Waarom ik mijn kinderen wel laat inenten

Afgelopen vrijdag kwam er in het nieuws dat de vaccinatiegraad steeds lager is geworden. Hierdoor ben ik gaan nadenken over waarom ik mijn kinderen wel laat inenten. Ik vind dit heel belangrijk en wil nu eens mijn gedachten hierover onder woorden brengen. Ik maak me ook best zorgen over deze ontwikkeling en daarom vind ik het goed om me hier extra in te verdiepen.

Waarom wordt er steeds minder gevaccineerd?

Maaike schrijft op needle-dark-72627-1-300x201 Waarom ik mijn kinderen wel laat inenten Ouderschap  zondag met lubach vaccineren inenten dekkingsgraad.   In Nederland is op dit moment een tendens gaande dat mensen kritisch kijken naar inenten en ouders steeds vaker bewust kiezen voor niet inenten. Het RIVM weet niet zo goed waar het exact aan ligt. Ze geven in het artikel van de nos aan dat er op internet allerlei non informatie staat en mensen zich hierdoor steeds meer laten leiden.
Daarbij komt ook dat de ziektes waar tegen gevaccineerd wordt steeds minder vaak voor komen, door de vaccinaties, en ouders dit regelmatig als steeds minder ernstig ervaren.
Ik hoor of lees regelmatig iets over schadelijke stoffen die in vaccinaties zouden zitten of bijwerkingen die ernstig zijn. Vaccinaties hebben natuurlijk, hulpstoffen en een kleine hoeveelheid van de ziekte waar tegen geënt wordt, maar de ernstige bijwerkingen zijn 1 op een paar miljoen. De hulpstoffen de er in zitten kunnen in grote hoeveelheden schadelijk zijn, net als water, maar in de juist de kleine hoeveelheden niet, gelukkig.
Zo zijn er natuurlijk nog veel meer redenen te noemen. Ik vind dit een goed artikel dat uitlegt hoe het in elkaar zit en hoe dingen werken.

Hoe werkt vaccineren?

Het idee van vaccineren is dat kinderen beschermd worden tegen ziektes. De kans dat ze deze zullen krijgen wordt dan ontzettend veel kleiner. Met deze kleine kans zijn ook de zwakkere mensen beschermd tegen ziektes als mazelen of polio. In het onderstaande filmpje wordt dat principe goed uitgelegd.

Mijn broer is zelf ernstig ziek en als hij zo’n ziekte krijgt is de kans dat hij het niet overleeft. Als er niet voldoende gevaccineerd wordt is de kans dat hij ziek wordt, ondanks zijn eigen vaccinaties, een stuk groter. Ook kleine baby’s en andere mensen die ziek zijn zijn een stuk kwetsbaarder. Ik vind het ontzettend belangrijk om als samenleving mensen te beschermen. Dit kan door je kind te laten inenten en dus doe ik dat.

Waarom ik mijn kinderen wel laat inenten

Als je bovenstaande leest is de belangrijkste reden voor mij dat mijn kinderen beschermd zijn tegen ziektes die ontzettend ernstig zijn. Ziektes waar je dood aan kunt gaan. Het zijn ziektes die nauwelijks meer voorkomen door dat er een hoge vaccinatiegraad in Nederland is.
Daarbij komt dat je door veel te vaccineren je anderen beschermd en de ziektes niet makkelijk uitbreken. Je beschermd anderen er dus ook mee.
De verhalen die je soms op internet leest hebben soms een kern van waarheid, maar zijn naar mijn idee vooral veel non-informatie. Dat vaccins autisme veroorzaken is allang duidelijk dat dat door een fraudeur is gezegd en het onderzoek is teruggenomen. De man mag zich nooit meer als arts uitgeven. Op het moment dat dit nog steeds als argument gebruikt wordt tegen inentingen kan ik dat niet echt meer serieus nemen.

Verder vind ik dat Zondag met Lubach dit een paar maanden geleden ontzettend duidelijk uitlegde. Het zegt precies waarom ik wel vaccineer.

Dit is dus waarom ik mijn kinderen wel laat inenten. Hoe denken jullie hierover? Maken jullie je ook zorgen over deze situatie? En waarop baseer jij dit soort keuzes?

De afbeelding komt van www.pexels.com.

19 reacties

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge