DIY: Speelketting

Gepubliceerd door Maaike op

Voor mijn eigen kinderen, maar ook al een aantal keer als kraamcadeautje heb ik verschillende speelkettingen gemaakt. Kettingen van siliconen kralen waar baby’s (of grotere kinderen) op kunnen bijten.

Makkelijk

Het maken er van is eigenlijk heel simpel. Je rijgt de kralen aan een een satijndraad en doet er een sluiting in een van de mogelijke vormen aan. Om de draad flexibel te houden doe je er knoopjes tussen, wil je een minder beweeglijk speeltje doe je dat juist niet. De webshop waar ik de materialen koop heeft een veel uitgebreidere uitleg staan, beter als ik dat kan.

 

Wat kan je ermee?

De kettingen kan je gebruiken als ketting en bijtring, als speeltje aan de maxi cosi of de draagdoek. Ook onrustige peuters kunnen het fijn vinden om er mee te friemelen. C wil hem vaak mee in de auto. R bijt er heel graag op. De siliconen kralen kunnen makkelijk schoongemaakt worden en het ziet er erg leuk uit. Ik vind dit persoonlijk leuker als de meeste bijtspeeltjes. Ik hoor van meerdere mensen van wie ik het heb gehad dat de speelkettingen ook een grot succes zijn.

Waar te koop

Hugs and things verkoopt de materialen om deze kettingen zelf te maken. Ook verkoopt ze kant en klare materialen, net wat je voorkeur is. Ik vind het leuk om zelf te maken, maar dat hoeft natuurlijk niet. Er zijn nog wel andere webshops die dit verkoopt, maar daar heb ik persoonlijk geen ervaring mee.Ik ben in ieder geval een groot fan van dit speelgoed!

 


4 reacties

Jody · 10/06/2017 op 14:28

Leuk idee! En inderdaad leuk om als kraamkadotje kado te geven!

Fleur · 02/08/2017 op 05:48

Ik vind ze erg leuk! Ook heel leuk en origineel om te geven als kraam
Fleur onlangs geplaatst…Hoera vakantie! – maar eerst dikke inpakstressMy Profile

Beste aankopen voor een baby | Maaike schrijft op · 15/10/2017 op 16:18

[…] van siliconen: Ontzettend fijn speeltje in de auto, kinderwagen of in de draagdoek. Ook erg fijn bij doorkomende tandjes om op te […]

Tag: draagdinsdag | Maaike schrijft op · 12/12/2017 op 10:25

[…] speelketting van siliconen. Ik heb ze zelf gemaakt en ze zijn zo fijn om te gebruiken. Iets om mee te spelen of […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: