10 redenen: Waarom draag ik?

Waarom draag ik mijn baby? Sinds de geboorte van Cas draag ik mijn kinderen al regelmatig. Verschillende systemen, draagzakken en doeken zijn de revue gepasseerd, hoewel ik niet iemand ben met een ontzettende stash met doeken heb ik wel een aantal verschillende opties.

Een kinderwagen vind ik soms ook erg handig, maar dragen doe ik het liefst. En wel om in ieder geval de volgende 10 redenen:

  1. Het is handig. Je hebt, zeker als je baby op je rug zit je handen vrij en je hoeft niet met een kinderwagen te slepen of te manoeuvreren tussen allerlei kleine dingen door.
  2. Een pasgeboren baby heeft mama heel dichtbij inclusief bekende geluidjes en dat is juist waar ze behoefte aan hebben zo klein.
  3. Prikkels kunnen beter gereguleerd worden doordat je baby zich beter kan afsluiten.
  4. Het is gezellig en knus. Lekker je baby tegen je aan en veel contact is gewoon fijn.
  5. Ruub (en Cas ook toen hij kleiner was) ontspande heel erg als hij gedragen wordt. Ruub valt ook regelmatig in slaap in de doek, Cas  na een maand of 3 zelden overigens, hij vond het wel heel fijn.
  6. Je neemt een doek en zeker een drager, veel makkelijker mee als je kindje al loopt, maar nog niet alles kan lopen.
  7. Het is goed voor de hechting om je baby veel bij je te dragen.
  8. Je past samen onder een grote paraplu als het regent.
  9. Je hebt een heleboel ontzettend leuke doeken en dragers
  10. Het is zo makkelijk om te troosten. Een voorbeeldje, Ruub krijgt momenteel 4 tanden tegelijk en voelt zich dus niet fijn en huilt veel, maar niet als ik ga wandelen met op mijn rug, dan is hij stil en ontspannen.

Hebben jullie je baby wel eens gedragen met een doek of draagzak? En waarom draag jij je kind wel of niet?

16 reacties

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge