Het is alweer donderdag, maar door drukte had ik nog geen weekoverzicht geplaatst, ik vind het zelf leuk om hem alsnog te plaatsen dus dat doe ik lekker vandaag. Vorige week was een drukke week. We hebben data voor foto’s maken voor de verkoop en daarom nu ook een harde deadline voor alles wat moet gebeuren. Dit betekende hard werken, maar voor mij ook veel met de kinderen weg zijn zodat ze niet in de weg liepen.

Dinsdag

[easy-image-collage id=2707]

Vandaag geen afspraken dus lekker thuis met de kindjes. We spelen wat en ik doe wat dingen in huis. Ik had al bedacht om even met de bus naar de bibliotheek te gaan en toen ik gebeld werd dat Cas bril klaar was en dat we die konden ophalen. De opticien zit vlakbij de bibliotheek dus dat hebben we na de lunch meteen gedaan.

In het centrum gaan we natuurlijk ook even treinen kijken en uiteindelijk even spelen en wat drinken bij brownies&downies. Cas moet duidelijk even wennen aan zijn bril. Hij loopt snel tegen dingen op of struikelt over een stoepje. Dat heb je snel met een cilinderafwijking.

Verder doe ik die dag niet veel spannends meer.

Woensdag

 

[easy-image-collage id=2708]

Ik krijg een telefoontje van een vriendin met de vraag of ik naar heidezicht wil komen met de kindjes. Even lekker spelen in de speeltuin. Het verslag hiervan kon je maandag al lezen.

Daarna lunchen we thuis en Cas kijkt wat tv terwijl Ruub op bed lig en ik wat aan het bloggen ben. Lekker rustig zo even. Als M uit zijn werk is gaan we weer even naar het centrum. Hij kan gelukkig zijn telefoon ophalen die gerepareerd is en Cas bril moet bijgesteld worden want hij zakt flink af.

In de avond maken we een lijst met klussen die moeten gebeuren voordat ons huis klaar is voor verkoop en die lijst is toch wel flink lang. We besluiten meer hulp in te schakelen, zowel familie en vrienden als een schoonmaakbedrijf zodat alles echt goed schoon is. Dat scheelt zo veel tijd.

Donderdag

[easy-image-collage id=2710]

Cas gaat naar de peuterspeelzaal vandaag. Hij heeft er zin in en laat met een trots “tada!” zijn bril zien aan de juffen. Ook houdt hij hem prima op daar. Fijn dat hij er zo snel aan went.

In de middag maak ik met Cas een klein cadeautje voor de juffen omdat morgen de laatste dag is voor de vakantie. Ik was het eigenlijk totaal vergeten, maar wat verschillende zakjes thee en een reepje chocola in een cellofaantje is best leuk. Zeker met als kaartje een mooie tekening van Cas.

Verder ben ik druk met hulp regelen en telefoontjes daarvoor. Het is veel werk, maar ik krijg wel alles voor elkaar wat ik wilde.

Vrijdag

[easy-image-collage id=2711]

Laatste dag peuterspeelzaal voor vakantie! Cas geeft zijn cadeautjes en hij vindt het helemaal geweldig om te geven. Wachten tot einde van de ochtend is ook geen optie voor hem. Dat wordt dus direct bij binnenkomst gedaan.

M heeft de middag vrij genomen om even wat meer rust te hebben en we gaan samen Cas halen. Leuk dat hij ook weer eens de peuterspeelzaal ziet. Daarna lekker lunchen met vers brood. Verder doet hij de weekboodschappen en gaan we met z’n allen even naar de gamma. Niet heel praktisch met twee kinderen maar voor overleg wel fijn.

In de middag wordt ook lekker gespeeld met duplo door hen. Ik zit er bij en kijk er naar eigenlijk.

Zaterdag

[easy-image-collage id=2712]

M gaat hard aan het werk vandaag. Ik besluit met de kindjes naar dierenpark Amersfoort te rijden nu we toch een abonnement hebben. Het blijft leuk om dieren te kijken. We hebben eigenlijk een heel gezellige ochtend met z’n drietjes. We slenteren zeker 3 uur rond, Cas en ik eten een ijsje, we spelen in de speeltuin en kijken naar allerlei dieren. Het dinobos wil Cas in eerste instantie in, maar als hij het gebrul hoort uit de luidsprekers wil hij toch liever naar de giraffen. Ook prima natuurlijk.

Ondertussen is M ontzettend druk bezig en ook in de middag gaat hij door. Resultaat is wel een keurig opgeruimde garage. Verder doen we weinig meer, we zijn moe.

Zondag

[easy-image-collage id=2713]

Vandaag heb ik met een vriendin afgesproken. We gaan na het slapen van Ruub samen naar Zeewolde. Vrienden van ons zijn zaterdag daar een blote voetenpad gaan lopen en ons leek het ook wel leuk. Dat was het ook zeker. Heerlijk blootvoets gelopen en lekker buiten geweest. Cas vindt het maar gek en spannend. De modderpoel wil hij zeker niet in. Omdat vriendin dat ook maar niks vindt eindig ik dus met een baby op mijn rug en een peuter op mijn heup terwijl ik door de modder loop. Ik voel me wel een pakezel zo.

Na nog even in het gras spelen gaan we naar restaurant Bruis in Blaricum waar we lunchen en de kinderen heerlijk spelen. Aanrader trouwens, zowel binnen als buiten leuke speelgelegenheid en je kunt er echt lekker eten. Op zondagmiddag was het er wel erg druk vond ik.

Ondertussen is M weer doorgegaan in huis. Ik mis wel dingen met hem ondernemen, gelukkig krijgen we nog vakantie en hebben we dan meer tijd samen, want ook al doe ik leuke dingen, dit is eigenlijk niet leuk.

Maandag

[easy-image-collage id=2714]

Vandaag is M gewoon weer werken. Ik regel in de ochtend een bedrijf dat van de week een reparatie aan de nokverhoging komt doen, er zitten een paar planken los. Ook komt er een schoonmaakbedrijf langs om de tuin en het huis echt flink schoon te maken. Het is ons echt te rommelig en de tijd ontbreekt om alles zelf te doen. Dus dan maar iemand inschakelen.

In de middag komt een vriend even het kattenreismandje halen wat we tijden geleden hadden geleend. Fijn om hem meteen weer even te zien ook al is het maar kort. Daarna heb ik namelijk een afspraak met een vriendin en haar kinderen die ongeveer even oud zijn als Cas en Ruub. De peuters spelen heerlijk buiten en de baby’s kruipen lekker rond en kijken naar buiten. Fijn om even gezellig te kletsen ondertussen.

Dit was mijn vorige enerverende drukke week. Nog een paar weken en dan wordt het rustiger verwacht ik en dat kan ik goed gebruken. Hoe gaan jullie om met teveel drukte en dingen moeten doen?

15 reacties

 1. Anne op juli 27, 2017 om 6:23 am

  Mijn zus had het afgelopen week over het blote voeten pad. Ik denk dat wij dat in de vakantie ook even gaan doen, lijkt me echt leuk!

 2. Chantal | Capital Monday op juli 27, 2017 om 6:25 am

  Wat een heerlijke week zeg! Ik wil ook weer eens naar de dierentuin, zo leuk. Als ik te veel drukte ervaar, dan ga ik mijn agenda leeg gooien. Anders voel ik me te opgejaagd en kan ik niet meer genieten.

 3. Jamey op juli 27, 2017 om 6:27 am

  Leuk zeg zon week overzicht! De dierentuin is altijd een succes!

 4. Lonneke op juli 27, 2017 om 6:47 am

  Wat een leuke en actieve week. Ik vind het ook belangrijk om in al mijn vrije tijd wat leuks te ondernemen. Wij gaan aankomend wekend naar de Dierentuin.

 5. Nicole Orriëns op juli 27, 2017 om 9:01 am

  Je week klinkt gezellig. Ik kan me voorstellen dat je wel wat druk voelt doordat je huis in de verkoop is.

  • Maaike op juli 27, 2017 om 6:11 pm

   Ja die voel ik behoorlijk. Huis gaat trouwens pas na de vakantie in de verkoop, nu vooral klaar maken daarvoor (het moet leger ;))

 6. Bianca op juli 27, 2017 om 9:01 am

  Weer een drukke week! Blijf dit soort artikelen altijd wel het leukste vinden om te lezen x

  • Maaike op juli 27, 2017 om 6:10 pm

   Dank je! Ik vind het ook leuk om te maken, ook als een soort dagboekje voor mezelf. 🙂

 7. Layla op juli 27, 2017 om 3:35 pm

  Zo te zien was het een leuke maar drukke week

 8. Liset op juli 28, 2017 om 7:14 am

  Het lijkt me inderdaad best wennen voor een klein kindje om een bril te dragen. Kan met voorstellen dat je hem er ook steeds weer vanaf wilt halen. Gelukkig gaat het helemaal goed!

 9. Wendy op juli 28, 2017 om 7:40 pm

  Leuk weekje! Hier gaan we met de meiden ook regelmatig naar dierentuinen maar de Efteling blijft toch favoriet -ook omdat mama er werkt natuurlijk 😉

  • Maaike op juli 29, 2017 om 7:47 am

   Ja dat is dan natuurlijk extra leuk. De efteling is voor ons te ver weg om zomaar even heen te gaan. Staat zeker op mijn lijstje, maar ik wacht denk ik wel even tot Ruub wat groter is, nu lijkt me het erg ingewikkeld met hem en als je maar een enkele keer gaat is kort gaan zo ontzettend duur.

 10. Mieke | mieksmind op juli 29, 2017 om 8:23 pm

  druk en actief weekje! blote voeten pad hebben wij met familie dag eens gedaan geblinddoekt, was best leuk!

 11. Sheila op juli 31, 2017 om 6:57 pm

  Ik vind dierenpark Amersfoort zo tof. Wat een leuke dierentuin voor kinderen, zeg. Leuk dat jullie een abo hebben. Dat hebben wij op Burgers’ Zoo en ik wil niet afwisselen met andere dierentuinen. Dit omdat je een grote korting krijgt als je al jaren abonnementshouder bent en die wil ik niet mis lopen. Maar met de Jumbo actie kom je ook met korting naar dierenpark Amersfoort. Dus dan maar zo 🙂

Laat een reactie achter