Maaike schrijft op 14726394_1612228029082976_7148569281431601152_n DIY: Speelketting Producten

DIY: Speelketting

Voor mijn eigen kinderen, maar ook al een aantal keer als kraamcadeautje heb ik verschillende speelkettingen gemaakt. Kettingen van siliconen kralen waar baby’s (of grotere kinderen) op kunnen bijten.

Makkelijk

Het maken er van is eigenlijk heel simpel. Je rijgt de kralen aan een een satijndraad en doet er een sluiting in een van de mogelijke vormen aan. Om de draad flexibel te houden doe je er knoopjes tussen, wil je een minder beweeglijk speeltje doe je dat juist niet. De webshop waar ik de materialen koop heeft een veel uitgebreidere uitleg staan, beter als ik dat kan.

 

Wat kan je ermee?

De kettingen kan je gebruiken als ketting en bijtring, als speeltje aan de maxi cosi of de draagdoek. Ook onrustige peuters kunnen het fijn vinden om er mee te friemelen. C wil hem vaak mee in de auto. R bijt er heel graag op. De siliconen kralen kunnen makkelijk schoongemaakt worden en het ziet er erg leuk uit. Ik vind dit persoonlijk leuker als de meeste bijtspeeltjes. Ik hoor van meerdere mensen van wie ik het heb gehad dat de speelkettingen ook een grot succes zijn.

Waar te koop

Hugs and things verkoopt de materialen om deze kettingen zelf te maken. Ook verkoopt ze kant en klare materialen, net wat je voorkeur is. Ik vind het leuk om zelf te maken, maar dat hoeft natuurlijk niet. Er zijn nog wel andere webshops die dit verkoopt, maar daar heb ik persoonlijk geen ervaring mee.Ik ben in ieder geval een groot fan van dit speelgoed!

 

3 reacties

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.