Deze week was een rare week. Zeker het einde stond vooral in het teken van zieke kindjes en vermoeidheid. Lezen jullie mee met de week die in het teken stond van zindelijkheid en ziek zijn?

Dinsdag

2017-06-20 10.45.04.jpg

Vandaag komt er een vriendin langs met haar zoon. C en M spelen voornamelijk in de tuin met water en zand. En graafmachines natuurlijk. R is heel druk met staan en vermaakt zich daar prima mee. De peuters worden verwend met een ijsje en dat is groot feest natuurlijk.

In de middag wil C geen luier meer aan als zijn zwembroek uit gaat. Prima natuurlijk, maar het heeft duidelijk nog wat oefening nodig. Nu wel doorpakken denk ik, want ik zou hem graag zindelijk hebben.

Ik merk dat ik erg moe en hangerig ben en als R ook nog een glas water te pakken krijgt en omgooit heb ik het een beetje gehad. Gelukkig komt M vlak erna thuis en neemt hij beide jongens even mee naar het park en de supermarkt. Fijn even een half uurtje voor mezelf.

In de avond doen we niet heel veel meer, als R eenmaal slaapt ook poging tot vroeg slapen, ondanks de warmte.

 

Woensdag

En dat is 3! #gaatgoed #zindelijk #beloningskaart

Een bericht gedeeld door Maaike (@maaikeschrijftop) op


Wat wat de afgelopen nacht beroerd! M werd ineens heel misselijk en gaf over en R was iedere 2 uur wakker waar ik vooral voor opdraaide, omdat M teveel had aan zichzelf. Om 5 uur gaat hij wel met R naar beneden want hij lijkt klaarwakker.

M voelt zich iets minder beroerd dus hij gaat werken. Vandaag en morgen zijn zo ongeveer de belangrijkste dagen van het jaar voor hem op zijn werk dus als het ook maar enigszins kan moet hij werken. Dat betekent voor mij dat ik half 6 ook beneden zit en een half uur later een slapende R heb die ik weer in bed leg. Helaas van korte duur, dus heel veel profijt heb ik er niet van.

C lijkt vandaag behoorlijk het kwartje wat betreft zindelijkheid door te hebben. Het gaat niet vlekkeloos, maar het leeuwendeel beland keurig in het potje. Ik ben zo trots op hem!

Donderdag

Dan wil je niet in het badje tot je broertje er in gaat en duikt er met kleren aan in. #zomer #project3652017nl #project365maaike

Een bericht gedeeld door Maaike (@maaikeschrijftop) op


Vanmorgen breng ik C zoals gewoonlijk naar de peuterspeelzaal. Wel met luier aan, zonder is net een stapje te ver. Er komt vandaag een vriendin langs die vakantie heeft. We kletsen wat, spelen met R en hebben het erg warm.

Rond lunchtijd gaan we C weer halen. In de middag hangen we eigenlijk een hele tijd binnen, te warm om echt iets te doen. Als het net wat koeler is zet ik R even in een badje in de tuin. Hij vindt het heerlijk om te spetteren en spelen daarin. Lekker afkoelen. C besluit met zijn kleding (nou ja t-shirt en onderbroek) er ook in te gaan zitten ondanks mijn eerdere vraag of hij er ook in wil en hij nee zei. Nu vindt hij het duidelijk toch erg lekker en speelt heerlijk in het water. De wasmachine wast de kleding wel weer, ik vind het wel prima zo.

We zijn na weer een slechte nacht erg moe en zodra R ook op bed ligt gaan we dus ook op bed liggen. Helaas voor mij zit vroeg slapen er niet in door hem. Hij komt nog 2 keer voor 11 uur.

Vrijdag

Ik heb het #koud! Aldus mijn peuter. #ziek #40graden #koorts #project3652017nl #project365maaike

Een bericht gedeeld door Maaike (@maaikeschrijftop) op


C is vannacht al een paar keer wakker geworden met hoge koorts. Ik hou hem dus ook thuis. Hij wordt pas om half 10 wakker in de ochtend. Hij heeft ruim 40 graden koorts en is suf. Het enige wat hij wil is tegen me aan hangen. Ik maak een afspraak bij de huisarts voor hem.

De huisarts ziet een lichte bronchitis, maar omdat hij zo ziek is er van krijgt hij wel medicatie. Bij de apotheek zijn 12 wachtenden voor me en terwijl ik zit te wachten valt C op schoot in slaap. Dat is echt voor het eerst sinds hij een half jaar oud is.

Met een zieke slapende peuter aan het wachten bij de apotheek. Waren 12 wachtenden voor me, nog 2 te gaan.

Een bericht gedeeld door Maaike (@maaikeschrijftop) op


Ik kom vandaag overigens echt handen te kort met een baby en zieke peuter en ben heel blij dat M vroeg thuis is.

Zaterdag

Dankzij de antibiotica is C vandaag een stuk minder ziek. Hij heeft wel erg slecht geslapen. R overigens ook niet geweldig. Ondanks dat ga ik in de middag met R naar de verjaardag van een vriend van ons terwijl M en C thuis blijven.

r&s

Het is gezellig en toevallig blijkt dat R en hun dochter S dezelfde soort outfit aan hebben hebben van Made with Joy. Dat moet natuurlijk op de foto. R wil daar niet boven slapen, maar wel op schoot. Hij krijgt alleen ook koorts.

In de tijd van naar huis rijden en eten wordt hij zo snel zieker dat M met hem op de huisartsenpost beland. Zij vinden niks behalve opgezette amandelen.

Zondag

Zien jullie de treinen ook? #tekenen #project3652017nl #project365maaike

Een bericht gedeeld door Maaike (@maaikeschrijftop) op


Vannacht was echt een nacht from hell. R heeft uren gehuild en heeft hoge koorts. De dag draait daarom.

Als hij iets rustiger is gaan we wel even naar de kinderboerderij, even een frisse neus halen en C laten spelen. Na een half uurtje is het weer genoeg, maar toch.

In de middag ga ik even proberen te slapen zo moe ben ik. Verder spelen we wat met C en proberen R te troosten en vocht binnen te laten krijgen.

Verbazingwekkend genoeg valt hij in de avond in slaap en hebben we even rust. Helaas niet voor lang want om half 10 wordt hij wakker en huilt vrij letterlijk door tot half 1. Daarna probeer ik snel te slapen.

Maandag

Na nog een tweede uren durende huilbui van R vannacht ben ik echt op. Ik ben duizelig van vermoeidheid. En vooral maak ik me zorgen om R.

Ik maak dus ook een afspraak met onze eigen huisarts. Nadat C op de peuterspeelzaal is gaan we daar heen. Zij constateert een oorontsteking. Nog een kind aan de antibiotica dus.

Omdat ik zo moe ben bent M de middag vrij en kan ik slapen. Ondertussen knapt R snel op en lacht hij weer en speelt weer normaal.

C is gezellig en speelt, hij kleurt wat en ook zindelijkheid gaat weer wat beter gelukkig. Fijn om te merken.

Zien jullie de treinen ook? #tekenen #project3652017nl #project365maaike

Een bericht gedeeld door Maaike (@maaikeschrijftop) op

In de avond is hij wel wakker. Nu gaat M alvast naar bed en ik ben beneden. Maar goed, dat is een stuk minder vervelend als R zich minder ziek voelt.

Wat een week! Een week die echt in het teken stond van zieke kindjes en slaapgebrek. Was jullie week beter als de mijne? 

14 reacties

 1. Cassandra op juni 27, 2017 om 6:34 am

  Wat leuk gedaan met die beloningskaart. Wij willen leia ook zindelijk krijgen maar dat proberen over 2 weken wel op de camping ofzi haha
  Ze moet er namelijk niks van hebben

  • Maaike1982 op juni 27, 2017 om 6:49 am

   Dank je! Wij hebben bewust gewacht tot hij het zelf aangaf. Ik ken mijn zoon, die vertikt het echt tot hij het zelf wil.

 2. cindy op juni 27, 2017 om 6:35 am

  Als ik je een tip mag geven voor tijdens de zindelijkheid? Zo van die sponzen broekjes, die houden een plasje gemakkelijk vast, die gebruiken ze hier in België heel veel van generatie op generatie. Maar wat had jij wel een pechweek moet ik zeggen, veel beterschap!

 3. Jamey op juni 27, 2017 om 7:39 am

  Wat een leuk idee die beloningskaart! Echt motiverend voor zon kleine denk ik!

 4. Nicole Orriëns op juni 27, 2017 om 8:47 am

  Poeh, dat was heftig als ik het zo lees. Als moeder is dit emotioneel zwaar en je hebt het druk en gebroken nachten. Hopelijk voelen ze zich nu snel weer beter.

 5. Fleur op juni 27, 2017 om 7:27 am

  Sterkte! Ik hoop dat je deze week wat meer slaap krijgt en iedereen op knapt

 6. Sofie op juni 27, 2017 om 7:32 am

  Wat kan je het als mama toch soms zwaar hebben ! Ik heb nu al probleem met goed slapen en ik heb nog geen kindjes!
  Ik twijfel soms om eraan te beginnen uit vrees dat ik het niet aan kan 🙁
  Echt chapeau hoe je dat allemaal klaarspeelt!
  Grtjs
  Sofie

  • Maaike1982 op juni 27, 2017 om 7:44 am

   Dank je wel! Het is soms ook wel zwaar en zeker met mijn gezondheid hebben we het er echt wel over gehad, maar het is ook heel leuk gelukkig!

 7. Bianca op juni 27, 2017 om 7:44 am

  Leuk zo’n beloningskaart, en het klinkt verder als een pittige week…hopelijk gaat het deze week allemaal wat beter x

 8. Lonneke op juni 27, 2017 om 7:53 am

  Beloningskaarten werken hier thuis ook erg goed. Hopelijk is deze week iedereen weer wat aan de betere hand.

 9. Nathalie - Volgmama op juni 27, 2017 om 1:02 pm

  Jammer van de ziekenboeg maar dat kan gebeuren. Ik ben de laatste tijd gewoon erg moe, ook niet leuk.

 10. Marijke op juni 28, 2017 om 10:40 pm

  Een ziek kind met die warmte is ook echt niet fijn.

 11. […] afgelopen week stond vooral in het teken van een zieke baby en heel erg veel slaapgebrek. Vorige week konden jullie al lezen dat ook R antibiotica kreeg vanwege oorontsteking en dat we veel te weinig […]

Laat een reactie achter