Na weken niet geschreven hebben ga ik toch weer proberen een weekoverzicht van de afgelopen week te schrijven en vooral dit bij te gaan houden. Mijn week stond vooral in het teken van het feit dat we ons huis verkocht is. Daarnaast had ik heel veel regelwerk en zijn we Ruub gaan leren zelf in slaap te vallen. Het slaapgebrek werd ons teveel.

Maandag

[easy-image-collage id=2965]

Ik breng in de ochtend Cas naar de peuterspeelzaal en ga daarna boodschappen doen. Ik kan niet direct naar huis, want er is een tweede bezichtiging van ons huis. Vorige week al een aantal bezichtigingen gehad en nu dus nog een tweede bezichtiging. We hebben ook vrijdag al een bod gehad op ons huis en na de tweede bezichtiging besluiten we met die partij in onderhandeling te gaan. Zij zijn heel flexibel qua overdrachtsdatum en dat is voor ons natuurlijk erg fijn. Eind van de ochtend zijn we er uit. Ons huis verkocht onder voorbehoud van financiering en bouwkundige keuring!

De rest van de dag ben ik bezig met dingen regelen met de aankoopmakelaar, spreek de hypotheekadviseur en dat soort dingen. Daarnaast haal ik natuurlijk Cas op, speel met de kindjes en dergelijke.

Dinsdag

Ook dinsdag ben ik druk met dingen regelen. Ik maak afspraken voor een bezichtiging van een huis waar we interesse in hebben en een afspraak met de hypotheekadviseur. Verder is het rotweer en heb ik erg vermoeide kinderen van een drukke dag.

Ik bouw lekker met de duplo met ze, speel met kinetisch zand, doe wat dingen in huis en we doen lekker rustig aan. In de middag gaan we wel even een cadeautje kopen voor het zoontje van een vriendin die jarig was en morgen langs komt. Cas kiest vol overtuiging  voor een kiepwagen, want die vindt M vast heel erg mooi.

Woensdag

Vanmorgen komt een vriendin met haar zoon langs. Cas en M spelen heerlijk met de kiepwagen die M cadeau kreeg, de brandweer en vermaken zich prima. Ruub ook met hen achterna kruipen trouwens. Heerlijk om te zien hoe goed ze elkaar zo vermaken.

Verder ben ik ongelooflijk moe door alle drukte, maar ook het feit dat Ruub weer dramatisch slaapt. In de middag ga ik toch weer een keer met hem naar de osteopaat. Daar komt hij hopelijk weer wat meer tot rust van en dat zou helpen. Erg fijn dat dat wel iets helpt. Wel trekken we de conclusie dat hij ook gewoon meer moet leren om zelf in slaap te vallen en dat daar energie in gestoken moet gaan worden.

Verder heeft Ruub een hoop lol met onze kat Elmo die dat ook allemaal prima vond.

[easy-image-collage id=2978]

Donderdag

Peuterspeelzaaldag vandaag, op tijd op en aangekleed dus. Ik ben verder donderdag vooral thuis en doe eigenlijk weinig spannends. Wel grappig moment terwijl Cas zijn brood aan het eten was en Ruub al klaar was. Heel veel lol met een hydrofiel.

[easy-image-collage id=2972]

Vrijdag

Ook vandaag gaat Cas weer naar de peuterspeelzaal. Ondertussen komt mijn schoonmoeder hier naar toe. Ik heb haar al een tijd niet gezien door vakantie en daarnaast heb ik in de middag oppas nodig. Als we Cas hebben gehaald en geluncht besluiten we ook nog even naar het centrum te gaan. Cas heeft echt warmere schoenen nodig dus die gaan we maar kopen.

[easy-image-collage id=2976]

Daarna leg ik Ruub op bed en ga weg. Ik heb een afspraak met het uwv dus dat is even spannend. Er na ben ik echt ontzettend moe. Mijn schoonmoeder blijft gezien de tijd wel eten, maar ik ben eigenlijk niet meer echt gezellig. Ik ben gesloopt. Erg vervelend. Als de kindjes op bed liggen ga ik ook snel liggen, want ik hoop me morgen beter te voelen.

Zaterdag

Vandaag bezoek van een vriendin. We gaan samen even naar Bussum Cultureel, maar het is heel rustig en door de regen ook niet zo leuk. Even wat drinken bij brownies&downies is wel leuk, zeker omdat de kindjes daar lekker spelen. De zoektocht naar een winterjas voor Cas lukt nog niet, wat we leuk vinden is er niet in zijn maat.  Het is gezellig en fijn om bij te kletsen.

Verder besluiten we vandaag eindelijk te gaan proberen of Ruub ook zelf in slaap kan vallen in plaats van op ons. Dit vraagt in het begin een hoop gehuil, hij wil gewoon bij ons. Moeilijk, maar naast hem zitten maakt hem minstens net zo boos, dus dan maar iedere paar minuten terug. Het lukt wel en in de avond gaat het al veel sneller.

Zondag

winterjas

In de ochtend zijn we vooral bezig met het huishouden en vouw ik een berg was op. De nacht was boven verwachting goed, Ruub lijkt het al door te hebben met zelf in slaap vallen. Geen idee hoe het verder gaat, maar het lijkt echt wel te werken. Ik ben benieuwd hoe het verder gaat.

Na de lunch besluiten we even naar Almere te rijden en in de primark te kijken voor een jas. Op de site lijken een paar leuke te staan. Het wordt de jas op de afbeelding links.

 

 

 

Voor Ruub kan dit broekje niet laten hangen. Verder kopen we nog sokken voor M en een donkerrode broek voor Cas. Volgens mij zijn we nu ver klaar voor de winter al.

Daarna rijden we nog even naar landgoed de kemphaan, even uitwaaien en lekker buiten zijn. Cas is niet in een geweldig humeur helaas, maar toch is het even een half uurtje fijn.

Daarna weer naar huis, bedden verschonen en zorgen dat alles weer klaar staat voor een drukke week waar we huizen gaan bezichtigen en een weekend weg gaan met de hele familie van M.

[easy-image-collage id=2979]

Hoe was jullie week? Hebben jullie wel eens iets gedaan met slaaptraining bij een nog net baby? En hoe dan? En hebben jullie wel eens een huis verkocht en hoe ging dat dan?

13 reacties

 1. Manon op september 19, 2017 om 6:39 am

  Ik heb vorige week een fijne week gehad en deze week verloopt ook prima! Ik heb geen kinderen dus kan je niks vertellen over een slaaptraining en ook nog nooit een huis verkocht helaas.

  • Maaike op september 19, 2017 om 6:59 am

   Gelukkig gewoon een fijne week, dat is het belangrijkste!

 2. cindy op september 19, 2017 om 6:19 am

  Niet echt slaaptraining, wij hadden een peuterbed gezet in zoonlief zijn kamer en zijn daar in het begin ingekropen samen met hem. Wanneer hij dan sliep kropen wij eruit en sinds kort gaat hij gewoon slapen zonder onze hulp…

 3. Mariëlle | Me-licious op september 19, 2017 om 6:20 am

  Klinkt weer als een heerlijke week! Super zeg. En het huis is verkocht. Wauw! Ik heb wel een appartement verkocht en dat was eigenlijk zo weg. Maar het ligt er natuurlijk ook aan of je tactisch nadenkt in de faciliteiten in de buurt op het moment dat je het koopt. Zorgt dat het netjes en niet te rommelig aangekleed is als men wil komen etc. Maar hé dat is allemaal niet meer nodig. Hebben jullie al een ander huis op het oog?

  • Maaike op september 19, 2017 om 6:32 am

   We gaan straks en vrijdag ergens kijken dus ik ben benieuwd!

 4. Anja op september 19, 2017 om 6:33 am

  Oei, praat me niet over slaapproblemen. Onze zoon kon er ook wat van en echt niets hielp (ligt overigens in de familie van mijn man), inmiddels is hij 18 en slaapt hij als een os, het liefst tot in de vroege middag 😉

  • Maaike op september 19, 2017 om 7:00 am

   Ik ben benieuwd hoe het hier tzt gaat. Ik heb wel de indruk dat Ruub nu makkelijker zelf in slaap valt en dat scheelt al.

 5. Nicole Orriëns op september 19, 2017 om 7:16 am

  Wat fijn dat het huis verkocht is zeg! Dat vind ik een enorme mijlpaal.

 6. Rory op september 19, 2017 om 7:43 am

  Gefeliciteerd met de verkoop van jullie huis! (realiseer je je overigens wel dat je adres nu te zien is? Goed bedoeld trouwens) Wij hebben ook ooit ons vorige huis verkocht. Helaas aan een gezin waarvan gedurende de wachttijd de ouders gingen scheiden. En toen werd toch vriendelijk verzocht of we het terug konden draaien. Uh nee, want wij hadden ook al een huis gekocht. Dus toen hebben we meegewerkt en – terwijl we aan het inpakken waren – ons huis moeten openstellen voor bezichtigingen en stuff. Dat was best stressverhogend kan ik je vertellen… Maar goed dat is ons verhaal. Super dat het huis verkocht is!

 7. Maaike op september 19, 2017 om 10:35 am

  Gefeliciteerd met de verkoop! Hopelijk is het snel allemaal definitief. En hopelijk slaapt de kleine man snel goed door. Die oververmoeidheid is niet fijn!

 8. Liset op september 19, 2017 om 8:50 am

  Fijn dat het huis is verkocht, dat is een toch een zorg minder!

 9. Bianca op september 20, 2017 om 5:53 am

  Wat goed/fijn dat het huis is verkocht, gefeliciteerd! En hopelijk zijn de slaapproblemen ook snel opgelost x

 10. Daisy Dingen op september 20, 2017 om 8:27 pm

  Gefeliciteerd met de verkoop van jullie huis… Wij hebben altijd gehuurd, dus geen ervaring… Ook niet met de slaaptraining trouwens. Hopelijk slaapt hij snel goed door…

Laat een reactie achter