Maaike schrijft op 131235_172849852746869_3325158_o Tbt herstellen na kanker en trouwen Lifestyle

Tbt herstellen na kanker en trouwen

Een tijd geleden schreef ik al over mijn verleden als kankerpatiënt, hoe ik ontdekte dat ik kanker had en de periode van chemokuren. Het moment dat ik klaar was met de chemokuren is waar dit verhaal tot nu toe geëindigd was. Het verhaal stopt alleen niet bij het moment dat ik klaar was met de chemo’s. Ik ga vandaag verder met het verhaal over herstellen na kanker.

Moe

De eerste weken na de chemokuren ben ik moe, mijn conditie is niks en ik kan weinig nog. Ik slaap veel. Het is echt een periode van herstellen. Aan de andere kant ben ik ook druk bezig met voorbereidingen voor onze bruiloft, leuke dingen doen en genieten van het feit dat ik klaar ben met behandelingen. Ik heb een intake bij herstel en balans en spreek met hen af dat ik in september daar kan starten. Hopelijk helpt dat me om me beter te gaan voelen, zowel psychisch als lichamelijk. Ik heb nogal wat te verwerken.

Trouwen

Twee maanden na de laatste chemokuur is het zo ver! Wij gaan trouwen!

Maaike schrijft op 60909_153585628006625_5758458_n Tbt herstellen na kanker en trouwen Lifestyle

We hebben bedacht dat we graag wilden dat iedereen bij het daadwerkelijke trouwen kon zijn. We trouwen om 2 uur ’s middags en in de ochtend maak ik me klaar, maken we foto’s en doen eigenlijk ook rustig aan. Na de plechtigheid gaan we naar een restaurant met prachtige tuin waar we met iedereen kunnen borrelen, kletsen en heerlijk buiten aan het water zitten. Echt heel fijn dat het weer zo mee werkt. Hierna gaan we eten met onze ouders, broers en een aantal goede vrienden. Een heerlijk avondvullend diner volgt waar we lekker van genieten. Tijdens het diner nog een aantal lieve toespraken en het is me nog blij gebleven hoe mijn moeder ons vertelde hoe trots ze op ons was na de afgelopen maanden. Aan de andere kant zijn we die dag niet met kanker bezig. We genieten van elkaar en van alle mensen om ons heen. Het is echt een dag die vol blijdschap zit. Ziek zijn is dan ontzettend ver weg gelukkig.

Ondertussen heb ik wel in dezelfde week controle in het ziekenhuis. Gelukkig is deze goed en ben ik schoon. Dat geeft rust, we kunnen weer “veilig” verder.

Huwelijksreis

Omdat we al verwachtten dat ik na zo’n lange en intensieve dag heel moe zou zijn besluiten we niet direct op huwelijksreis te gaan, maar eerst nog even thuis weer bij te komen. We gaan dus twee weken later twee weken naar de Dominicaanse Republiek! Heerlijk bijkomen, mooie dingen bekijken en lekker tijd samen hebben. We genieten echt volop. Het tempo van activiteiten ligt laag, maar dat is niet erg, daar is het vakantie voor.

Maaike schrijft op 162626_172852052746649_4345026_n Tbt herstellen na kanker en trouwen Lifestyle

Telefoon

Ergens halverwege de vakantie gaat echter mijn telefoon. Ik krijg een telefoontje uit Nederland van mijn arts. Dat is niet wat je wilt zo kort na kanker. Hij vertelt dat er uit de onderzoeken is gebleken dat alle mensen die niet bestraald werden recidieven kregen oftewel de kanker komt terug. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Ze hebben bedacht dat de mensen die korter als 3 maanden klaar zijn met chemokuren dus een aanvullende behandeling nodig hebben. Ik kom hier dus voor in aanmerking. Dit betekent wel dat ik de week na de vakantie in het ziekenhuis moet zitten om dit te bespreken en snel te starten. We spreken af dat hij een afspraak inplant in die week en die per post naar mijn huis zal sturen. Dan weet ik zodra ik thuis ben wanneer ik in het ziekenhuis moet zijn.

Dat was dus mijn onbezorgde vakantie. Gelukkig genieten we nog wel, maar ik ben ineens niet meer klaar. Ik moet weer verder met alle ellende helaas…

10 reacties

  1. Wat een domper zeg tijdens je vakantie. Dat is zeker niet een telefoontje waar je op zit te wachten. Anderzijds wel fijn dat ze zo zorgvuldig en betrokken zijn.

    En wat had je een prachtige trouwjurk!

  2. Jeetje wat heftig zeg. Ik kan mij voorstellen dat de vakantie ineens heel anders aanvoelt. Wat Nicole zegt, wel heel fijn dat ze zo zorgvuldig zijn geweest.

  3. Pff wat heftig zeg! En wat een grote teleurstelling. Zo zie je je vakantie niet voor je. Ik vind dat je er prachtig uitzag op je trouwdag. En ik hoop dat je nog wel kan genieten van je vakantie al kan ik me voorstellen dat je hoofd toch ergens anders is. Heel veel succes en sterkte de komende tijd. x

  4. Wat een verhaal zeg, jeetje. Dat lijkt me echt heel erg schrikken. Daarnaast is het natuurlijk goed dat de artsen zo zorgvuldig zijn. Trouwens heel fijn om te lezen dat je zo hebt genoten van de trouwdag. Die blijft je altijd bij, top!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.