The Mommy tag

Ik heb bedacht dat ik met enige regelmaat een tag wil invullen. Nu zal ik daar vast nog niet voor gevraagd worden (wel welkom trouwens!) dus als ik ergens een leuke zie dan vul ik hem in. Deze tag kwam ik tegen op Mama Maike ergens vorige maand. Ik vind het wel een leuke tag om mee te starten. The mommy tag is dus mijn eerste tag!

1. Ben je een werkende mama of een thuisblijfmama?

Ik ben een thuisblijfmama. Overigens niet alleen omdat ik graag bij Zoon ben, maar vooral omdat ik een aantal jaar geleden ben afgekeurd. Ik vind het nu heel fijn om zelf voor Zoon te zorgen, maar ik had liever mijn gezondheid nog gehad en voor de klas gestaan.

2. Zou je het anders willen?

Dat zei ik net al een beetje. Ik zou nu absoluut niet anders willen (en kunnen). Ik geniet ontzettend van het zorgen voor Zoon en doe dat heel graag. Als ik niet ziek was geworden had ik wel liever de zorg meer verdeeld. M zou graag ook parttime werken en als ik dat ook zou doen zou dat wel mijn ideaal zijn.

3. Mijn kind slaapt altijd in haar eigen bedje of wiegje?

’s Nachts wel, overigens wel naast mijn bed. Op zijn kamer ligt hij soms overdag, maar vaker beneden in de kinderwagen. Een heel enkele keer slaapt hij ook in de doek, maar meestal is er dan teveel te zien. Gisteren sliep hij trouwens in de maxi cosi, in de auto in slaap gevallen. Ik heb hem met stoel en al binnen gezet en hij sliep zo nog ruim een uur door.

Maaike schrijft op casper-slaapt The Mommy tag Ouderschap

4. De beste aankoop voor je kindje?

Pfff moeilijk. Ik ben ontzettend blij met mijn draagdoek. Maar ook Sophie de giraffe is erg leuk en kan Zoon zich goed mee vermaken. Die hebben we trouwens wel gekregen. Wasbare luiers staan ook op mijn lijstje. Ze zitten goed en we sparen er zo veel geld mee uit. Fijne bijkomstigheid is ook dat het beter voor het milieu is. Ook ben ik erg blij met de stokke kinderstoel met newbornset (ook een cadeau), Zoon zit er vaak in als we gaan eten en het is echt gezellig dat hij er zo bij kan zitten.

5. Hoeveel kinderen wens je?

Ik zei altijd 2. Nog steeds is die wens er wel, maar niet ten koste van alles. Als ik het gevoel heb dat een kindje erbij ten koste gaat van wat we nu wel kunnen en dan niet meer dan zal erg (helaas) geen tweede kindje komen. De toekomst zal het uitwijzen.

6. Date Night (een uitje alleen met je partner)? Hoeveel dagen/avonden per maand?

Tot nu toe geen. Toevallig gaan we zaterdag wel naar Novastar in het Amsterdamse bos. Ik ben heel benieuwd hoe ik het vind om een avond zonder Zoon weg te gaan. Ik denk dat ik eens per maand iets zonder Zoon met M doen wel fijn zou vinden. Veel vaker hoeft niet, maar ik denk dat het wel goed is.

7. Favoriete bezigheid van je kindje?

Alles in zijn mond stoppen denk ik. 😉

8. Heb je tijdens de zwangerschap een miskoop gedaan?

Niet echt, ik merk wel dat ik veel te veel omslagdoeken en dekens heb, in de zomer niet zo nodig.

9. Het favoriete eten van je kindje?

Mamamelk tot nu toe.

10. Heb jullie een grotere (gezins)auto aangeschaft?

Niet bewust daar om, maar we hebben tijdens mijn zwangerschap wel een andere auto gekocht. Vooral omdat we dachten niet meer te gaan verhuizen en de reistijd naar het werk van M wel zodanig was dat een diesel verstandig was. Drie weken later was ons huis verkocht. Gelukkig maakt met de huidige afstand diesel of benzine weinig uit. Bij de aanschaf van deze auto hebben we trouwens wel bewust een vijfdeurs gekocht.

11. Ben je nu zwaarder of lichter dan voor het moederschap?

Lichter. Door mijn zwangerschap ben ik ongeveer 10 kilo afgevallen en op dit moment val ik heel langzaam nog steeds een beetje af (1-2 kilo per maand).

12. Wat is je droom vakantie met kids?

Ik zou als Zoon ouder is best eens rond willen reizen in een totaal andere cultuur, maar nu zou ik zeggen een kampeervakantie op een mooie plek met lekker weer. In de toekomst hoop ik overigens ook dat Zoon zeilen net zo leuk vindt als zijn ouders zodat we dat samen kunnen gaan doen.

13. En je droom vakantie zonder kids?

Ik heb er nu niet echt behoefte aan, maar als ik nu weg zou gaan zonder Zoon zou ik denk ik ergens een luxe hotel met sauna willen voor een weekend. Lekker eten, sauna en ontspannen.

14. Wat is er veranderd in je leven sinds je mama bent?

Wat niet? Ik ben nu veel drukker in het dagelijks leven en het blijkt dat ik dat goed aan kan gelukkig. Ik heb ineens de verantwoordelijkheid voor een kindje, voor mij veranderd er dan ontzettend veel.

15. Mijn hart smelt als ik ……….

M en Zoon samen zie spelen.

16. Waar shop jij de leukste kinderkleren?

Tot nu toe veel tweedehands. Ik vind mexx, name it en next direct erg leuke dingen hebben meestal.

17. Favoriete mama make-up en verzorgingsproducten?

Ik ben gek op producten van Rituals!

18. A-merk of huismerk?

Allebei, wisselt heel erg waar voor.

19. Heb je altijd een kinderwens gehad?

Ja, absoluut. Ik vond het ook heel erg dat ik dacht dat ik geen kinderen meer kon krijgen nadat ik ziek ben geworden. Gelukkig bleek het tegendeel.

20. Wat is het leukste aan het moederschap?

Zien hoe blij Zoon is als hij me ’s ochtends ziet, zijn giechellachjes en gewoon een klein jongetje zien opgroeien.

Ik tag Nicole van meisje-eigenwijsje voor deze Mommytag. Neem ‘m ook over als je wilt!

2 reacties

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.