Maaike schrijft op IMG_5185 Trakteren, van Pinterest kan je het leren Ouderschap

Trakteren, van Pinterest kan je het leren

Het is weer tijd voor een leuke blog van Joyce! Deze keer over trakteren en hoe zij Pinterest als hulpmiddel hiervoor gebruikt. Een heleboel inspiratie en goede ideetjes. Ik zie meerdere dingen die ik ga onthouden voor de komende jaren!

Wie jarig is trakteert

Nee helaas, ik ben niet jarig dus geen leuke winactie. Maar de afgelopen tijd zijn 2 van mijn zoons jarig geweest en dat hield in dat er ook weer getrakteerd mocht worden op school. Nu merk ik zelf dat ik het elke keer weer een uitdaging vind, want ik wil liever niet naar een standaard zakje chips grijpen. Ik heb de mazzel dat wij op school nog niet verplicht gezond hoeven te trakteren. Ik weet dat gezond uiteraard beter is, maar bij een verjaardag hoort toch ook een beetje dat je mag snoepen, vind ik. Het leek mij leuk om jullie eens een kijkje te geven in wat mijn kids de afgelopen jaren zoal hebben getrakteerd. Misschien haal je er nog leuke inspiratie uit zodat je kind iets leuks kan trakteren.

Baby, peuter, kleuter

Onze oudste 2 kids hebben op de opvang gezeten, bij respectievelijk een gastouder en een kinderdagverblijf. De traktatie die dan altijd een hit is, is een soepstengel met een vingerpoppetje erop. Een soepstengel kunnen de kleinsten al eten, het is relatief gezond en de kinderen krijg ook nog iets leuks mee naar huis. Toen onze oudste afscheid nam van de peuterspeelzaal, trakteerde hij op koekiemonstercupcakes. Leuk bijkomend feitje, de rest van de dag waren alle tongen van de kids blauw.

Maaike schrijft op vingerpoppetjes-2 Trakteren, van Pinterest kan je het leren Ouderschap
Maaike schrijft op IMG_5185 Trakteren, van Pinterest kan je het leren Ouderschap

Basisschool

En toen gingen ze naar de basisschool. Het lijkt wel een contest om als moeder je beste creatie te laten zien. Stiekem doe ik daar misschien ook wel aan mee, maar niet met de intentie om andere moeders de loef af te steken. Ik vind het gewoon oprecht leuk om iets moois neer te zetten. Ik zal een aantal van de traktaties van de afgelopen jaren hier neer zetten. De meesten heb ik ook gewoon op pinterest gevonden en zo nagemaakt. Het hoeft echt niet moeilijk te zijn om een leuke traktatie te bedenken. Zoals deze piratenbootjes, gemaakt van eierkoeken.

Maaike schrijft op 10675516_854705157896591_6169508848512749701_n Trakteren, van Pinterest kan je het leren Ouderschap

Of deze drollenkoekjes, gemaakt van chocoladekoekdeeg. Je kan kiezen voor kant en klare eetbare oogjes of met glazuur zelf oogjes maken.

Maaike schrijft op drollenkoekjes Trakteren, van Pinterest kan je het leren Ouderschap

Popcorn is ook altijd een makkelijke en fijne traktatie. Oke ik sloofde me misschien weer uit door er een plaatje van het klassenthema op te plakken en een rietje in te doen, maar alleen al een bekertje met popcorn of een puntzak is al helemaal leuk. Kant en klaar zo gekocht en heb je tijd over kan je het ook nog zelf maken.

Maaike schrijft op popcorn-bekers Trakteren, van Pinterest kan je het leren Ouderschap

Cakefrietjes, zo super simpel, maar wel erg lekker. Deze heb ik nu voor de 2e keer gemaakt. De eerste keer bakte ik nog netjes zelf de cake, maar deze keer ging ik voor makkelijk en kocht ik 2 roombotercakes en sneed deze in plakken. Die plakken sneed ik weer in dunne reepjes. Bij de plaatselijke snackbar kocht ik voor een klein bedrag frietbakjes, maar ik weet dat ze eerder ook in het assortiment van een grote supermarkt zaten, dus goed om daar ook even te kijken. Als mayonaise en ketchup gebruikte ik slagroom en aardbeienjam.

Maaike schrijft op IMG_20180122_080337 Trakteren, van Pinterest kan je het leren Ouderschap

En als laatste idee om te trakteren nog deze sleutelhangers. Doordat ik mijn eigen bedrijf heb, kan ik zelf dingen bedrukken en dat kwam goed uit voor deze traktatie. De sleutelhangers bedrukte ik met de namen van de kinderen en daaraan deed ik met een aardbeienveter 2 snoepsleutels. Het leuke vind ik dat ik elke dag in de klas de sleutelhangers in het fietssleutelbakje zie liggen dus ze worden zeker gewaardeerd.

Maaike schrijft op IMG_20171029_141516 Trakteren, van Pinterest kan je het leren Ouderschap

Meester en Juffen

En dan zijn er ook nog leerkrachten die getrakteerd mogen worden. Uit mijn directe omgeving hoor ik vaak dat docenten vaak beladen worden onder de chocolade en dergelijke. Wil je een keer een leuk alternatief, wat dat dacht je van deze?

Een zakje cup a soup met 2 soepstengels en een servetje. Lekker voor tijdens de lunch of na een lange werkdag tijdens het nakijken van de schriften.

Maaike schrijft op cupasoup-goed Trakteren, van Pinterest kan je het leren Ouderschap

Deze keer maakte ik een zakje met een stroopwafel en een zakje instant chocolademelk. Doordat je het verpakt hoeven ze het niet meteen op te eten.

Maaike schrijft op IMG_20180122_080404 Trakteren, van Pinterest kan je het leren Ouderschap

Maar degene die ik het meeste heb gemaakt is toch wel een zelfgebakken boterkoek. Het is alleen zo’n nadeel dat de helft elke keer mee terugkomt , haha nee hoor daar genieten we dan zelf nog van.

Voor ieder wat wils

Zo zie je maar er is van alles te verzinnen en het hoeft echt niet moeilijk te zijn. Soms zit er iets meer tijd in maar de reacties maken vaak al die tijd goed.

Wordt er bij jullie op school alleen gezond getrakteerd of zijn er andere regels? Wat is jouw favoriete traktatie? Ik ben benieuwd.

10 reacties

  1. Ik hou van Pinterest, zeker als het op traktaties aan komt. Ik vind het altijd een beetje flauw als traktaties gezond moeten zijn, dus daar let ik zelf dan ook eigenlijk niet op bij het uitzoeken van een leuke traktatie.

  2. Ik pluis Pinterest ook graag op leuke traktaties. Ik vind de ideeën voor de meesters en juffen ook erg leuk. Ik ben tegen gezonde traktaties, zolang Liga door school gezien wordt als een gezond 10-uurtje en je voor de juffen wel een chocolaatje mag meenemen. Ooit heb ik daarom voor de meesters en juffen een Gesmolten Olaf gemaakt – een flesje water met een wortel

  3. Ik moet er in de komende weken aan geloven. Zoon gaat naar de basisschool, dus binnenkort afscheid op het kdv en de psz. Ik vind het verschrikkelijk om te maken, maar de man en ik moeten samen maar aan de knutsel!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.