Maaike schrijft op img_20180602_0935263269975845379415417 Beter leren bloggen door Blogger by Nature Lifestyle

Beter leren bloggen door Blogger by Nature

Er zijn ongelooflijk veel manieren om beter te leren bloggen. Het belangrijkste is natuurlijk gewoon doen, meters maken. Ga maar gewoon schrijven. Maar om een goedlopende blog te hebben is het handig om meer kennis te hebben. In het afgelopen jaar heb ik veel kennis op gedaan door artikelen te lezen, online te overleggen met andere bloggers en gewoon dingen uit te proberen. Maar na een jaar bloggen vond ik het ook tijd voor een andere manier van dingen leren.

Blogger by Nature

Afgelopen zaterdag ben ik bij Blogger by Nature geweest. Dat is een evenement georganiseerd door Esmee, Joyce en Marguerita bloggers die zo’n evenement misten. Dit was de tweede editie en ik vond het een groot succes! De dag bestaat uit verschillende workshops, netwerken met bedrijven en natuurlijk koffie, lunch en borrel met andere bloggers. Ik vond het echt een geweldig leerzame dag en alleen daarom al is het leuk om over te schrijven.

Mijn dag begon met bijna op bestemming afgesneden worden door Rachel die duidelijk niet goed voorgesorteerd had. Doordat zij zo consequent dezelfde kant op reed kreeg ik het vermoeden dat we dezelfde bestemming hadden. Dat klopte ook dus we liepen samen naar binnen. Na ontvangst van de geweldige goodiebag konden we wat drinken en even socializen met de andere bloggers.

Maaike schrijft op img_20180605_1437022487129710909964734-225x300 Beter leren bloggen door Blogger by Nature Lifestyle

Workshops

Beter leren bloggen doe je natuurlijk niet door goodiebags of kletsen. Ik moet zeggen dat ik van dat laatste ook een hoop leerde, maar de workshops waren toch ook wel erg fijn.

Maaike schrijft op img_20180602_1002485406014184483814715-225x300 Beter leren bloggen door Blogger by Nature Lifestyle

De eerste workshop voor iedereen was van Caroline van yoast over seo voor gevorderden. Ik heb een hoop geleerd over holistische seo. Ook hoorde ik een aantal dingen die ik al wist en goed mee bezig was, maar dingen als verweesde content, vaker cornerstone artikelen maken en nog een heleboel andere praktische tips waren echt ongelooflijk fijn. Dit was echt een hele toegankelijke en leerzame workshop, juist doordat ik het zo eens allemaal bij elkaar hoorde.

Maaike schrijft op img_20180602_1156217768464399510253123-225x300 Beter leren bloggen door Blogger by Nature Lifestyle

Na de lunch was het tijd voor mijn tweede workshop, branding. Een onderwerp waar ik eigenlijk niet heel vaak mee bezig ben geweest, maar juist daarom vond ik hem interessant. Het neerzetten van jezelf of je blog als een merk en hoe je daarmee om kunt gaan. Ook nog wat gehad over rechten van afbeeldingen en hoe om te gaan met opdrachten. Even bevestigd krijgen dat je jezelf niet te laag moet inschatten en dat ook op kleinere blogs je gesponsorde artikelen veel waard zijn is soms goed om te horen. Juist omdat ik dat soms heel lastig vind. Goed om mee te nemen met netwerken later die dag dus.

Daarna was het voor mij tijd voor google analytics. Op zich gebruik ik dat natuurlijk al wel, maar ik vond het fijn om het hele plaatje eens goed te horen. Wat heel fijn was dat er overal goed werd laten zien wat iets was en hoe je het kon gebruiken. Wel hoorde ik vaak dat we er zelf vooral ook naar moesten kijken en dingen proberen.

Drie heel gevarieerde workshops dus en voor mij een mooi programma. Ook de andere workshops had ik leuk gevonden (pinterest, ervaringsverhaal en DA/PA en TF/CF), maar je kan nou eenmaal niet alles doen helaas.

Lees ook: verantwoordelijkheid als blogger

Netwerken

Na de workshops was het voor mij tijd om te gaan netwerken. Dat vond ik om te beginnen best onwennig, maar ook wel heel leuk. Ik was Rachel weer tegen gekomen en met haar ben ik samen gaan kijken. Leuke gesprekken gevoerd, mooie producten gezien en hopelijk komen er leuke samenwerkingen uit. De eerste is nu al geregeld dus dat is wel ontzettend leuk. Ook hier weer leuke goodies gehad, matcha thee geproefd en veel visitekaartjes uitgewisseld.

Maaike schrijft op img_20180602_0935263269975845379415417-225x300 Beter leren bloggen door Blogger by Nature Lifestyle

Ook heb ik genetwerkt met andere bloggers. Na het netwerkplein was het tenslotte tijd voor de borrel en bitterballen. Ook daar weer leuke gesprekken gevoerd. Maike kon niet wachten en pakte de goodiebag van hemd voor hem van het netwerkplein alvast uit. Dat was een paar happy socks, een flesje ck one en een soort keycord. Erg leuk.

Maaike schrijft op img_20180602_1555264381035267618029352-225x300 Beter leren bloggen door Blogger by Nature Lifestyle

Ik ben echt ongelooflijk blij dat ik ben gegaan. Ik denk dat ik hier ontzettend veel geleerd heb over bloggen en over hoe ik dat nog beter kan doen. De volgende editie ben ik er zeker weer bij!

4 reacties

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.