Maaike schrijft op scare-me-piraten Scare me! Er op uit

Scare me!

In Almere wordt al voor de vijfde keer scare me georganiseerd, een horrorevenement met verschillende zones. Ik ben er nu een aantal keer geweest en gisteravond weer en ik raad het absoluut aan. De vijfde editie is alleen vanavond (zaterdag 30-9) en volgend weekend (vrijdag 6 en zaterdag 7 oktober) nog dus als je er heen wilt moet je snel zijn of geduld hebben tot editie 6 (hopelijk februari/maart).

Maaike schrijft op scare-me-flyer Scare me! Er op uit

Wat is er te doen?

Zoals gezegd zijn er verschillende spookhuizen, daarnaast is een bioscoop met horrorfilms, een retro game room, een virtual reality game ruimte en je kunt er bij verschillende stands horrorgerelateerde spullen of iets te eten komen. Het is in een grote loods in Almere die prachtig omgebouwd. Hieronder de informatie die scare me geeft over de verschillende haunted houses.

The mansion

In dit oude huis woont de landheer met zijn butler. De butler zegt dat de landheer gek is, maar de landheer ziet angstaanjagende spoken, hoort kreten, lichtflitsen en kettingzagen. Hij durft alleen nog in de hal bij de piano te komen. Anderen gaan wel verder naar binnen. Jij ook?

Zombie terror

De zombie-apocalyps is begonnen. Je vrienden en familie zijn al gepakt en veranderd in losgeslagen zombies. Er is een antiserum, kryptonite volgens de wetenschappers, dat de mensheid kan redden. Deze zijn in de vorm van diamanten. Echter zal je deze moeten vinden. Door middel van fel licht bevries je zombies als het ware. Durf jij de uitdaging aan om de mensheid te redden?

The pirates adventure

Het is 1673, de kapitein van het schip The Black Mermaid is terug gegaan naar zijn schip en heeft de zijn bemanning en zijn schat meegenomen.

De kapitein daagt jullie nu uit zijn schip te betreden en zijn bemanning en schat te redden.

Door middel van slim onderhandelen, puzzels en codes ontcijferen zou dat je moeten lukken. Durf je het te proberen ?

Asylum

Dit is het nieuwste spookhuis van scare me. Je gaat op bezoek bij de dokter in het gekkenhuis. Met deze gekken wil je geen contact maken en je wilt al helemaal niet bij hen te op zaal te komen liggen. Kan je de dokter daarvan overtuigen?

Maaike schrijft op scare-me-piraten Scare me! Er op uit
Maaike schrijft op scare-me-2 Scare me! Er op uit
Maaike schrijft op scare-me Scare me! Er op uit
Maaike schrijft op scare-me-3 Scare me! Er op uit

Scare me, mijn ervaring

Ik vind dit echt een geweldig evement. Beetje alternatief, niet zo groot als bijvoorbeeld de fright nights van walibi, maar juist behoorlijk overzichtelijk. De vorige keer dat ik er was werd een vriendin van me echt bang door de clowns en doordat het niet bizar druk is wordt daar door de acteurs goed mee gespeeld. Sowieso vind ik de acteurs erg goed en alle aankleding van zowel de ruimte als de acteurs erg mooi. Je ziet ontzettend dat ze goed weten waar ze mee bezig zijn en dat dit ontzettend goed uitgewerkt is. Ook zie je absoluut het plezier van de (vrijwillige) acteurs.

Deze vijfde editie kent wat herhaling ten opzichte van de vorige, maar alles is weer net anders waardoor het leuk blijft om te blijven gaan. Wat me ontzettend op viel was dat de aankleding steeds mooier en completer wordt waardoor je ervaring ook leuker wordt. Wel miste ik deze keer de acteurs die in de hal tussen de spookhuizen liepen en bij de bar. Daardoor werd je wat meer uit de sfeer getrokken. Wel vond ik de meeste acteurs goed en waren de thema’s mooi afwisselend. Ik heb weer een erg leuke avond gehad!

Om jullie extra nieuwsgierig te maken, van de eerste twee weekenden is dit filmpje gemaakt… Ik zou zeker even kijken.

Praktische informatie

Scare me wordt gehouden op de steiger 57, 1351 AD Almere Haven. Het is nu nog open op 30 september, 6 en 7 oktober 2017 van 19.30 tot 22.30. Kaarten koop je aan de deur of op de site van scare me en kosten 15 euro plus 3 euro voor the pirate’s adventure, deze heeft beperkte capaciteit dus vol is vol. Ik kan je zeker aanraden deze kaarten ook te kopen. Voor het volgende evenement, in de voorverkoop betaal je minder.

Foto’s komen van de facebookpagina van scare me.

22 reacties

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.