Kinderboeken: De vos in het bos 

We lezen hier thuis graag en vaak voor. Ik wil een aantal van onze favoriete boeken bespreken en vooral waarom wij ze graag voorlezen of naar geluisterd wordt. Nu onze eerste aanrader!

Maaike schrijft op 2017-05-10-14.40.35 Kinderboeken: De vos in het bos  Producten  kinderkamer inrichting

Titel: De vos in het bos

Schrijver: Alison Green

Illustraties: Deborah Allwright

Uitgeverij: Gottmer

Geschikt voor: C vond het als tweejarige al leuk toen hij het voor zijn verjaardag kreeg. Ik zou vanaf een jaar of 3 aanraden.

 

Verhaal

Dit boek gaat over een aantal dieren die bang zijn voor de vos in het bos, omdat hij hen wil opeten. Konijn is de eerste en er komen steeds meer dieren in zijn hol schuilen. Elke keer wordt er op de deur geklopt, de dieren kruipen samen in bed en er moet steeds meer ruimte gemaakt worden. Uiteindelijk komt de vos in het bos natuurlijk naar het hol van konijn. Maar is de vos wel zo gemeen en gevaarlijk als ze denken?


Waarom dit boek voorlezen?

Het boek is op rijm geschreven en loopt heel lekker. Zeker bij vertaalde kinderboeken vind ik dat nog wel eens tegen vallen. Deze loopt lekker. Verder zijn de tekeningen erg mooi. Ook is het einde van een toch wel spannend boekje heel erg lief. Ik ben echt fan van dit boek, ook na 30 keer lezen!

De vos in het bos is onder andere te koop bij bol.com.

 

 

 

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge