Help, mijn peuter met een bril?

Jullie hebben het al kunnen lezen in mijn weekoverzicht, vorige week ben ik met Cas naar de oogarts geweest en hij bleek een bril te moeten. Wat hier aan vooraf ging en hoe dat in zijn werk ging lees je in deze blog. Want het is nogal wat een peuter met een bril.

Ogentest op consultatiebureau

Maaike schrijft op 20170718_143054-2-min-300x169 Help, mijn peuter met een bril? Uncategorized  peuter met een bril   Begin april moest Cas naar het consultatiebureau voor de 3 jaar controle. Hierbij hoort ook een ogentest. Vooraf hadden we in het boekje al samen met hem naar de plaatjes gekeken en geoefend met wat er gaat gebeuren. Tijdens de test was hij onrustig, maar of het lag aan de onrust, een volle luier en een broertje wat erbij was of dat hij het echt niet kon zien was me niet zo duidelijk.
Als de eerste keer dit niet lukt, peuters werken tenslotte vaker niet mee, volgt een tweede keer. Deze was begin juni. Ook deze keer lukte het niet ondanks dat zowel M als ik het idee had dat Cas wel mee wilde werken. Het was frustrerend, omdat het niet lukte.
Aangezien zijn vader ook hele slechte ogen heeft en wij het gevoel hadden dat Cas het niet kon gingen we niet voor een derde keer testen, maar kwam er een doorverwijzing naar de oogarts.

Oogarts

Maaike schrijft op 20170718_143026-2-min-300x169 Help, mijn peuter met een bril? Uncategorized  peuter met een bril   Vorige week donderdagmiddag moesten we naar de oogarts. Ik had oppas voor Ruub geregeld, want ik wilde mijn aandacht bij Cas kunnen hebben. Zeker omdat ik was gewaarschuwd dat dit onderzoek alles bij elkaar anderhalf uur kon duren.
De optometrist ging als eerste in zijn ogen kijken. Wel heel handig met een leuk figuurtje op het lampje zodat kleine kinderen goed bleven kijken. Daarna weer zo’n plaat op afstand benoemd moest worden wat hij zag.
Het derde wat moest gebeuren waren oogdruppels. Deze moesten even inwerken dus een minuut of 20 in de wachtkamer zitten. Ik had chocomel en een koekje bij me zodat het wachten niet zo lang hoefde te duren. De oogdruppels verwijden de pupillen zodat er beter naar gekeken kan worden.
Inmiddels was Cas het al flink zat en had besloten dat hij naar huis wilde. Helaas, was dat nog geen optie. We werden weer binnen geroepen en de optometrist keek met een apparaat naar Cas ogen. Hier werkte hij prima aan mee. Naar de boerderij kijken kan hij wel. Daarna de oogarts zelf nog even een controle en toen kwam de uitslag.
Cas heeft een lichte plusafwijking die nog bij zijn leeftijd kan horen, maar ook een behoorlijke cilinder en die moet gecorrigeerd worden. Hij moet een bril dus.

Naar de opticien

Dezelfde middag besluiten we naar de opticien te gaan. De eerste waar we komen heeft alleen een rood met roze model wat nog aan de grote kant is. Niet ideaal dus. Hij kan wat bestellen, maar we besluiten ook even bij de buren te gaan kijken. Deze hebben niet heel veel keus, maar wel 3 leuke modellen die ook nog net iets kleiner zijn als degene bij de eerste opticien. Een van de modellen besluiten we te bestellen.
Ondanks dat gezegd werd dat het 10 dagen kon duren tot Cas bril klaar was werd ik dinsdag al gebeld, na 5 dagen dus. We konden zijn bril ophalen. Dit hebben we die middag meteen gedaan. Even afstellen en hij kon mee. Nu een dag later vind ik wel dat we even terug moeten, want de bril zakt nog wat van zijn neus maar goed.

Maaike schrijft op IMG-20170718-WA0004-min-168x300 Help, mijn peuter met een bril? Uncategorized  peuter met een bril

Dus nu heb ik een peuter met een bril. Ik ben heel benieuwd of hij hem netjes op houdt, hoe vaak er iets mee gebeurd en dat soort dingen.

Hoe vinden jullie zijn bril staan? En hebben jullie ervaringen met een peuter met een bril?

16 reacties

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge