Kinderboeken: Elmer

Een paar weken geleden is M met C naar de bibliotheek geweest en heeft het grote boek van Elmer meegenomen. Groot succes bij C en ook bij ons. Leuke verhalen mrt een boodschap. De moeite waard dus om een blog aan te wijden.

Maaike schrijft op wp-image-600480861-1389763523-1497449210456 Kinderboeken: Elmer Producten   Titel: Het grote boek van Elmer

Schrijver& Illustraties: David Mckee

Uitgeverij: Van Goor

Geschikt voor: Volgens de omschrijving is het boek 4+, maar C van 3 jaar en 2 maanden vind het ook al erg leuk!

 

 

 

 

 Verhaal

In dit boek staan een 5 verhalen van Elmer: ‘Elmer’, ‘Elmer en Vlinder’, ‘Elmer en het kwijtgeraakte Beertje’, ‘Elmer en Slang’ en ‘Elmer en Roosje’. Het eerste verhaal is eigenlijk het begin verhaal. Elmer is een olifant die anders is als de andere olifanten. Hij namelijk niet grijs, maar heeft allerlei kleuren. Het is een olifant die iedereen aan het lachen maakt met zijn grapjes, maar ook de grapjes over hem. Hij wil op een dag niet meer anders zijn en smeert zich in met grijze bessensap. Hij dan een gewone grijze olifant. Maar als hij weer tussen de andere olifanten staat is het stil, serieus en saai. Dan roept hij heel hard: `Boe!` Dan pas herkennen de olifanten hem. Ze vinden het een goede grap. Als het begint te regenen krijgt hij zijn kleuren weer terug. De olifanten vonden dit zo´n leuke grap dat die dag de olifanten zich ieder jaar vermommen. De grijze olifanten worden gekleurd en Elmer wordt een grijze olifant.

 

Waarom dit boek voorlezen?

Maaike schrijft op wp-image-546692442-196766038-1497465204315 Kinderboeken: Elmer Producten   Omdat dit boek ontzettend leuke en mooie tekeningen heeft die erg aansprekend zijn, al voor een peuter. Dit boek bevat heel mooi en grafisch getekende prenten.

Maar vooral door de mooie meerdere lagen in het verhaal. Mijn peuter vindt Elmer vooral grappig omdat hij anders is als de andere olifanten, maar de thema’s in het boek kan je ook goed gebruiken om te praten bij kinderen. Praten over elkaar helpen, anders zijn, knuffels, bang zijn en weglopen is heel belangrijk voor kleuters. Maar het verhaal dan ophangen aan een herkenbaar boek maakt zo’n gesprek makkelijker en herkenbaarder.

Daarnaast zitten er ook leuke en kleine grapjes in het boek die het voorlezen nog leuker maken!

 

Het grote boek van Elmer koop je onder andere bij bol.com

 

6 reacties

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.