Maaike schrijft op 2017-01-29-19.09.36-13 10 redenen: Waarom draag ik? Ouderschap ergonomisch dragen dragen draagzak draagdoek baby

10 redenen: Waarom draag ik?

Waarom draag ik mijn baby? Sinds de geboorte van Cas draag ik mijn kinderen al regelmatig. Verschillende systemen, draagzakken en doeken zijn de revue gepasseerd, hoewel ik niet iemand ben met een ontzettende stash met doeken heb ik wel een aantal verschillende opties.

Een kinderwagen vind ik soms ook erg handig, maar dragen doe ik het liefst. En wel om in ieder geval de volgende 10 redenen:

 1. Het is handig. Je hebt, zeker als je baby op je rug zit je handen vrij en je hoeft niet met een kinderwagen te slepen of te manoeuvreren tussen allerlei kleine dingen door.
 2. Een pasgeboren baby heeft mama heel dichtbij inclusief bekende geluidjes en dat is juist waar ze behoefte aan hebben zo klein.
 3. Prikkels kunnen beter gereguleerd worden doordat je baby zich beter kan afsluiten.
 4. Het is gezellig en knus. Lekker je baby tegen je aan en veel contact is gewoon fijn.
 5. Ruub (en Cas ook toen hij kleiner was) ontspande heel erg als hij gedragen wordt. Ruub valt ook regelmatig in slaap in de doek, Cas  na een maand of 3 zelden overigens, hij vond het wel heel fijn.
 6. Je neemt een doek en zeker een drager, veel makkelijker mee als je kindje al loopt, maar nog niet alles kan lopen.
 7. Het is goed voor de hechting om je baby veel bij je te dragen.
 8. Je past samen onder een grote paraplu als het regent.
 9. Je hebt een heleboel ontzettend leuke doeken en dragers
 10. Het is zo makkelijk om te troosten. Een voorbeeldje, Ruub krijgt momenteel 4 tanden tegelijk en voelt zich dus niet fijn en huilt veel, maar niet als ik ga wandelen met op mijn rug, dan is hij stil en ontspannen.

Hebben jullie je baby wel eens gedragen met een doek of draagzak? En waarom draag jij je kind wel of niet?

Facebook Comments

16 reacties

 1. Ik zie veel voordelen, maar is dit niet ongelooflijk belastend voor de rug? Zelf heb ik een slechte onderrug en ben altijd bang dat ik meer last ervan ga hebben dan genot.

  1. Als je een goede doek of drager (geen babybjorn of anders onergonomische dragers) hebt valt het wel mee. Je kindje zit heel dicht tegen je aan en dat scheelt echt een stuk. En het draagt veel lichter als op je arm in ieder geval.
   Als je een slechte rug hebt zou je het denk ik moeten uitproberen. Best kans dat het goed gaat, maar dat kan ik niet inschatten.

 2. Ik vind dragen voor mezelf onhandig. een kinderwagen vind ik veel fijner zodat ik meer spullen en mijn tas in kwijt kan.

 3. Ik wissel af. Ik ben net begonnen met dragen. Eerder vond ik niet fijn, omdat ik nog teveel last had van de keizersnede. En ben dus nog niet zo snel met een geweven doek. Als ik tussendoor moet voeden, vind ik het een heel gedoe als ik de hele dag op pad ben. En als ik de hele dag op pad ben, vind ik het fijn dat er spullen onderin de wagen kunnen. Wel een groot voordeel. Maar ik vind een doek sowieso erg prettig. Mijn zoontje vond het niet heel lang prettig. Hij kon lopen met bijna 11 maanden en wilde dus niet anders meer.

  1. Ik wissel ook af hoor, zeker als er veel spullen mee moeten inderdaad of als het erg warm is. Maar het is gewoon fijner om te dragen meestal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge