De mama challenge 2017 is sinds afgelopen zaterdag begonnen. Ondanks dat wij nog geen vakantie hebben vond ik gisteren wel een dag om mama challenge 2017: het regent uit te gaan voeren. Ik heb een aantal activiteiten in hetzelfde thema bedacht (met een beetje hulp van pinterest) om binnen te doen. Grotendeels met mijn peuter, maar een van de activiteiten was ook prima te doen met een aanpassing voor mijn baby. Lezen jullie mee met de activiteiten in het thema kleur?

Skittle regenboog

Ik had al regelmatig gelezen over een regenboog van skittles maken met een beetje water. Dat gingen we proberen.

Nodig:
 • zak skittles
 • wit bord met een goede rand
 • wat handwarm water
Wat moet je doen?

Leg de skittles in een cirkel in de rand van het bord. Als je hiermee klaar bent giet je water op het bord en wacht je af. Kijk je mee naar de foto’s?

[easy-image-collage id=2520]

Gekleurd water en olie

Ik vond een voorbeeld van water met kleurstof wat je in druppels in olie laat drijven. Ik vond het een erg mooi effect hebben en ben het dus gaan proberen.

Nodig:
 • olie (ik had de goedkoopste zonnebloemolie die ik kon vinden)
 • water
 • voedingskleurstof
 • bekertjes voor het water
 • een doorzichtige schaal of vaas
 • pipet of spuitjes. De eerste had ik niet, maar zal beter werken
Wat moet je doen?

Doe de olie in de doorzichtige schaal. Maak in de bekertjes water aan met een druppel kleurstof zodat je die kunt opzuigen. Laat daarna elke keer wat druppels gekleurd water in de olie vallen en kijk wat er gebeurd.

C vond het erg leuk om te spuiten met de spuitjes dus er zat snel veel te veel water in de olie voor een heel mooi effect. Toch een zeer geslaagde activiteit, want je kreeg wel mooie bellen en daarnaast vond hij het erg leuk. Hij had zoals je ziet ook een sterke voorkeur voor blauw.

[easy-image-collage id=2521]

Scheerschuim en kleur

Ik had ook nog spelen met scheerschuim in gedachten. Lekker kliederen en vies worden. C dacht er wel anders over. Er in roeren met een lepel was leuk, maar zodra er een beetje scheerschuim op zijn vingers zat wilde hij het schoon hebben. Niet heel handig.

Nodig
 • Bus scheerschuim
 • De restjes gekleurd water van het water en olie (of nieuwe)
 • dienblad
Wat moet je doen?

Spuit een behoorlijke hoeveelheid scheerschuim op het dienblad. Doe hier, in ons geval met de spuitjes, gekleurd water of een beetje verf op zodat je dat een beetje kunt mengen. Je kind kan dan met zijn vingers of een lepel oid vormen in maken en mee spelen. Het is trouwens ook heel goed voor de motorische ontwikkeling.

[easy-image-collage id=2522]

Variatie zonder vieze handen

Doe de scheerschuim en kleur in een ziplock zakje en speel er op die manier mee

[easy-image-collage id=2523]

Mislukt experiment

Ik heb geprobeerd ook kleuren te mengen door ze door keukenrol te laten trekken, maar dit lukte niet. Ik kreeg alleen maar dit effect, ook na een kwartier wachten. Helaas!

Wat doen andere bloggers met hun kinderen als het regent?

 • Merel van lotus writings ging heerlijk film kijken met haar peuters!

Mijn andere blogs over de mama challenge 2017

Hieronder alle thema´s in van de mama challenge. Hier kan je mijn andere invulingen zien!

Andere blogs in het kader van de mama challenge 2017

[inlinkz_linkup id=724895 mode=1]

Dit was mijn eerste inhoudelijke blog voor de mama challenge 2017, het regent dit keer. Ik hoop jullie tot nieuwe activiteiten te hebben geïnspireerd en zo weer eens iets nieuws te laten zien. Als het buiten regent ga ik snel dit soort dingen doen of iets bakken. Wat doen jullie met je kind als het regent? En wat vinden jullie van mijn experimenten?

 

 

25 reacties

 1. Chantal op juli 13, 2017 om 5:46 am

  Die variant met de Skittles is echt mega mooi! Wel een paar overhouden om op te eten natuurlijk. Hihih dat zou ik doen. Erg leuk zo, spelen met kleur.

 2. Amy op juli 13, 2017 om 6:12 am

  Het experiment met de Skittles lijkt mij het leukst, het eindresultaat ziet er ook zeer goed uit!

 3. cindy op juli 13, 2017 om 6:38 am

  Nu weet ik eindelijk wat je gedaan hebt na al die sneek peaks op sociale media. Héiéhé zou je misschien niet beter papieren zakdoekjes gebruiken voor de kleuren te laten mengen? Die zijn smaller en dunner dus gaat misschien sneller?

  • Maaike op juli 13, 2017 om 7:48 am

   Dat zou best eens kunnen helpen inderdaad. Toch nog eens proberen daarmee. 🙂

 4. Nicole Orriëns op juli 13, 2017 om 9:18 am

  Wat een schitterende foto’s van die Skittles zeg. Je moet er maar op komen. En knap dat mensen het echt zo mooi krijgen!

 5. Lonneke op juli 13, 2017 om 8:07 am

  Wat gaaf effect met die skittels zeg, dit zou mijn dochter geweldig vinden.

 6. Lodi op juli 13, 2017 om 12:22 pm

  Wat een super leuke ideeën zeg! Prachtige foto’s ook.

 7. Bianca op juli 14, 2017 om 5:11 am

  Wat leuk! Mijn dochter heeft van de week ook die regenboog Skittles gemaakt, het resultaat was heel kleurrijk 🙂

 8. Natalie op juli 14, 2017 om 6:11 am

  Wat een leuke activiteit om te doen, best fascinerend 😀 Vooral die met de Skittles lijkt me leuk om te doen!

 9. MarjonS op juli 15, 2017 om 5:39 am

  Met regen idd erg leuk om experimenten te doen.
  Ik heb zelf ook al een idee voor een regendag.

  • Maaike op juli 15, 2017 om 7:46 am

   Ik ben heel benieuwd!

 10. Nicole op juli 15, 2017 om 2:18 pm

  Leuke ideeën om bij slecht weer te doen! En inderdaad, die Skittles zijn helemaal geweldig. Misschien toch maar op het boodschappenlijstje zetten 🙂

 11. Lisette op juli 15, 2017 om 6:40 pm

  Ik wil die van de skittels nog steeds uitproberen! Zo leuk

 12. Marguerita op juli 15, 2017 om 4:46 pm

  Leuk, die met de skittles wil ik ook nog graag een keer doen met mijn dochters!

 13. Yolanda op juli 16, 2017 om 6:45 am

  Wat een leuke kleurrijke activiteiten! En nog leerzaam ook ;).

 14. Marijke op juli 18, 2017 om 7:53 pm

  Leuk, dat van die Skittles wil ik idd ook nog een keer doen.

 15. Fleur op juli 19, 2017 om 10:10 am

  Leuk! De truc met de Skittles staat hier ook nog steeds op de planning. Helaas is de zak vaak al leeg voordat we het proefje kunnen doen 😉

  • Maaike op juli 19, 2017 om 11:57 am

   Boodschappen doen en meteen daarna het proefje. 🙂

 16. Fleur | MizFlurry op juli 20, 2017 om 5:42 pm

  Wat zijn die Skittles super mooi gelukt zeg! Die wil ik ook nog eens proberen. En je laatste experiment ook, jammer dat het mislukt is.

 17. Patricia | TwijfelMoeder op juli 27, 2017 om 8:56 pm

  Dit ga ik echt onthouden om met mijn nichtje te doen (en later met mijn ventje)

 18. Judith Jasper op juli 28, 2017 om 10:44 am

  die van die skittels zag ik op Pinterest, wat een leuk idee, ik ben alleen bang dat ze het hier niet redden tot het bord

  • Maaike op juli 28, 2017 om 1:33 pm

   Gewoon een grote zak kopen en een klein bord. 😉

 19. […] moest trouwens ook aan een blog van mezelf denken van vorig jaar. Ik deed met Cas een leuk experiment toen het […]

 20. […] moest trouwens ook aan een blog van mezelf denken van vorig jaar. Ik deed met Cas een leuk experiment toen het […]

 21. […] in je wijk. De invulling van alle opdrachten staat vrij. Vandaag is mijn opdracht het regent. Maaike van maaikseschrijftop, schreef hier al eerder een artikel over. Maar wil je de #mamachallenge2017 […]

Laat een reactie achter