Maaike schrijft op pot-vol-dankbaarheid-2 Een goed begin van 2018 Ouderschap

Een goed begin van 2018

Gelukkig nieuwjaar

Allereerst wil ik jullie namens mij ook een heel mooi nieuwjaar wensen. Dat jullie je dromen waar mogen maken en mogen schitteren. Het nieuwe jaar is ook vaak het moment dat mensen goede voornemens hebben. Maar Oud en Nieuw leent zich ook voor terugkijken en vooruitblikken.  En daar gaat mijn tip deze keer over, juist ook voor dankbaarheid met kinderen

Zegeningen tellen

De afgelopen jaren heb ik samen met mijn gezin in de loop van het jaar een pot gevuld, met alle mooie momenten van het jaar. Dat kunnen grootse dingen zijn zoals een mooie vakantie, een nieuwe baan of de geboorte van een kind. Maar het kunnen ook kleine dingen zijn, een fijne dag samen, samen een ijsje eten, uitslapen, etc. Een pot vol dankbaarheid. De dankpunten schreven we op briefjes die we in een glazen pot stopten. En op nieuwjaarsdag maakten we de pot open en lazen we alle briefjes. Dat is zo’n mooi moment. Om na een jaar alles samen eigenlijk her te beleven, samen de herinneringen weer op te halen.

Maaike schrijft op pot-vol-dankbaarheid-300x225 Een goed begin van 2018 Ouderschap

Dankbaarheid met kinderen

Wat ik ook merkte in mijn gezin, is dat mijn kinderen ook kleinere dingen gingen waarderen. Op een dag kwam onze oudste zoon thuis van school en zei: ‘Mama, wil jij een briefje voor mij schrijven voor de pot?’ Uiteraard deed ik dat en wat ik er op mocht zetten was gewoon puur kinderlijke dankbaarheid van kinderen namelijk: Ik vond het fijn dat we een ijsje kregen op school. Hoe simpel kan dankbaarheid zijn. Toen we op 1 januari de pot opende en ik las dit briefje voor, was er meteen weer die glimlach bij mijn zoon, oh ja mama dat was echt heel leuk! Hoe jong je kinderen dus zijn, samen dankbaar zijn en herinneringen bewaren is echt heel waardevol. Zo creëer je aan het begin van het jaar al een fantastisch gezinsmoment.

Zelf aan de slag

Nu wil je natuurlijk weten hoe je dit het beste kan doen. Daarin kan je van alles verzinnen, maar ik leg je uit hoe ik het heb gedaan en deel nog wat andere leuke opties.

Maaike schrijft op pot-vol-dankbaarheid-2-225x300 Een goed begin van 2018 Ouderschap

Ik heb gekozen voor een glazen pot en heb daar verschillende teksten op gezet over dankbaarheid. Deze heb ik geschreven op gewoon papier en vast geplakt met doorzichtig plakfolie. Daarna heb ik van gekleurd papier stroken geknipt met een kartelschaar en allemaal geperforeerd. Een lintje door alle briefjes heen en vast maken aan de pot. Zo kan je heel makkelijk een briefje afscheuren, schrijven en in de pot doen. Door alle gekleurde briefjes wordt het ook nog eens een vrolijk geheel.

 

Andere opties zijn:

  • Een schrift om alle mooie momenten op te schrijven, kan ook heel goed in je bullet journal
  • Een memobord waarbij je bijvoorbeeld met een instaxcamera een foto van het mooie moment plaatst en achterop schrijft wanneer het was

Ik ben heel benieuwd hoe jullie samen met je gezin gezinsmomenten creëren en hoe je terugkijkt en vooruitblikt naar het nieuwe jaar. Hoe vind jij een pot of iets anders om bewust te zijn van dankbaarheid met kinderen?

Liefs Joyce

9 reacties

  1. Wat een lief en dierbaar idee. En die foto van je kindjes. Het voorbeeld over dat ijsje. Hartverwarmend en heel mooi. Ik neem het zeker mee.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.