Waarom ik borstvoeding geef

Op de foto van het mama kijkt anders project is al te zien dat ik borstvoeding geef. Waarom ik hier voor heb gekozen en wat ik er van vind lees je in deze blog.

Tijdens de zwangerschap

Tijdens mijn zwangerschap was ik al heel erg overtuigd dat ik borstvoeding wilde geven. Ik denk dat het het beste is voor je baby en het voelt voor mij heel natuurlijk. Misschien klinkt het een beetje zweverig, maar ik heb echt het gevoel dat mijn lichaam gemaakt is om zelf mijn kind te voeden. Waarom zou ik dan voor flesvoeding kiezen?

Ik vind overigens dat er ontzettend veel goede redenen kunnen zijn voor flesvoeding en dat iedereen individueel deze keus moet maken. Alleen…ergens snap ik niet zo goed dat iemand het niet probeert.

Net geboren en meteen borstvoeding

Toen Cas net geboren was heeft hij direct een half uur bij me gedronken. Ik vond het zo’n mooi moment. Allebei waren we moe van de bevalling en op deze manier zo in contact staan met je kind was gewoon ontzettend fijn. Sowieso was dat eerste uur na de bevalling met hem op mijn borst heel erg fijn, maar die voeding heeft er zeker aan bijgedragen.

Ook nu nog vind ik het ontzettend fijn om borstvoeding te geven. Het klopt gewoon. Vanochtend was Cas net wakker en wilde drinken. Dit deed ik op bed. Hij lag op zijn rug naast me en ik was nog even een spuugdoekje recht aan het leggen tegen lekken. Ik kreeg er alleen de kans niet voor. Hij draaide zich naar zijn zij, strekte zijn handjes uit en zorgde zelf dat hij kon gaan drinken. Zo fijn om te merken.

Natuurlijk heb ik het geluk dat borstvoeding bij mij vrij makkelijk gaat. Geen borstontsteking, tepelkloven of andere ongemakken. Ik heb op een gegeven moment overproductie gehad en dat is naar, maar dat heeft zich vrij goed hersteld.

Afhankelijkheid

Wat ik soms wel een nadeel vind aan borstvoeding is dat je kindje ontzettend afhankelijk is van jou. Ik kan niet zonder er over na te denken even een paar uur weg gaan. Gelukkig drinkt Cas prima uit een fles en kom je met kolven een heel eind, maar toch.

Ik denk dat ik voorlopig nog wel door ga met borstvoeding. Tot wanneer…geen idee, ik zie het wel.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.