Wasbare luiers kopen, huren of leasen?

Ik wil in deze blog aandacht besteden aan de verschillende mogelijkheden om wasbare luiers te gebruiken of vooral aan te schaffen. Dit eigenlijk vooral naar aanleiding van het bericht dat er een webshop is die naast verkoop of kortdurende verhuur ook de mogelijkheid biedt om te leasen. Dus wasbare luiers kopen, huren of leasen?

Maaike schrijft op dsc_00551735824520 Wasbare luiers kopen, huren of leasen? Producten  wasbare luiers

Kopen

Wat het kopen van wasbare luiers inhoudt lijkt me vrij duidelijk. Je koopt bij een van de vele winkels in wasbare luiers een set luiers en gaat die gebruiken. Er zijn trouwens ook een paar stenen winkels waar je tegenwoordig luiers kunt kopen. Je hebt ook de mogelijkheid om tweedehands luiers te kopen. Op facebook zijn hier een aantal groepen voor, ook staan ze nog wel eens op marktplaats.

Huren

Voor een korte periode wat uitproberen of als je kindje nog klein is de newborn maatjes huren kan een voordelige optie zijn. Je huurt luiers en aan de hand daarvan weet je wat je na de eerste periode nodig hebt. Meestal zijn huurperiodes voor ongeveer een maand met mogelijkheid tot verlenging. De kosten hiervan zijn in verhouding relatief hoog.

Leasen

Sinds kort is er nog een mogelijkheid om niet de dure aanschaf van de luiers in een keer te hebben. Bij bamboobaby kan je luiers leasen. Dit houdt in dat je een vast bedrag per maand betaalt wat vergelijkbaar is met wat je kwijt zou zijn aan wegwerpluiers en waarmee je een pakket luiers krijgt wat je kunt gebruiken. Deze luiers blijven eigendom van de webshop, je kunt een aantal keer wisselen, maar je hebt er zelf dus ook minder rompslomp aan. Bij mijn zoektocht naar informatie ontdekte ik een andere winkel waarbij je ook kunt leasen, maar deze ken ik verder niet en heb ik dus geen ervaring mee.

Voor- en nadelen van iedere methode

Hieronder heb ik een afbeelding gemaakt waarop je de voor en nadelen van kopen, huren en leasen kunt zien. Hiermee kan je dus makkelijk kijken wat past bij jou en wat je nodig hebt.

Als je wilt weten hoe je wasbare luiers gebruikt zou ik in deze blog kijken. Zou jij kiezen voor wasbare luiers kopen, huren of leasen?

27 reacties

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge