Ruub 11 maanden

Vorige maand heb ik de maandupdate overgeslagen door al bekende redenen, maar nu wil ik dat gaan oppakken ook al is het alweer een week geleden dat Ruub 11 maanden was. Mijn baby is alweer 11 maanden! Wat gaat het hard, over een paar weken vieren we zijn eerste verjaardag alweer!

Maaike schrijft op dsc_0372967808170-1 Ruub 11 maanden Ouderschap

Groeien

Het consultatiebureau is pas eind van de maand, dus eerder richting de 12 maanden. Ik gok dat hij inmiddels de 10 kilo over is. Twee maanden geleden woog hij 9680 gram en was 73,8 cm lang. Maat 74 is inmiddels toch ook echt te klein geworden, dus maat 80 is de huidige maat. Ik merk dat een enkele keer de klein vallende maat 86 toch ook al goed zit. Grappig, Ruub draagt nu kleding die Cas rond de 14/15 maanden pas droeg.

Eten

Ruub heeft bedacht dat hij zelf wil eten. Potjes of gepureerd voedsel gaat er vrijwel niet meer in. Boterhammen zijn echt zijn favoriet samen met tomaten. Hij eet ook veel fruit, rauwkost en yoghurt blijft ook lekker. Van vlees of vis los moet hij nog weinig hebben, maar door de macaroni bijvoorbeeld eet hij het prima. Flessen vindt hij ook nog steeds lekker, zeker in de avond en nacht (helaas). Hij drinkt inmiddels ook water en thee.

Nieuwe dingen deze maand

  • Ruub loopt echt langs randjes en oefent flink met los gaan staan. Twee maanden geleden liep hij ook wat stapjes langs randjes, maar nu in een vlot tempo ook.
  • Hij zwaait terug als je naar hem zwaait.
  • Ook steekt hij zijn tong terug uit.
  • Als je Ruub vraagt waar de bal of de poes is gaat hij die zoeken. Dat geldt ook voor papa, mama en Cas.
  • Ik hoor de hele dag door allerlei gebrabbel en geklets, zowel in zijn spel als in een vorm van gesprekken, hij geeft antwoord.
  • Hij speelt steeds meer met Cas en vindt het hilarisch om samen rond te kruipen achter iets aan.
Maaike schrijft op dsc_02601837434641 Ruub 11 maanden Ouderschap

11 reacties

    1. Lastig is dat hè, daarom probeer ik het inderdaad iedere maand zo te doen, hoewel ik nog even moet bedenken hoe of wat na zijn eerste verjaardag.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.