Verhuizen

De titel zegt het eigenlijk al. De beslissing om te gaan verhuizen is genomen!

Waarom?

We twijfelden natuurlijk al een tijdje en we merken op dit moment dat de voorkeur echt ligt bij een nieuw huis. Ik baal echt van de fijne omgeving en een aantal hele leuke mensen die we achter laten, maar in onze nieuwe omgeving kennen we ook een aantal mensen en hij past denk ik beter bij ons leven op dit moment.

Daarnaast willen we graag een huis met minder onderhoud en dat kunnen we in het Gooi simpelweg niet betalen. Dus zijn we toch verder gaan kijken. Ook is regio Utrecht dichterbij familie en zijn er vooral veel meer werkmogelijkheden voor M.

En nu?

Als eerste moeten we ons huis verkoopklaar maken. Dit betekent allerlei kleine klusjes afwerken en vooral heel veel opruimen en strak trekken. Morgen komt er een klusjesman eindelijk de douchedeur vervangen die al een jaar in de garage staat te wachten tot we toekomen aan hem plaatsen.

Verder zijn we aan het kijken welke verkoopmakelaar we willen hebben. Ik heb er een over de vloer gehad en ik vond haar prettig en fijn werken, maar ik wil hoe dan ook vergelijken. Dus daar afspraken voor maken.

Ook hebben we besloten een aankoopmakelaar te nemen. De markt is op dit moment erg snel en in onze situatie denk ik niet dat we snel genoeg kunnen handelen zonder hulp. Ik denk dat we blij worden van iemand die mee zoekt, mee kijkt en voor ons onderhandeld. Het kost wat extra geld, maar ik denk ook dat het ons een beter huis kan opleveren voor een goede prijs.

Dubbel

Ik merk wel dat ik het dubbel vind. Ik vind de locatie waar we nu wonen echt heel fijn. Paar minuten lopen van de hei, 5 minuten fietsen van het centrum. Fijne peuterspeelzaal waar C dus niet zal blijven tot zijn vierde en R al helemaal niet komt. Ik vind dat echt jammer! Aan de andere kant zijn daar vast ook fijne plekken en komt het helemaal goed, maar het zijn absoluut nadelen aan hier weg gaan.

Het is wel erg spannend vind ik en er komt ontzettend veel op ons af. Ik merk dat het een hoop nadenkwerk kost en vooral een heleboel geregel. Ik heb echt dagen erbij gehad de afgelopen weken dat ik een hele lijst met telefoontjes heb moeten afwerken. Ook onze weekenden zijn dus nu echt even gevuld met veel klussen en opruimen. Doordeweeks kom ik daar toch niet echt aan toe met twee kleine kinderen. Binnenkort ook maar eens mensen vragen om hulp. Een dagje oppas of iemand die helpt met klussen helpt echt een hoop. Wie biedt zich aan? 😉

De uitgelichte afbeelding komt van https://pixabay.com/

 

15 reacties

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge