Tijd voor mezelf

De laatste tijd, eigenlijk sinds het slaapgebrek een stuk minder is, merk ik dat ik heel erg tijd voor mezelf mis. Ik zorg voor mijn kinderen, doe het huishouden en sinds begin mei blog ik redelijk fanatiek. Dat helpt, maar nog niet genoeg.

Afgelopen jaar

Ik heb het afgelopen jaar een ontzettend zware zwangerschap gehad. Daarna was het gewoon druk met een leven met een peuter en een baby en eigenlijk een beetje overleven door het vele slaapgebrek. Echt tijd voor mezelf miste ik daardoor niet. Soms wel natuurlijk, maar niet zoals nu. Daarnaast heb ik het eerste half jaar heel veel energie gestoken in borstvoeding geven. Ik had ook simpelweg vooral behoefte aan veel bij mijn gezin en vooral R te zijn.

Ruimte

De laatste tijd krijg ik meer energie en daardoor meer behoefte aan Maaike-tijd. De sporadische, ik denk hooguit eens per maand dat ik zonder kinderen iets deed moet echt omhoog. Ik voel me enigszins opgesloten en word soms gek van het mama, mama en mama zijn. Ik ben ook een vrouw, een partner, vriendin en gewoon mezelf. Daarvoor heb ik ruimte voor mezelf nodig, ruimte om even niet te zorgen. Natuurlijk vind ik het leven met mijn kinderen fijn, maar ik merk dat ik uit balans ben.

Voornemen

Ik heb me een aantal dingen voorgenomen om te gaan doen. Als eerste wil ik vaker een paar uur of een dag weg. De eerst volgende keer staat al gepland, zaterdag over een week ga ik met een vriendin een dagje weg. Naar een goede lingeriewinkel, want ik heb geen enkele passende bh meer, lekker door de stad slenteren en ergens lunchen.

Verder wil ik vaker even een uurtje voor mezelf, tijd voor een serie kijken, schrijven, boek lezen of uitgebreid douchen. Meestal douche ik met een van de kinderen en haalt M die er onderuit, daarna snel mezelf wassen. Dat vind ik meestal prima, maar echt ontspannen is het niet, dus daar vaker tijd voor maken.

Ook doordeweeks als M uit zijn werk is (hij begint vroeg en is dus tussen 4 en half 5 klaar) moet er regelmatig even boodschappen gedaan worden. Vaak doet M dat voordat hij thuis komt, maar hij kan natuurlijk ook naar huis komen en dat ik even ga. Niet even spannend, maar wel even iets zonder kinderen om te doen.

Verder wil ik weer iets vaker oppas regelen en zorgen dat M en ik weer wat ondernemen. Hoeft niet altijd heel groot, maar even samen lunchen is al fijn. Al kan ik ook uitkijken naar een dagje sauna of een nachtje in een hotel slapen en even wat langer uit de kindjes zijn.

Een aantal van deze plannen zal ik soms wel wat geduld voor moeten hebben. De plannen rond verhuizen kosten ook veel tijd en energie en dat moet ook doorgaan. Maar dan nog is het goed om te kijken naar wat ik aan kleine dingen kan doen om me iets beter te voelen.

Wat doen jullie aan tijd voor jezelf? Nog goede tips of ideeën waar ik wat aan kan hebben?

De uitgelichte afbeelding komt van https://pixabay.com/

8 reacties

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge