Maaike schrijft op desem-blond Waarom ik zo van goed brood hou Producten

Waarom ik zo van goed brood hou

Waarom ik zo van goed brood hou komt in deze blog naar voren, maar ook desembrood van een kleine bakkerij en een recept wat heerlijk is met brood. Lees je mee?

Waarom ik zo van goed brood hou

Toen we nog in ’t Gooi woonden hadden we goede bakkers in de buurt. We kochten ook zelden brood bij de supermarkt en aten het best veel. Ik ontbijt zelden met brood, maar lunch wel vaak en soms ook met het avondeten.

Maaike schrijft op dsc_06311233666944 Waarom ik zo van goed brood hou Producten
  • Brood is voor mij een heerlijk vullend product
  • Je hebt er veel variatie in.
  • Het past goed bij veel producten. Als we geen zin hebben om te koken is soep met brood ook heerlijk, scroll vooral verder voor een simpele soep die je ook van te voren kunt maken.
  • Je kunt er lekkere dingen op smeren.
  • Gevuld brood is zo ook lekker, daar heb je alleen maar een beetje boter bij nodig.

Desembrood

Toen we verhuisden baalden we eigenlijk dat hier geen bakker op loopafstand zit. Onhandig, maar goed. Toen kreeg ik contact met Ulrika van bammetje bakery en kreeg ik de vraag of ik zin had om verschillende broden van haar te testen. Ze maakt zelf desembrood in verschillende smaken en bezorgt het in de regio Utrecht nog thuis ook. Ik zag ook op haar website dat ze tegenwoordig ook verkooppunten heeft. Maar hier stond ze zelf voor de deur met 4 heerlijke broden.

Maaike schrijft op desem-olivia Waarom ik zo van goed brood hou Producten

Ik had gekozen voor een desem blond, een desem bruno, desem olivia en een desem sunray. Dit waren dus een licht en donker brood, een brood met olijven en abrikozen en een brood met kurkuma. Onze favoriet was was de olivia, heerlijk pittig door de olijven, maar ook zoet door de abrikoos. Echt erg lekker. Dit zijn echt hele andere broden als die je bij de supermarkt koopt en je merkt ook dat er weinig extra stoffen in zitten. Door de desem is het wel wat zuurder van smaak. Ik vond de knapperige korst en en dan zachte binnenkant echt heerlijk.

Maaike schrijft op desem-sunrise Waarom ik zo van goed brood hou Producten

Romige uiensoep met roomkaas en rozemarijn

Een van de gerechten die wij vaak bij brood eten is soep. Ik geef een recept voor een simpele uiensoep die wel anders dan anders is. Wij hebben deze gegeten met het desem olivia en het desem blond brood.

Benodigdheden
  • 25 gram boter
  • 500 gram gesnipperde uien
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 3 eetlepels bloem
  • 750 ml kippenbouillon (wij maken het meestal van bouillonblokje)
  • bakje neutrale roomkaas (philedelphia bijvoorbeeld)
  • paar takjes verse rozemarijn
  • zout – vers gemalen zwarte peper
Bereiden

Snij de rozemarijn fijn en als je dat nog niet gedaan hebt de snipper de uien en knoflook. Verhit de boter en fruit hierin de ui aan tot hij glazig is. Voeg de knoflook en bloem toe en bak even kort mee. Roer de bouillon en 3/4 deel van de rozemarijn erdoor en breng alles aan de kook. Laat de soep op zacht vuur 20 minuten doorkoken. Pureer als de uien goed gaar zijn de soep met een staafmixer en roer de roomkaas er goed doorheen. Breng op smaak met zout en peper. Garneer met de rest van de rozemarijn.

Maaike schrijft op dsc_06291222266106 Waarom ik zo van goed brood hou Producten

Workshops

Bammetje bakery geeft ook workshops waarbij je zelf kunt leren om dit soort brood te bakken. Het lijkt me echt geweldig om te doen. Ik vind het soms heerlijk om dingen te maken en op deze manier weet je precies wat er in het brood gaat en kan je heerlijk variëren met smaken. Op 21 april kan je in Utrecht een beginnersworkshop volgen, misschien leuk voor de liefhebbers. Klik hier voor het facebook event.
De broden heb ik gekregen in ruil voor deze blog. Een aantal foto’s komen ook van bammetje bakery.

Facebook Comments

Geef een reactie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.