Maaike schrijft op img-20170426-wa0009 PIT Veiligheidsmuseum Er op uit

PIT Veiligheidsmuseum

Meivakantie

In de vakantie is het soms even wat meer werk om een peuter bezig te houden dus had ik met mijn schoonmoeder afgesproken om een ochtend uit te gaan met C en R.

C mocht kiezen brandweer en politie of treinen (spoorwegmuseum). Het werd het eerst, zeer overtuigd koos hij voor brandweer! Het werd het PIT veiligheidsmuseum dus.

Naar Almere

Dus stapten we woensdagochtend in de auto naar Almere. Parkeren kon perfect in de garage naast het museum. Toen nog even buiten een rondje gelopen, want we waren er 10 minuten voor openingstijd. Ik vind 11 uur trouwens een onhandige tijd met een peuter die vaak ’s middags nog slaapt.

Donker

Binnen bleek het vrij donker te zijn. Iets te donker voor C helaas. Hij was eigenlijk daardoor zo onder de indruk dat hij het te spannend vond. Na even dragen ging het wel en hebben we samen een brandweerwagen bekeken en er in gezeten.

Erg leuk voor veel kinderen is het verkleden als brandweerman, politieagent of ambulancemedewerker.

Winkeltje

Na het winkeltje waar C door oma verwend werd met een brandweerwagen hebben we nog op een motor gezeten en in het lichtere deel van de ruimte wat gekeken en gespeeld.

Conclusie

Ik vind het een leuk museum voor oudere kinderen of peuters die minder snel bang zijn als de mijne. Leuke speurtocht zo ver ik kon zien en leuke interactieve activiteiten die je op je pasje kon zetten en uiteindelijk naar huis kon emailen.

Voor peuters zoals de mijne is dit te heftig. Hij vond het zo spannend dat het gewoon niet echt leuk meer was. Gelukkig was het lunchen en de brandweerwagen thuis een heel groot succes dus de ochtend was wel geslaagd.

2 reacties

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.