Maaike schrijft op d7b231e5-96ca-4748-b724-bcae2b118329-1-min R 9 maanden Ouderschap

R 9 maanden

Gisteren was R alweer 9 maanden oud. Mijn kleine baby wordt steeds minder klein. Hij is de afgelopen maand vee ziek geweest en dat merk je wel aan zijn ontwikkeling. Toch heeft hij zeker niet stil gestaan.

Groeien

R was begin van de maand 9310 gram en was 72,6 cm lang. Groeit goed volgens zijn eigen lijn, rond de +1. Hij is nog steeds een stevige baby en dat is prima. Hij draagt voornamelijk maat 74 nog steeds, maar langzamerhand worden er wat dingen te klein en is ook maat 80 al prima. Gaat vlot zo. Donderdag moeten we weer naar het consultatiebureau dus dan weet ik de exacte cijfers rond 9 maanden.

Eten

R eet nog steeds alles wat los en vast zit. Hij is gek op yoghurt, fruit, brood, maar ook warm eten. Zowel van een lepeltje als stukken die je aan hem geeft om op te eten eet hij prima. Overdag krijgt hij 2 tot 3 flessen, een avondfles en in principe in de nacht nog een. De laatste tijd was hij zo vaak onrustig in de nacht dat hij regelmatig een tweede fles kreeg. Zijn flessen zijn overdag 180+6 en in de nacht 120+4, meer drinkt hij dan niet, dus prima.

Nieuwe dingen deze maand

  • R heeft maar liefst 4 tanden gekregen, alle bovenste snijtanden kwamen binnen een week door. Erg heftig, maar wel fijn dat ze nu door zijn.
  • Zelf gaan zitten is ook geen probleem meer. Ik moet echt het zitje op de fiets zetten zodat ik eindelijk weer kan fietsen met hem.
  • Lopen langs randjes lukt inmiddels ook. Je ziet dat R’s voeten nu ook netjes plat op de grond staan en dat hij dat steeds steviger is.
  • R snapt het woordje Nee en zijn naam. Hij stopt daadwerkelijk (heel even) met wat hij aan het doen is bij nee en na een heel aantal keer helemaal als we geluk hebben. Hij reageert ook als hij zijn naam hoort.

Maaike schrijft op d7b231e5-96ca-4748-b724-bcae2b118329-1-min-225x300 R 9 maanden Ouderschap

Het valt me op dat C van 9 maanden en R nu zich vergelijkbaar ontwikkelen, behalve de taal, daar is R sneller mee. Grappig om te zien.

Hoe ontwikkelde jouw kindje zich in het eerste jaar? Een snelle baby of juist niet?

13 reacties

  1. Mijn meisje heeft zich denk ik prima ontwikkeld, niet heel snel maar gewoon. Ik mag natuurlijk ook niet het feit vergeten dat mijn dochtertje 3 maanden te vroeg is geboren, een soort van achterstand is wat dat betreft niet zo vreemd.

  2. Leuk om te lezen! Mijn zoon ontwikkeld zich niet ontzettend snel maar ook niet langzaam. Vrij normaal geloof ik. Mijn dochter daarin tegen loopt wel wat voor op de ‘normale’ ontwikkeling. Liep met 10 maand, sprak met iets meer dan een jaar hele zinnen en was met 2 helemaal zindelijk. In haar gedrag kan je het ook goed merken.

  3. Leuk om de vooruitgang van R te lezen! Heb zelf nog geen kinderen maar vind het wel leerrijk om te horen hoe de ontwikkeling verloopt, dan weet ik het alvast voor later!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.