Maaike schrijft op beste-speeltuintjes Mama challenge 2017: de beste speeltuintjes Ouderschap

Mama challenge 2017: de beste speeltuintjes

Maaike schrijft op beste-speeltuintjes-300x169 Mama challenge 2017: de beste speeltuintjes Ouderschap

Ik heb de volgende challenge uitgevoerd: Mama challenge 2017: de beste speeltuintjes! De opdracht draait eigenlijk om op zoek te gaan naar de leukste speeltuintjes direct in de buurt. Ik heb hier mijn eigen draai aan gegeven.

 

Eigen draai gegeven aan challenge

Het afgelopen jaar ben ik heel veel dicht in de buurt van huis geweest. Ik had een kleine baby en ik kon daardoor niet makkelijk even een stukje fietsen. Als ik met Cas even naar buiten wilde liep ik of naar het park en station of naar een van de speeltuintjes binnen 5 minuten lopen van mijn huis. Die ken ik dus al wel.
Vorige week vroeg een vriendin van me of ik het met Ruub zag zitten om naar heidezicht te komen. Een grote speeltuin hier in de buurt waar normaal gesproken ook een restaurant bij zit. Dat leek me wel een mooie challenge.

Heidezicht is niet ver, maar wel te ver om te lopen met een moeie peuter. Sinds een paar weken kan Ruub zelf gaan zitten en kan ik dus weer fietsen. Ik ben dus op de fiets gestapt, wat ik stiekem best spannend vind nog met twee kindjes, om daar heen te gaan. Het is gelukkig maar 5 minuten fietsen, dus eigenlijk valt het heel erg mee.

Restaurant gesloten

Vorig jaar was het restaurant waar bij heidezicht hoort failliet gegaan en momenteel zit er niemand in. Er is sinds kort een nieuwe eigenaar bekend, maar ze gaan pas in oktober open. Tot die tijd maakt de gemeente de speeltuin ’s ochtends open en sluit deze weer. Ofwel nu geen ijsjes of koele drankjes te koop daar. Ik had dus wat te drinken en snacken voor de kindjes meegenomen en zoals gewoonlijk water voor mezelf. Vriendin had een picknickkleed bij zich dus zo kwam het helemaal goed.

Heidezicht is is redelijk grote speeltuin zoals je op de foto’s kunt zien. Je hebt een groot speeltoestel wat goed geschikt voor peuters is, een netschommel, kabelbaan, klimmuur en een groot klimtoestel. Niet alles staat op de foto’s, maar zo heb je wel een indruk. Het is een heerlijk groene speeltuin en je kunt ook lekker door de bosjes rennen en naar de naastgelegen hertenweide kijken.

Maaike schrijft op 20170719_104137 Mama challenge 2017: de beste speeltuintjes Ouderschap
Maaike schrijft op 20170719_104134-min Mama challenge 2017: de beste speeltuintjes Ouderschap
Maaike schrijft op 20170719_104143-min Mama challenge 2017: de beste speeltuintjes Ouderschap
Maaike schrijft op 20170719_104128 Mama challenge 2017: de beste speeltuintjes Ouderschap

Heerlijk!

Cas heeft het geweldig naar zijn zin gehad. Hij heeft 2 uurtjes heerlijk kunnen rennen, klimmen, glijden met zijn grote vriend M. Ze waren deels samen en deels apart, maar wel opvallend dat ze elkaar regelmatig opzoeken. Tussendoor samen een chocomel drinken en een koekje eten en het feest was helemaal compleet.

Ook Ruub vond het erg leuk om hier rond te kruipen. Hij vond vooral kijken en bewegen heerlijk. De toestellen zijn nog niet zo interessant voor hem op dit moment. Dat komt later wel.

Ik heb tussen het spelen en kindjes in de gaten houden lekker met een vriendin kunnen kletsen en ook gewoon een ontspannen ochtend gehad. Ik ga dit vaker doen deze vakantie, zo ingewikkeld is dit niet meer.

Maaike schrijft op 20170719_112420-min Mama challenge 2017: de beste speeltuintjes Ouderschap
Maaike schrijft op 20170719_104217-min Mama challenge 2017: de beste speeltuintjes Ouderschap

Andere beste speeltuintjes challenges

Het leuke aan de mama challenge 2017 is dat er een hoop bloggers dezelfde opdrachten uitvoeren op hun eigen manier. Ik noem er hieronder drie die ik erg leuk vond.

  • Roxanne ging in haar nieuwe woonplaats op zoek naar leuke speeltuintjes en vond deze. Ik vind deze extra leuk, omdat wij als het goed is over een paar maanden ook in Vleuten wonen.
  • Fleur van mama’s liefste laat 3 beste natuur- en waterspeeltuinen van Leiden zien!
  • Ook Nathalie van volgmama kijkt naar natuurspeeltuinen, maar dan rond Brielle en Schiedam. Ik vind dit echt de meest geweldige soorten speeltuinen.

Mijn andere blogs over de mama challenge 2017

Hieronder alle thema´s in van de mama challenge. Hier kan je mijn andere invulingen zien!

Voor alle blogs van alle deelnemers in het kader van de mama challenge 2017 kan je hieronder kijken

Maaike schrijft op  Mama challenge 2017: de beste speeltuintjes Ouderschap    Loading InLinkz ...

 

 

 

 

13 reacties

  1. Wat goed dat je daar heen bent gegaan zeg! Al een hele challenge op zich lijkt mij zo. Tof dat ze het zo goed naar hun zin hebben gehad. Wel jammer van het restaurant.

  2. Gezellig! Ik ging ook altijd graag met de kinderen naar de speeltuin. En vijf minuten fietsen is goed te doen. Fijn dat in de toekomst het restaurant weer open gaat. Dat vind ik altijd extra leuk.

  3. Wij hebben achter ons huis een parkje met een speeltuin. Mijn zoontje is nu nog te klein maar volgend jaar zullen we er zeker veel tijd gaan spenderen

  4. Sorry, wegens slecht nieuwes in fertitraject is deze even moeilijk om te lezen. Ik hoop wel snel dat ik deze dingen wel kan lezen! Leive groetjes

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.