Leuke momenten met mijn kinderen #7

Het is weer tijd voor uitspraken en momenten met mijn kinderen waar ik zelf van geniet en ze niet wil vergeten. Ik vind het leuk deze met jullie te delen.

Boef

Cas: “Ik ben een grote sterke boef.”

De zoef

We zitten op vakantie buiten te eten. Cas vanuit het niets: “De zoef moet weg! Ik ga hem wegjagen! Weg! Weg weg weg!” En toen vloog de wesp nog weg ook. Nu denkt Cas dus dat je zo een wesp weg jaagt.

Zoeken

Maaike schrijft op dsc_02601837434641 Leuke momenten met mijn kinderen #7 Ouderschap

Ik: “Ruub waar is de bal?” En Ruub kruipt met een grote glimlach naar de bal en pakt hem heel trots vast.

Iedere ochtend op vakantie

Maaike schrijft op IMG-20170830-WA0000 Leuke momenten met mijn kinderen #7 Ouderschap

Hadden beide jongetjes heel veel lol samen in een bed.

Poes

Cas heeft de poes die regelmatig rond het vakantiehuisje hangt Vlekje genoemd. Zodra hij hem ziet roept hij dat dus. Inmiddels heeft Ruub ook door dat Vlekje een poes is, want zodra hij dat hoort gaat hij zoekend om zich heen kijken.

Kameel

In de dierentuin zien we een kameel. Cas: “Hallo kameel! Jouw bulten zijn net een brug!”

Papa puinhoop

Ik zeg na het ontbijt: “Ik ga even een doekje pakken boefjes, jullie hebben er een puinhoop van gemaakt.”
Cas: “Dat is de papa puinhoop.”

Contact

Naast deze momenten geniet ik ontzettend van het feit dat mijn kinderen steeds meer contact krijgen. Samen door de kamer kruipen achter elkaar aan. Een trekspelletje met een deken, Cas die zich verstopt voor Ruub. Het is zo geweldig om te zien wat het effect van twee kinderen hebben is nu de jongste wat groter wordt. Natuurlijk zitten ze elkaar ook regelmatig in de weg, maar toch heb ik de indruk dat ze vooral heel erg veel aan elkaar hebben. Ik geniet er ontzettend van.

Kan jij ook zo van (jouw) kinderen genieten?

 

9 reacties

  1. Klinkt heerlijk als ik het zo lees. Wat een lieffies zijn het! Leuk hé als ze zelf dingen gaan bedenken en dit ook hardop uitspreken. Wij hebben dit nu met ons neefje. Ga elke keer weer stuk om zijn uitspraken heerlijk vind ik het!

  2. Ik geniet nog steeds van mijn kinderen ook nu zij 18 en 20 jaar zijn. Maar dan op een andere manier. Leuk dat je de momenten van jouw kinderen en hun uitspraken bewaart. Zij leuke herinneringen voor later.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.