Maaike schrijft op 20170721_081913-min Wasbare luier: BestBottom met kortingsactie! Producten

Wasbare luier: BestBottom met kortingsactie!

Ik ben inmiddels toe aan de vierde review van wasbare luiers. Inmiddels was ik mijn eigen variatie wel door maar Lieveluiers was zo lief om mij een proefpakket met BestBottom luiers te sturen. Dankzij hen kan ik de wasbare luier van BestBottom testen en reviewen!

Werking

Maaike schrijft op shop2557800.pictures.Illustration_Overnight_Insert-300x300 Wasbare luier: BestBottom met kortingsactie! Producten  BestBottom luiers zijn zogenaamde snap in one luiers, net als de eerder gereviewde totsbots peenut. Toch verschilt de werking wel enigszins. BestBottom luiers hebben aan de voor- en achterkant een drukknoopje in de inleggers waardoor ze beter blijven zitten. Ook heb je veel meer keuze in soorten inleggers en zijn er extra boosters die je erbij kunt klikken. In de afbeelding kan je zien hoe de luier in elkaar zit.

Wat heel handig is is dat er verschillende soorten inleggers zijn die je kunt gebruiken naar voorkeur. Je hebt stay dry, hennep/ biologisch katoen en bamboe inlegger. Verder komt er binnenkort een bamboe/stay dry inlegger in de collectie. Die is nog niet voorradig, maar heel binnenkort wel. Deze zijn er in maat s/m/l en een nachtinlegger. Daarnaast is er een microbooster van stay dry materiaal. Deze is bedoeld om bij een andere inlegger te gebruiken. Je kan deze en de nachtlegger aan het overbroekje vastklikken met de drukknopen en met de drukknopen op de inlegger een gewone inlegger vastmaken. Het pakket wordt dan wel dikker, maar het absorptievermogen ook.

Ik heb de luier bij zowel Cas (15 kg) als Ruub (9,5 kg) getest. In beide gevallen met de maat large. Bij Cas zit hij prima, maar wel wat laag op zijn heupen. Dat is overigens gewoon het model broekje en je hebt er geen last van. Ik merk dat ik voor hem snel de nachtinlegger pak of in ieder geval de microbooster erbij, dat is nog steeds vrij slank, maar absorbeert gewoon meer. Ruub past deze luier ook al op de grootste stand. Ook bij hem zit de luier erg mooi en netjes. Ik merk dat ik deze luier het snelst pak en snel weer was. Ik denk dat ik een nieuwe favoriet heb!

Maaike schrijft op 20170721_073841-min Wasbare luier: BestBottom met kortingsactie! Producten
Maaike schrijft op 20170721_073614-min Wasbare luier: BestBottom met kortingsactie! Producten
Maaike schrijft op 20170721_073746-min Wasbare luier: BestBottom met kortingsactie! Producten
Maaike schrijft op 20170721_073612-min Wasbare luier: BestBottom met kortingsactie! Producten

Voordelen

 • Erg dunne luier die heel goed naar behoefte is aan te passen. Een vriendin van me was een tijdje geleden verbaasd dat er een wasbare luier in Ruubs broek zat, hij was zo slank dat zij dacht dat het wegwerp was.
 • Dubbele lekgootjes.
 • Het overbroekje is van erg stevig, maar toch flexibel materiaal dat volgens mij van goede kwaliteit is.
 • De absorptie is erg goed en naar behoefte aan te passen.
 • Het overbroekje past erg goed bij een peuter van 15 kg, maar ik verwacht met de verstelbare drukknopen ook prima bij kleine baby’s. Door de verschillende maten inlegger blijft de luier ook slank en absorberen op een passende manier.
 • Productie is in de USA en worden handgemaakt met lokale producten om de lokale economie te stimuleren.

Nadelen

 • Je moet de luier precies om doen, omdat de inlegger er precies in past.
 • Het is een relatief duur systeem in aanschaf doordat je meerdere inleggers moet kopen naarmate je kindje groeit. Je hebt volgens het advies 8 tot 10 covers nodig en per maat 18 tot 24 inleggers. Dat is op zich niet ontzettend veel, maar omdat je als je hele luierperiode deze luiers wilt gebruiken je wel verschillende maten nodig hebt gaat het redelijk hard. Maat L zit je kindje overigens vrij lang in en is budgettechnisch het gunstigst.
 • Je hebt in Nederland alleen de versie met drukknopen te koop, de versie met klittenband zal voor je besteld moeten worden.
Maaike schrijft op 20170720_161459-min Wasbare luier: BestBottom met kortingsactie! Producten
Maaike schrijft op 20170721_081843-min Wasbare luier: BestBottom met kortingsactie! Producten
Maaike schrijft op 20170720_161504-min Wasbare luier: BestBottom met kortingsactie! Producten
Maaike schrijft op 20170721_081948-min Wasbare luier: BestBottom met kortingsactie! Producten

Specificaties

Maatvoering

De cover is verstelbaar en past dus van geboorte tot 16+ kg. Er zijn ook nog extenders waardoor de luier makkelijk tot 20 kg blijft passen. Voor de inleggers geldt de volgende maatvoering:

 • S: geboorte tot 6,5 kg
 • M: 5 tot 10 kg
 • L: 7,3 tot 16+ kg
Materialen
 • Cover: 100% polyester, 2 lagen PUL of een laag PUL met buitenlaag van katoen
 • stay dry inleggers: 80% polyester 20% nylon
 • Bamboe inleggers: 100% bamboeviscose
 • Hennep/biologisch katoen inleggers: 55% hennep 45% biologisch katoen
Prijs
 • Cover €21,-
 • stay dry inlegger €6,15
 • Bamboe inlegger €7,95
 • Hennep/biologisch katoen inlegger €8,15
 • Nachtinlegger stay dry €8,75
 • Nachtinlegger bamboe €9,75
 • Nachtinlegger hennep/ biologisch katoen €11,25
 • Microbooster €5,30

De prijzen van de inleggers zijn in iedere maat hetzelfde.

Waar te koop?

De enige Nederlandse of Belgische webshop die BestBottom verkoopt is Lieveluiers.

Kortingsactie

Zoals jullie kunnen lezen ben ik ontzettend enthousiast over deze luiers. Daarom heb ik in overleg met Lieveluiers een kortingsactie geregeld. De komende week is het proefpakket BestBottom luiers geen €46,- maar €41,-! Wat heel fijn is, is dat in dit pakket allerlei verschillende inleggers zitten in een maat naar keuze waardoor je goed weet wat je koopt als je er meer nodig hebt. Hierin zit 1 cover, 2x stay dry inlegger (dag), 1x hennep/biologisch katoen (dag) en 1x bamboe (dag) in een maat naar keuze. Deze actie is geldig van 26 juli t/m 2 augustus 2017 en vindt je hier.

Gesponsord: Ik heb de luier van Lieveluiers gekregen om te reviewen.

21 reacties

  1. Als je het over de hele luierperiode bekijkt zijn wegwerpluiers een flink stuk duurder. Dit zijn niet de goedkoopste luiers die je kunt kopen, ze zijn alleen wel ook erg fijn. Het is maar net wat je wilt. Ik zal binnenkort eens een algemeen wasbare luiers artikel schrijven, maar kijk vooral ook op http://www.wasbareluierwereld.nl zo veel onafhankelijke informatie….

 1. Ik ben allang uit deze fase en er zullen vast veel voordelen aanzitten, maar mocht ik ooit nog een kindje krijgen dan ga ik toch voor de gewone luiers x

  1. Het is inderdaad veel beter voor het milieu. Daarnaast bespaar je hier absoluut geld mee (nagerekend door milieucentraal) en het is lang niet zo ingewikkeld als het lijkt soms.

  1. Vooral niet aan beginnen dan. 😉 Het valt echt wel mee vind ik, maar als je geen zin hebt in iets meer werk dan is dit niks. Poep schrapen hoeft overigens niet, dat gooi ik ook weg met een inlegvelletje, misschien maakt dat het idee wat minder afstotelijk. 🙂

 2. Ik heb zelf alleen maar wegwerpluiers gebruikt toen ik kleine baby’s had. Leuk dat je zoveel wasbare luiers reviewt. Dan kun je er een goed oordeel over vellen.

  1. Dank je! Ik vind het zelf leuk om uit te proberen, maar ook handig voor anderen, soms zijn ervaringen van anderen gewoon nuttig om te weten wat je kiest.

 3. Ik vind ze er erg leuk uitzien! Wel moet ik eerlijk zeggen dat ik best blij ben met wegwerpluiers. Het idee dat ik poepluiers moet uitwassen vind ik zelf niet zo’n fijne gedachte. Heb jij hier een systeem voor? Of is jouw zoontje al deels zindelijk en poept hij bijvoorbeeld wel op een potje? Alleen voor plasluiers zou ik dit een prima systeem vinden.

  1. Je hebt papieren inleggers die je in een luier doet, die vangt de meeste poep op (bij de redelijk vast poep van mijn zoons vrijwel alle eigenlijk). Die inlegger gooi je weg als er poep op zit, als er in een luier alleen geplast is kan je kan mee wassen en nog een keer gebruiken. Je hebt ook fleece inleggers, maar dat is me persoonlijk veel te veel gedoe. 😉 Vind je een keer een blog over hoe ik wasbaar gebruik en hoe dingen werken leuk om te lezen? Kan ik volgende week wel een keer voor gaan zitten.

  1. Ik denk dat je het heel erg mee gaat vallen! Ik wil van de week een blog schrijven over hoe wasbare luiers nou werken en vooral hoe ik ze gebruik. Misschien interessant (je bent niet de eerste die zich dit soort dingen afvraagt). Mocht je het willen uitproberen, verschillende webshops hebben ook huurpakketten waarmee je wat kunt uitproberen voordat je dure luiers koopt. Je kunt ze overigens ook prima tweedehands kopen en verkopen.

 4. Wij zijn gelukkig nu uit de luiers. De wasbare luiers zie je nu veel voorbijkomen, maar een paar jaar terug was dat een stuk minder. Misschien had ik het dan ook wel gedaan

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.