Maaike schrijft op dsc_0101_21653589826-1 Traktatie druivenraket Ouderschap

Traktatie druivenraket

Zoals ik zaterdag al schreef is Cas 4 jaar geworden. Op het kinderdagverblijf mocht hij afgelopen vrijdag natuurlijk ook trakteren. Ik heb een traktatie gemaakt die heel simpel was, maar wel leuk en lekker. En net voldoende voldeed aan het gezonde traktatiebeleid van het kinderdagverblijf. Een half spekkie mocht nog net, tenminste dat deel werd dan wel mee naar huis gegeven. Het werd een druivenraket.

Maaike schrijft op dsc_0102_235046152 Traktatie druivenraket Ouderschap

Wat dan trakteren?

Cas is een ontzettend kritische eter dus heel veel soorten fruit of groente vallen bij voorbaat al af. Veel koeken of iets dergelijks mogen niet en dus werd mijn keuze erg beperkt. Ontbijtkoek mag wel, ook al vind ik dat persoonlijk niet ontzettend gezond. Maar goed, voor mij persoonlijk is dat in beperkte mate niet zo’n probleem dus ach, het mocht, Cas eet het graag en ik kan er iets leuks van maken.

Hoe maak je een druivenraket?

Benodigdheden
  • satéprikkers
  • ontbijtkoek
  • druiven
  • ruitspekkies
Maaike schrijft op img_20180405_214407_489773108874 Traktatie druivenraket Ouderschap
Wat moet je doen?

Pak per traktatie een satéprikker en rijg daar een stuk of 6 druiven in de lengte op zo dat aan de bovenkant ongeveer 1 1/2 cm over is en aan de onderkant ongeveer 2 cm. Knip een spekkie doormidden zodat je een driehoek hebt. Ze deze aan de bovenkant van je satéprikker zodat dat de punt van de druivenraket is. Neem een stuk ontbijtkoek en maak een een soort trapezium (onderkant breder als bovenkant) waar je de prikker in kunt steken zodat hij rechtop staat.

Maaike schrijft op dsc_0099_22087610927 Traktatie druivenraket Ouderschap
Maaike schrijft op dsc_0101_21653589826 Traktatie druivenraket Ouderschap

Ik merkte wel dat deze traktatie niet ontzettend stevig stond, daarom heb ik ze plat op een dienblad gelegd, want lopen ermee zou zorgen dat ze op de grond vallen. Zo kon Cas zelf lopen met de traktatie ook al was het effect iets minder leuk. Hij was zelf wel ontzettend trots op zijn raketten en vond ze helemaal leuk!

Heb jij ook leuke traktaties voor je kind gemaakt? En welke dan?

 

Eén reactie

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.