Maaike schrijft op img_20180601_1406592192189975782099743 Waarom een nachtje weg zonder kinderen heerlijk is Er op uit Ouderschap

Waarom een nachtje weg zonder kinderen heerlijk is

Maanden geleden, met kerstmis om precies te zijn, kregen M en ik een nachtje oppas en wat budget om iets leuks te doen cadeau van mijn schoonmoeder. Door onze verhuizing en starten met werk kwam het er niet eerder van, maar afgelopen weekend zijn we wel weg geweest. Een nachtje weg zonder kinderen is echt heel fijn, wij kwamen er echt even van bij.

Ons plan

Oorspronkelijk hadden we een heel ander plan. We zouden ’s avonds ergens wat gaan eten en erna naar een feestje gaan waar ook een aantal vrienden zouden zijn. We zouden wel thuis slapen. En toen werd Ruub ziek… Niet ontzettend ziek, maar hij had wel koorts en hoestte zichzelf vaak wakker. Hij was donderdag en vrijdag gewoon naar de opvang geweest en dat ging ook. Mijn schoonmoeder zou bij ons thuis oppassen en die kent Ruub ook goed, dus we hadden geen reden om de geplande avond uit te verplaatsen. Behalve dan dat ik in de nacht van vrijdag op zaterdag uiteindelijk door zijn onrust van half 12 tot half 5 heb geslapen. M gelukkig een heel stuk meer (ongeveer het dubbele zelfs), maar ik was echt te moe voor een feestje tot laat en de volgende ochtend waarschijnlijk een kind vroeg wakker. M was ondanks zijn lange nacht slaap ook erg moe. Het was tijd voor een plan B dus.

Uiteindelijk besloten we nu we toch de hele nacht oppas hadden een nachtje hotel te boeken. Lekker bijslapen en tijd voor elkaar hebben terwijl de kinderen het fijn hebben met oma thuis. Gezien de beperkte tijd sloegen we snel aan het googlen en kwamen op booking.com B&B Zo heerlijk rustig in Bunnik tegen. Een heerlijk luxe studio met sauna en bubbelbad. Ook zelf had de kamer koffie en thee faciliteiten (nespresso en betjeman&barton thee) en een heerlijke boxspring.

Maaike schrijft op img_20180601_1406592192189975782099743 Waarom een nachtje weg zonder kinderen heerlijk is Er op uit Ouderschap

Omdat we eigenlijk wel graag gebruik wilde maken van de kamer (meer foto’s staan op booking.com, ik heb alleen deze gemaakt) hadden we bedacht dat we naar de nieuwe jumbo gingen in Leidsche Rijn centrum en daar een hoop lekkere dingen gingen kopen voor het eten.

Waarom een nachtje weg zonder kinderen zo fijn is

  1. Je hebt echt tijd voor elkaar.
  2. Je hoeft even niks, niet te zorgen, niet op tijd te eten en niet op te letten. Instant ontspanning.
  3. Als je thuis bent en je kinderen niet thuis zijn liggen er nog 100 klusjes die je zou kunnen doen.
  4. Uit jezelf wakker worden is zo fijn (in ons geval al om 7 uur overigens).
  5. Je kan gewoon alleen naar de wc.
  6. Of een boek lezen.
  7. Of een gesprek voeren zonder tussendoor gestoord te worden door Mama! Of Papa???
  8. Je slaapt zonder dat je je kind hoort hoesten.
  9. Had ik al gezegd dat je eindelijk echt tijd voor elkaar maakt?

Hoe was het?

Als je het bovenstaande leest weet je het antwoord vast al. Heerlijk! We zijn eigenlijk maar 16 uur van huis geweest, maar we hebben echt genoten. We zijn uitgerust en hebben echt tijd voor elkaar gehad. Nogmaals bedankt voor het oppassen als je dit leest, we waren er echt ongelooflijk blij mee.

Facebook Comments

Geef een reactie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.