Ruub is 1 jaar!

Een jaar geleden werd Ruub geboren. Onze tweede zoon, ons kleine babietje. Maar het kleine babietje is al een tijdje geen babietje meer, maar hij is gewoon 1 jaar geworden vandaag. Dit is de laatste update van Ruub als baby. Ik zal ze nu iedere 3 maanden gaan plaatsen, want zo veel ontwikkeling is er niet direct meer, dus dan blijft het interessant.

Groeien

Vorige week is Ruub weer gemeten en gewogen. Hij is 77,5 cm en 10400 gram. In verhouding is hij dus wat slanker geworden. Verbaast me eigenlijk ook niks als ik zie hoe veel hij op dit moment beweegt. Hij kan echt geen moment stil zitten en is heel de dag door aan het kruipen, langs randjes aan het lopen en oefenen met los staan. Qua kledingmaat is er weinig veranderd, hij zit nog steeds tussen 80 en 86 in.

Maaike schrijft op lrm_20171003_094518336968119 Ruub is 1 jaar! Ouderschap

Eten

zelf willen eten is nog steeds bekend. Hij eet zeker brood erg goed. Verder eet hij steeds meer met de pot mee. Hij wordt wel langzamerhand kritisch. Er zijn dingen die hij echt niet wilt hebben (kale pasta, broccoli) en dingen waar hij duidelijk gek op is (tomaten, komkommer, gehakt). Het valt me op dat dingen met een sterke smaak er vaak beter in gaan als saaiere dingen. Geef hem maar pasta met pesto, Mexicaanse geinspireerde gehaktschotel waarbij hij de wrap erbij laat liggen.

Maaike schrijft op img-20170922-wa0007512914204 Ruub is 1 jaar! Ouderschap

Nieuwe dingen deze maand

  • Ruub begint langzamerhand woordjes te zeggen. Op familieweekend was hondje Puk en dat werd een keer door hem gezegd. Ook zegt hij bah na als ik zeg: “Nee, bah!” Beste hiervan is dat hij dan ook uit zijn mond haalt wat er in zit.
  • Dingen in en uit een bak halen is echt fascinerend. Daar kan hij zich een hele tijd mee vermaken.
  • Ruub zit niet meer in de maxi cosi, maar in de groep 1 stoel. Hij groeide er echt uit.
  • Hij kan steeds beter los staan.

Een jaar in foto’s

Maaike schrijft op ruben-1-jaar-300x240 Ruub is 1 jaar! Ouderschap

18 reacties

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.