Tbt: Knobbel in mijn hals

Gepubliceerd door Maaike op

In de serie turn back time blik ga ik terug in de tijd, de tijd vlak voor en waar ik kanker had. De eerste twee blogs over dit onderwerp gingen vooral over mijn vader en mijn broer. Nu ga ik eigenlijk pas echt over mezelf schrijven.

Kerstmis

Na de dood van mijn vader begin december 2009 ga ik weer werken. Drukke dagen op een basisschool in de weken voor kerst. Ik ben moe, heel moe, maar ja wat wil je met wat er net is gebeurd. De kerstvakantie komt hoe dan ook als geroepen.

Met kerstmis hebben we afgesproken met de vrouw van mijn vader en mijn broer om samen te eten. Een rare, beladen avond zo kort na de dood van mijn vader. We praten wat, we spelen een kaartspel, we eten met elkaar en hebben ondanks alles wel een gezellige avond. Fijn om zo bij elkaar te zijn.

Dessert

We zitten rustig aan tafel het dessert en ik zit op een gegeven moment aan mijn hals en voel een rare opgezette lymfeklier. Het voelt als een harde knobbel. Gezien de situatie zeg ik er op dat moment niks over. Ik heb geen zin om een hoop drama te schoppen om iets wat toch niks zal zijn. Zeker niet bij deze mensen en op deze avond.

Toch zit het me absoluut niet lekker. Ik weet dat mijn broer destijds ook dit soort knobbels had en dit voelt echt anders als opgezette lymfeklieren door verkoudheid. In de auto naar huis die avond zeg ik het dus wel tegen mijn vriend. Hij denkt echt dat het niks is. Ik kan toch niet ook kanker hebben?

Huisarts

Na kerst en het weekend ga ik naar de huisarts. Het zit me niet lekker en ik wil overleggen. De huisarts voelt aan die knobbel en geeft inderdaad aan dat het niet een normale knobbel is. Vanwege mijn familiegeschiedenis mag ik direct bloed prikken om wat dingen te bekijken.

De bloeduitslagen zijn een aantal dagen later binnen. Ik blijk een verhoogde ontstekingswaarde in mijn bloed te hebben. Ook al is het totaal niet duidelijk waar de ontsteking zou moeten zitten krijg ik toch antibiotica voorgeschreven. De hoop is dat daarmee de knobbel verdwijnt.

Na wat twijfelen licht ik mijn familie in. Ik heb er zelf geen goed gevoel over en ik wil dit met ze delen. Mijn moeder bel ik vlak voor ze op vakantie gaat. Die reageert lief, maar ook met het idee dat dit echt niet zou kunnen. Ze heeft allerlei slechte berichten over mijn broer op vakantie gehoord. Ik hoop niet dat ik dat ook moet doen.

Na een week

Een week later zit de knobbel er nog steeds, sterker nog, aan de andere kant is ook een knobbel gekomen. Ik vraag aan de huisarts waar hij aan denkt. Hij geeft aan dat het een vorm van (lymfeklier-)kanker kan zijn, maar ook de kattenkrabziekte of zelfs pfeiffer.

Ik krijg een echo in het ziekenhuis waar geen afwijkingen gevonden worden. Dan stuurt de huisarts me door naar een internist. Hij moet verder uitzoeken wat er aan de hand is. Het is inmiddels begin januari, na het weekend, op de tiende kan ik in het ziekenhuis terecht.

Hoe het daar verder gaat lees je volgende week.

De uitgelichte afbeelding komt van www.pixabay.com

 


12 reacties

Nicole Orriëns · 17/06/2017 op 06:24

Het lijkt me zo enorm stressvol om dat weer zo lang te moeten wachten tot je weer bij een specialist terecht kunt. Dat lijkt me echt heel naar!
Nicole Orriëns onlangs geplaatst…Lekker koken met een klein budgetMy Profile

  Maaike1982 · 17/06/2017 op 06:31

  Het was maar een paar dagen vanaf het moment van doorsturen dus dat viel heel erg mee gelukkig.

Judith · 17/06/2017 op 06:54

Wow de ziekte van pfeiffer of kanker is toch wel een behoorlijk verschil, wat zul je geschrokken zijn.

  Maaike1982 · 17/06/2017 op 07:29

  Ja ontzettend!

Sandra · 17/06/2017 op 08:45

Pffft, heftig zeg. Ik ben zo bang dat ik ooit ook zoiets ga meemaken na alle gevallen in de familie. 🙁

Linda Venrooij · 17/06/2017 op 09:36

Oei, wat heftig. Dat lijkt me flink schrikken zo…
Linda Venrooij onlangs geplaatst…{ Review } | Machiavelli Deluxe van 999 GameMy Profile

cindy · 17/06/2017 op 10:23

Wow heftig, zeker gezien de omstandigheden die al gebeurd zijn. Ik hoop volgende keer iets positief te lezen… :s
cindy onlangs geplaatst…Natuurlijke snacks voor heel het gezin + WINACTIE BEARMy Profile

Claudia Struijck · 18/06/2017 op 11:46

Pfff wat heftig en wat een stress!! Ik hoop echt op positief nieuws!!

  Maaike1982 · 18/06/2017 op 11:49

  Ik heb het al weggegeven eerder, dit verhaal speelde in 2010, het nieuws wordt niet goed nog (nu wel beter hoor).

Sofie · 18/06/2017 op 11:59

Wat heftig zeg, en fijn dat het nu wel beter gaat.
Sofie onlangs geplaatst…10 handige tips als je een blog wilt beginnen!My Profile

Fleur · 20/06/2017 op 21:26

Jeetje wat een verhaal! Ik kan mij voorstellen dat je daar behoorlijk van schrikt als je dat vertelt wordt
Fleur onlangs geplaatst…Winnen | De Leukste Blog Winacties week 25My Profile

Tbt herstellen na kanker en trouwen | Maaike schrijft op · 15/10/2017 op 14:03

[…] tijd geleden schreef ik al over mijn verleden als kankerpatiënt, hoe ik ontdekte dat ik kanker had en de periode van chemokuren. Het moment dat ik klaar was met de chemokuren is waar dit verhaal […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: