Verhuizen

Gepubliceerd door Maaike op

De titel zegt het eigenlijk al. De beslissing om te gaan verhuizen is genomen!

Waarom?

We twijfelden natuurlijk al een tijdje en we merken op dit moment dat de voorkeur echt ligt bij een nieuw huis. Ik baal echt van de fijne omgeving en een aantal hele leuke mensen die we achter laten, maar in onze nieuwe omgeving kennen we ook een aantal mensen en hij past denk ik beter bij ons leven op dit moment.

Daarnaast willen we graag een huis met minder onderhoud en dat kunnen we in het Gooi simpelweg niet betalen. Dus zijn we toch verder gaan kijken. Ook is regio Utrecht dichterbij familie en zijn er vooral veel meer werkmogelijkheden voor M.

En nu?

Als eerste moeten we ons huis verkoopklaar maken. Dit betekent allerlei kleine klusjes afwerken en vooral heel veel opruimen en strak trekken. Morgen komt er een klusjesman eindelijk de douchedeur vervangen die al een jaar in de garage staat te wachten tot we toekomen aan hem plaatsen.

Verder zijn we aan het kijken welke verkoopmakelaar we willen hebben. Ik heb er een over de vloer gehad en ik vond haar prettig en fijn werken, maar ik wil hoe dan ook vergelijken. Dus daar afspraken voor maken.

Ook hebben we besloten een aankoopmakelaar te nemen. De markt is op dit moment erg snel en in onze situatie denk ik niet dat we snel genoeg kunnen handelen zonder hulp. Ik denk dat we blij worden van iemand die mee zoekt, mee kijkt en voor ons onderhandeld. Het kost wat extra geld, maar ik denk ook dat het ons een beter huis kan opleveren voor een goede prijs.

Dubbel

Ik merk wel dat ik het dubbel vind. Ik vind de locatie waar we nu wonen echt heel fijn. Paar minuten lopen van de hei, 5 minuten fietsen van het centrum. Fijne peuterspeelzaal waar C dus niet zal blijven tot zijn vierde en R al helemaal niet komt. Ik vind dat echt jammer! Aan de andere kant zijn daar vast ook fijne plekken en komt het helemaal goed, maar het zijn absoluut nadelen aan hier weg gaan.

Het is wel erg spannend vind ik en er komt ontzettend veel op ons af. Ik merk dat het een hoop nadenkwerk kost en vooral een heleboel geregel. Ik heb echt dagen erbij gehad de afgelopen weken dat ik een hele lijst met telefoontjes heb moeten afwerken. Ook onze weekenden zijn dus nu echt even gevuld met veel klussen en opruimen. Doordeweeks kom ik daar toch niet echt aan toe met twee kleine kinderen. Binnenkort ook maar eens mensen vragen om hulp. Een dagje oppas of iemand die helpt met klussen helpt echt een hoop. Wie biedt zich aan? šŸ˜‰

De uitgelichte afbeelding komt vanĀ https://pixabay.com/

 


15 reacties

cindy · 09/06/2017 op 05:34

OH dat lijkt me spannend zo alles klaarmaken en verhuizen. Geen ervaring mee want wij hebben gekozen om te verbouwen omdat we hier super graag wonen, ouders op nog geen 10min fietsen en een topwijk.
cindy onlangs geplaatst…Ockyz SweakersMy Profile

    Maaike1982 · 09/06/2017 op 05:51

    Dat kan ik me voorstellen dan! Wij zitten juist ver van familie nu en dat wordt niet om de hoek nog steeds maar wel stuk dichterbij al.

Merel · 09/06/2017 op 05:34

Spannende stap, maar denk dat je misschien beter nu kan gaan dan wanneer ze op de basisschool zitten. Hoewel kinderen flexibel zijn natuurlijk. Wel veel geregel, maar uiteindelijk voor het goede doel. Veel succes!
Merel onlangs geplaatst…Delft toont de leukste uitjes met kinderen: #bloggersontourdelftMy Profile

irma · 09/06/2017 op 05:58

Wat een spannende stap die jullie zetten. Op jullie nieuwe plek komen vast ook veel nieuwe leuke mensen om een hoekje kijken, en een leuke peuterspeelzaal/school. Kom vast allemaal goed, al is het toch wat spannend šŸ˜‰ Ik wens jullie heel veel succes!

Bianca · 09/06/2017 op 08:04

Spannend, maar wel een leuke stap! Wens je heel veel succes šŸ™‚ x
Bianca onlangs geplaatst…WAT STAAT ER NOG ALLEMAAL OP MIJN SUMMER WISHLIST?My Profile

Sandra · 09/06/2017 op 12:55

Spannend! Ik heb zelf zo’n verschrikkelijke hekel aan verhuizen, dus ik snap de tegenzin ook wel. Maar ik denk dat als je eenmaal op een nieuw plekje gesettled bent, je ook weer heel blij gaat zijn. šŸ™‚

Deisy · 09/06/2017 op 16:31

Oooh! Verhuizen en huis zoeken is inderdaad altijd een hele spannende periode. En inderdaad met heel veel stress haha. Doe rustig aan en probeer toch lekker van alles te genieten. Dan komt het helemaal goed met jullie toekomstige huis!

MariĆ«lle | Me-licious · 09/06/2017 op 17:20

Kan begrijpen waarom je dit heel spannend vind. Maar aan alles zitten leuk en mindere leuke dingen toch? Voor nu is dit gewoon de beste keuze en straks als je in je nieuwe huis woont zal dat ook wel zo voelen. Veel succes met het afronden van de klusjes en de verkoop!
MariĆ«lle | Me-licious onlangs geplaatst…Beauty budget tip: Treaclemoon handcrĆØmesMy Profile

Fie, hola nova · 10/06/2017 op 07:56

Wat spannend! Heel veel succes!
Fie, hola nova onlangs geplaatst…AliExpress // Drie aankopen (juni)My Profile

    Maaike1982 · 10/06/2017 op 07:57

    Dank je!

miryam · 12/06/2017 op 13:04

Spannend zeg, een grote stap. Iets achterlaten en weg uit het vertrouwde is altijd lastig, maar ook wel heel gaaf om aan iets nieuws te beginnen. Ik wens jullie heel veel succes met deze stap en alles wat er bij komt kijken!

Shoplog: veel te veel dingen | Maaike schrijft op · 17/07/2017 op 04:18

[…] zijn natuurlijk bezig met ons huis verkoopklaar maken. Om deze reden wilden we graag de zolderkamer wat meer inrichten. Er stonden een aantal dozen en […]

Hoe krijgen we ons huis snel verkocht? | Maaike schrijft op · 30/07/2017 op 06:07

[…] weken heel erg druk bezig geweest met ons huis in orde krijgen voor verkoop. We willen gaan verhuizen, maar dan wil je natuurlijk wel dat je huis snel verkocht wordt en voor zo’n goed mogelijke […]

Tag: I love Bussum | Maaike schrijft op · 21/09/2017 op 13:38

[…] ben Maaike en ik woon sinds februari 2014 in Bussum. Ondanks dat we verhuisplannen hebben bevalt het me hier […]

Mama challenge 2017: Pimp je tuin | Maaike schrijft op · 15/10/2017 op 14:06

[…] Eigenlijk heel erg zonde, want het is wel een heerlijke buitenruimte. Nu we ons huis willen verkopenĀ moeten we natuurlijk ook de tuin opknappen. Ik schreef al eerder een lange lijst met klussen die […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: