Wasbare luier: blueberry coverall

Al weer een tijdje geleden, maar het is weer tijd voor een review van een wasbare luier. Of eigenlijk, deze keer een overbroekje. De tweedelige wasbare luiers hebben een overbroekje nodig. Billenboetiek was zo lief om mij een blueberry coverall op te sturen voor een review.

Ik heb een geweldig printje mogen uitzoeken, wat Cas echt prachtig vindt. Hij meldt elke keer als hij hem ziet dat de dinosaurussen zo mooi zijn.

Maaike schrijft op dsc_0376139570228 Wasbare luier: blueberry coverall Producten

Werking

Een overbroekje werkt eigenlijk heel erg simpel. Je hebt een luier die een overbroekje nodig heeft, zoals little lamb, waar ik eerder over schreef. Dit is de absorberende luier, daar over heen moet een overbroekje wat het vocht binnen de luier houdt. Je hebt deze in allerlei vormen en maten, maar ik heb dus nu de blueberry coverall om te testen. In het volgende filmpje van blueberry zelf zie je goed hoe hij werkt, dat is nog veel duidelijker als wat ik er over kan vertellen.

Ik heb het overbroekje voornamelijk gebruikt over een little lamb voorgevormde luier en een bambino mio vouwluier, maar ook over totsbots bamboozle (maat 2 en 3), verschillende popolini luiers past hij prima. Ik vermoed overigens over de meeste tweedelige luiers.

Voordelen

 • De blueberry coverall is gemaakt van ontzettend stevige stof. Ik vind hem qua stof en model vergelijkbaar met mijn favoriet de BestBottom behalve dat hij hoger op de buik eindigt. Dit is ook nodig om goed over tweedelige luiers te passen.
 • Dubbele lekgootjes die heel mooi aansluiten.
 • Zowel Cas als Ruub passen dit overbroekje goed, kleinere kindjes ook nog wel, het gaat dus lang mee. Hoewel Cas overdag geen luiers meer draagt, maar toch. Hij is ook verstelbaar.
 • Eerlijke productie in de VS (Arkansas).\
 • Geweldige en vrolijke printjes!
Maaike schrijft op dsc_0377907552123 Wasbare luier: blueberry coverall Producten

Nadelen

 • De drukknopen gaan soms erg moeilijk open, voordeel is natuurlijk dat ze goed dicht blijven zitten en je kindje ze niet open krijgt, maar nadeel is dat ik het zelf ook soms moeilijk vind.

Heel stom misschien, maar ik kan weinig andere nadelen verzinnen. Het overbroekje zit gewoon heel erg mooi en werkt prima. Ik vind het een van de fijnste die ik heb of heb geprobeerd.

Specificaties

Maatvoering

Geschikt voor kindjes van 5 t/m 18 kilo.

Materialen

Polyester (pul)

Prijs

€19,-

Waar te koop?

De blueberry coverall is onder andere te koop bij billenboetiek.

Maaike schrijft op DSC_0381 Wasbare luier: blueberry coverall Producten
Maaike schrijft op DSC_0380 Wasbare luier: blueberry coverall Producten

Gesponsord: Ik heb dit overbroekje van billenboetiek gekregen om te reviewen. 

32 reacties

  1. Het is niet goedkoop, maar als je bedenkt dat wat wegwerpluiers kosten ben je per saldo nog steeds veel goedkoper uit (scheelt zo’n 500 euro volgens milieucentraal).

 1. We hadden het laatst hierover. Interessant maar ik kon er maar niet aan wennen. Gelukkig is de jongste bijna uit de luiers dus ik hoef er geen energie meer in te stoppen.

  1. Dat valt ontzettend mee eigenlijk. Je gebruikt een inlegvel wat ontlasting opvangt en je kan weggooien als er op gepoept is. Zo niet was je die mee, verder doet eigenlijk de wasmachine het werk.

 2. Hij is zo cute! En eigenlijk valt de prijs me ook nog wel mee. Het is dat mijn dochter nu bijna 2 is en hopelijk dat jaar de luiers gedag gaat zeggen. Dan is de investering toch wat te veel denk ik. Maar voor de nieuwe mama’s zeker het overwegen waard.

 3. Hij lijkt me enorm goed zitten. Daarin schort het nogal eens bij die broekjes is mijn ervaring. Een van de redenen dat ik noot echt om ben gegaan naar wasbare luiers. Vind m er ook erg cute uitzien.

 4. Wat een superleuk printje! Wij hebben geen wasbare luiers gebruikt en hebben ze nu (gelukkig) niet meer nodig… Maar als er iets is wat ik leuk vind aan wasbare luiers zijn het al die leuke printjes die je kan krijgen.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.