Kinderboeken: Elmer

Gepubliceerd door Maaike op

Een paar weken geleden is M met C naar de bibliotheek geweest en heeft het grote boek van Elmer meegenomen. Groot succes bij C en ook bij ons. Leuke verhalen mrt een boodschap. De moeite waard dus om een blog aan te wijden.

Maaike schrijft op wp-image-600480861-1389763523-1497449210456 Kinderboeken: Elmer Producten  voorlezen prentenboek kinderboek elmer   Titel: Het grote boek van Elmer

Schrijver& Illustraties: David Mckee

Uitgeverij: Van Goor

Geschikt voor: Volgens de omschrijving is het boek 4+, maar C van 3 jaar en 2 maanden vind het ook al erg leuk!

 

 

 

 

 Verhaal

In dit boek staan een 5 verhalen van Elmer: ‘Elmer’, ‘Elmer en Vlinder’, ‘Elmer en het kwijtgeraakte Beertje’, ‘Elmer en Slang’ en ‘Elmer en Roosje’. Het eerste verhaal is eigenlijk het begin verhaal. Elmer is een olifant die anders is als de andere olifanten. Hij namelijk niet grijs, maar heeft allerlei kleuren. Het is een olifant die iedereen aan het lachen maakt met zijn grapjes, maar ook de grapjes over hem. Hij wil op een dag niet meer anders zijn en smeert zich in met grijze bessensap. Hij dan een gewone grijze olifant. Maar als hij weer tussen de andere olifanten staat is het stil, serieus en saai. Dan roept hij heel hard: `Boe!` Dan pas herkennen de olifanten hem. Ze vinden het een goede grap. Als het begint te regenen krijgt hij zijn kleuren weer terug. De olifanten vonden dit zo´n leuke grap dat die dag de olifanten zich ieder jaar vermommen. De grijze olifanten worden gekleurd en Elmer wordt een grijze olifant.

 

Waarom dit boek voorlezen?

Maaike schrijft op wp-image-546692442-196766038-1497465204315 Kinderboeken: Elmer Producten  voorlezen prentenboek kinderboek elmer   Omdat dit boek ontzettend leuke en mooie tekeningen heeft die erg aansprekend zijn, al voor een peuter. Dit boek bevat heel mooi en grafisch getekende prenten.

Maar vooral door de mooie meerdere lagen in het verhaal. Mijn peuter vindt Elmer vooral grappig omdat hij anders is als de andere olifanten, maar de thema’s in het boek kan je ook goed gebruiken om te praten bij kinderen. Praten over elkaar helpen, anders zijn, knuffels, bang zijn en weglopen is heel belangrijk voor kleuters. Maar het verhaal dan ophangen aan een herkenbaar boek maakt zo’n gesprek makkelijker en herkenbaarder.

Daarnaast zitten er ook leuke en kleine grapjes in het boek die het voorlezen nog leuker maken!

 

Het grote boek van Elmer koop je onder andere bij bol.com

 


5 reacties

Fleur · 15/06/2017 op 08:11

Wij hebben hem ook zeker 10x geleend bij de bieb de meiden vonden de verhalen en de tekeningen ook erg leuk
Fleur onlangs geplaatst…Mamabloggerstour langs de pareltjes in DelftMy Profile

Lonneke · 15/06/2017 op 08:48

Ik kende dit boek niet maar humor vind ik altijd wel leuk in kinderboeken ook ik let op de plaatjes en de boodschap die in een boek na voren komt.
Lonneke onlangs geplaatst…Review Saal Digital WanddecoratieMy Profile

Jolanda · 15/06/2017 op 09:35

Leuk! Ik de K dat de tekeningen m’n dochter het meest aanspreken.
Jolanda onlangs geplaatst…BB Cream voor je haar met de Shu Uemura Blow Dry BeautifiersMy Profile

layla · 15/06/2017 op 18:01

Ik ken dit boek. die is al zo oud! Nog van mijn tijd toen ik klein was.

Bianca · 15/06/2017 op 20:31

Dit boek kende ik nog niet, maar mijn dochter is hier zelf inmiddels ook te oud voor x
Bianca onlangs geplaatst…GRAHAMS HAIR CARE SHAMPOO & CONDITIONERMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: