Maaike schrijft op bank-2062530_640 Tag: I love Bussum Er op uit

Tag: I love Bussum

Ik las vorige week op Nortflix de I love Drachten tag eigenlijk om haar niet zo populaire woonplaats te promoten.  Het leek me leuk dit ook over Bussum in te vullen!

Wie ben je en wat is je connectie met Bussum?

Ik ben Maaike en ik woon sinds februari 2014 in Bussum. Ondanks dat we verhuisplannen hebben bevalt het me hier goed.

Wat maakt Bussum een fijne (woon)plaats?

Ik vind Bussum een fijne woonplaats, omdat het een hele groene gemeente is. Je looptMaaike schrijft op bank-2062530_640-300x198 Tag: I love Bussum Er op uit   vanaf ons huis in 5 minuten de hei op en dat is gewoon lekker. Verder heb je alle nodige faciliteiten in het centrum. Daarnaast ligt het centraal in Nederland en heb je goede verbindingen zowel met het ov als de auto.

Wat mis je? Wat zou naar jouw mening anders kunnen? Wat irriteert je?

Ik vind de huizenprijzen in Bussum erg hoog en dat is ook een van de belangrijkste redenen dat we hier toch weggaan. Verder vind ik het heel irritant in het centrum  op de brinklaan de zebrapaden zijn weggehaald. Je loopt in een winkelstraat die onderbroken wordt, maar oversteken is nu echt moeilijk. Omdat het ook nog eens niet heel duidelijk is wat stoep is en wat weg (zelfde tegels) is het voor mijn peuter ook niet duidelijk waar hij mag stoppen. Erg lastig.

Wat vind je het mooiste gebouw?

Ik vind het lastig, maar ik vind het pand van restaurant Archibald erg mooi. Er staan hier sowieso veel mooie huizen.

Wat vind je de mooiste plek?

De heide hier vlakbij vind ik ontzettend mooi, zeker als deze in bloei staat.

Wat vind je de lelijkste plek?

Het bedrijventerrein vaartweg is wel erg lelijk. Gewoon allemaal lelijke bedrijfsgebouwen, de vuilstort en dergelijke bij elkaar.

Waar drink je het lekkerste bakje koffie van Bussum?

Ik denk bij stricks bakery café. Een leuke en gezellige plek om te zitten zonder kinderen.

Wat is de leukste plek om te lunchen?

Met kinderen ga ik liever koffie drinken bij brownies&downies. Ook is dat een prima plek voor lunch. Lekker, gezellig en ook voor de kinderen een fijne plek om te spelen.

Waar ga je graag uit eten?

Ik ga graag eten bij de Gasterij van Bussum. Lekker eten, redelijk betaalbaar en een fijne sfeer. Ik vind het een prima plek!

Stel: Je wandelt door Bussum en hebt trek in wat lekkers. Waar ga je naartoe?

Ik zou taart gaan halen bij patisserie de Ridder. Duur, maar ontzettend lekker. Niet handig als je het ter plekke op wilt eten trouwens, want je krijgt stukken taart mee.

Wat is je favoriete winkel?

De gestreepte koe. Een winkel met kinderspeelgoed, babykleding en gewoon erg mooie kinderspullen. Ik vind het echt een fijne winkel!

Wat heb je nog nooit gedaan of waar ben je nog nooit geweest in de gemeente Gooise Meren, maar wil je zeker nog eens naartoe/doen?

Maaike schrijft op netherlands-1434225_640-300x198 Tag: I love Bussum Er op uit

Ik zou naar het Muiderslot willen. Ik ben er ooit wel eens geweest toen ik hier nog lang niet woonde, maar het lijkt me leuk om het te bekijken. Een mooie plek en interessante geschiedenis.

Stel: Je krijgt familie/vrienden uit het buitenland op bezoek en ze willen Bussum/de gemeente Gooise Meren ontdekken. Wat laat je ze zien?

Los van de dingen die ik hierboven al heb genoemd als leuke en mooie plekken zou ik met ze gaan wandelen over en door Naarden vesting. Verder is een wandeling langs het Naardermeer ook erg leuk, of wie weet daar wel zeilen of varen.

Ik ben benieuwd wat jullie van Bussum vinden zo en wat jullie het meest aanspreekt aan de plekken die ik noem!

De afbeelding van de hei en het muiderslot komen van www.pixabay.com

14 reacties

 1. Weer een plaats die ik enkel van naam ken en waar ik nu toch een beeld bij heb gekregen. Leuk!
  Wat heerlijk om zo de heide op te kunnen lopen.
  Het Muiderslot wil ik ooit ook nog bezoeken!

  Bedankt voor je invulling. Ik neem hem mee in het overzicht!

 2. Ik ben geloof ik nog nooit in Bussum geweest, dus leuk om te lezen. Misschien neem ik hem nog wel eens over en maak er een I love Leiden Tag van 😉

 3. super leuke tag. Ik had nog nooit gehoord van je woonplaats. Lijkt mij wel minder leuk als je daar het verschil niet ziet tussen de weg een voetpad. Maar word je dat niet gewoon?

 4. Nooit geweten dat Bussum zo dicht bij de hei ligt. En zo te zien nog een mooi bloeiende hei ook! Het Muiderslot is geweldig met a zijn oude verhalen. Wil ik ook nog eens opnieuw naar toe!

 5. Wat een leuke tag! Ben een paar keer in Bussum geweest, erg leuke plek. Zelf wel het Muiderslot bezocht trouwens, mooi kasteel. Maar goed, meestal gaat dat zo toch? Dat je een bijzondere trekpleister in je woonplaats hebt en het nooit gaat bekijken 😀

  1. Ja, ik ben er dus ooit geweest toen ik nog in Rotterdam woonde. 🙂 Heel herkenbaar inderdaad! Het ligt trouwens wel in onze gemeente, niet in Bussum zelf.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.