017 op 06:10

Mijn miskopen heb ik al eens uitgeschreven, maar beste aankopen nog niet. Best een goed idee al hebben we het meeste nadien gekocht omdat ze te vroeg geboren was.

  Maaike1982 · 27/06/2017 op 06:16

  Dan nog kunnen het goede aankopen zijn. 😉 Ik ga binnenkort de miskopen ook eens doen. Heb jouw lijstje laatst gelezen geloof ik en de mijne zou echt anders zijn. 😉

Maryke Mondria * LoveBirds · 27/06/2017 op 18:04

1,2,8, 9 en 10 ben ik mee eens! Ik vond bij de eerste de inbakerproducten fijn, maar dat verschilt per kind natuurlijk. Bepanthen voor borstkloven, heel erg fijn! En de Bugaboo, top ding 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: