Maaike schrijft op IMG_7579 DIY eucalyptuskrans voor kerstmis Producten

DIY eucalyptuskrans voor kerstmis

Na de blog van Joyce van vorige week over haar kinderfeestje was zij zo enthousiast dat ze vaker blogs zal schrijven voor Maaike schrijft op. Joyce is ontzettend creatief en ik zou het leuk vinden vaker een diy op mijn blog te hebben. Ook ik vind het leuk om dingen te maken, maar kom er weinig aan toe. Met alle verhuisdrukte blog ik ook niet zo veel dus ik vind dit een leuke manier om wat meer blogs en vooral dingen die ik zelf minder snel zou schrijven hier te krijgen. Oftewel, Joyce gaat vaker hier bloggen met allerlei leuke ideeën!

De Sint in inmiddels weer naar Spanje en dat houdt in dat kerst voor de deur staat. Ik vind het zelf altijd erg leuk om verschillende kerstdecoraties in huis te zetten. De kerstboom ontbreekt ook niet, maar als je nu eens wat anders wilt dan anders, dan heb ik hier een leuke tip die niet heel ingewikkeld is, maar wel heel leuk is om te maken. DIY eucalyptuskrans!

Eucaplyptuskrans

Wat heb je nodig
  • Een metalen ring, tussen de 35-50 cm , te krijgen bij een hobbywinkel
  • Eucalyptus, ik kocht die van mij bij de lokale bloemenwinkel
  • IJzerdraad
  • Snoeischaar
  • Touwtje

Maaike schrijft op IMG_7573.2-300x189 DIY eucalyptuskrans voor kerstmis Producten

Maaike schrijft op IMG_7574-1-300x200 DIY eucalyptuskrans voor kerstmis Producten

Maaike schrijft op IMG_7578-300x200 DIY eucalyptuskrans voor kerstmis Producten

 

 

Wat moet je doen?
  • Als eerste meet je ongeveer het midden uit. Ik heb er voor gekozen hem niet helemaal te bekleden, maar hierin ben je natuurlijk vrij.
  • Daarna maak je onderin een tak vast met het ijzerdraad. Mijn plan was om verschillende kleine bosjes aan elkaar te maken en zo de krans te vullen. Dit bleek uiteindelijk minder handig. Het omwikkelen van de krans met de takken was een stuk eenvoudiger. Ik heb de takken op bepaalde punten vast gezet met een ijzerdraadje.
  • Als laatste maak je een touwtje aan de bovenkant om het op te hangen en klaar is kees. Ik heb er voor gekozen om hem voor het raam te hangen en op het raam nog een tekst te schrijven.

 

Maaike schrijft op IMG_7576-1-273x300 DIY eucalyptuskrans voor kerstmis Producten

Maaike schrijft op IMG_7583-255x300 DIY eucalyptuskrans voor kerstmis Producten

Wat vinden jullie van dit idee? En als je hem nou maakt post je dan een foto op de facebook van Maaike schrijft op zodat we hem kunnen zien?

Liefs Joyce

Lees ook: Een heel andere DIY de kielo wrap dress van Salami stinkt

10 reacties

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.