Favoriet uitje: Oerrr

Met een baby en een peuter er op uit trekken is natuurlijk leuk, maar ook vaak een hoop gedoe. We hebben hier in de buurt een aantal favoriete uitjes die relatief klein zijn, leuk en niet teveel geld kosten. Een van die uitjes is het speelbos Oerrr in ’s Gravenland.

Natuurmonumenten

Oerrr is een speelbos op het terrein van natuurmonumenten. Je hebt een deel wat bedoeld is voor kinderen van 0 tot 4 en een deel voor 4 tot 12 jarigen. Naast het speelbos kan je op dit terrein fijn wandelen (grote delen ook met kinderwagen), er is een bezoekerscentrum, een kleine gewone speeltuin en restaurant Brambergen.

Speelbos Oerrr

In het speelbos kan je heerlijk spelen met zand, water, takken en alles wat je er kunt vinden. In zowel het peuterdeel als het deel voor grotere kinderen is een waterpomp die iets grotere kinderen zelf kunnen bedienen. C kan het inmiddels net, maar dat gaat nog erg moeizaam. Het water loopt via een klein stroompje de zandbak in en daar kan je dus heerlijk spelen met modder. Verder is er een klimboom, veel bomen en struiken en ook boomstammen waar je over heen kunt lopen.

In het 4+ deel is er een grotere watermogelijkheid en een grote boomhut en ook veel natuur. Het is groter als het andere deel en je kunt er heerlijk rondrennen, bouwen, klimmen en vies worden.

Droge kleren mee!

Zoals je hierboven kunt lezen is een setje droge kleding niet overbodig om mee te nemen. Net buiten het speelbos is een kraam waar je je kind kunt afspoelen. Extra leuk is het om dit uitje te combineren met een picknick of een bezoekje aan restaurant Brambergen. Een fijne lunchplek, met speelhoek en speelgoed en goed eten, zowel voor kinderen als volwassenen.

C is meestal hartstikke vies en zanderig na hier spelen. Maar ook ontzettend blij en uitgewaaid. Hij kan uren bezig zijn met het water en zand, vind de stapstenen (boomstammen) prachtig en sinds kort vind hij het ook geweldig om de boomhut in te klimmen. Dat is wat minder praktisch als je alleen met hem bent, maar wel erg leuk!

Adres

Het speelbos vind je op het terrein van natuurmonumenten, Noordereinde 54B, 1243 JJ ‘s-Graveland. Het is open van dinsdag t/m zondag van 10.00 tot 17.00 uur. De toegang is gratis.

 

14 reacties

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.