Wasbare luiers kopen, huren of leasen?

Ik wil in deze blog aandacht besteden aan de verschillende mogelijkheden om wasbare luiers te gebruiken of vooral aan te schaffen. Dit eigenlijk vooral naar aanleiding van het bericht dat er een webshop is die naast verkoop of kortdurende verhuur ook de mogelijkheid biedt om te leasen. Dus wasbare luiers kopen, huren of leasen?

Maaike schrijft op dsc_00551735824520 Wasbare luiers kopen, huren of leasen? Producten

Kopen

Wat het kopen van wasbare luiers inhoudt lijkt me vrij duidelijk. Je koopt bij een van de vele winkels in wasbare luiers een set luiers en gaat die gebruiken. Er zijn trouwens ook een paar stenen winkels waar je tegenwoordig luiers kunt kopen. Je hebt ook de mogelijkheid om tweedehands luiers te kopen. Op facebook zijn hier een aantal groepen voor, ook staan ze nog wel eens op marktplaats.

Huren

Voor een korte periode wat uitproberen of als je kindje nog klein is de newborn maatjes huren kan een voordelige optie zijn. Je huurt luiers en aan de hand daarvan weet je wat je na de eerste periode nodig hebt. Meestal zijn huurperiodes voor ongeveer een maand met mogelijkheid tot verlenging. De kosten hiervan zijn in verhouding relatief hoog.

Leasen

Sinds kort is er nog een mogelijkheid om niet de dure aanschaf van de luiers in een keer te hebben. Bij bamboobaby kan je luiers leasen. Dit houdt in dat je een vast bedrag per maand betaalt wat vergelijkbaar is met wat je kwijt zou zijn aan wegwerpluiers en waarmee je een pakket luiers krijgt wat je kunt gebruiken. Deze luiers blijven eigendom van de webshop, je kunt een aantal keer wisselen, maar je hebt er zelf dus ook minder rompslomp aan. Bij mijn zoektocht naar informatie ontdekte ik een andere winkel waarbij je ook kunt leasen, maar deze ken ik verder niet en heb ik dus geen ervaring mee.

Voor- en nadelen van iedere methode

Hieronder heb ik een afbeelding gemaakt waarop je de voor en nadelen van kopen, huren en leasen kunt zien. Hiermee kan je dus makkelijk kijken wat past bij jou en wat je nodig hebt.

Als je wilt weten hoe je wasbare luiers gebruikt zou ik in deze blog kijken. Zou jij kiezen voor wasbare luiers kopen, huren of leasen?

29 reacties

 1. Duidelijke blog, goed uiteengezet wat de voor- en nadelen zijn. Ik denk toch dat ik zelf sneller zou gaan voor kopen. Toch vooral vanwege idee dat het dan je eigen luiers zijn…

 2. Leuke blog Maaike! Leasen/voor langere periode huren is nog redelijk nieuw.
  Misschien kun je wat meer in gaan op het duurzaamheidsaspect achter huren/leasen? Want daar zit de grootste plus naast het investeringsaspect 🙂 .

  Als je meer wilt weten over Luierotheek De Groene BillenBode mag je me contacten.

  Groetjes Annika

  1. Dat hangt er vanaf wat ze op voorraad hebben liggen. Als ik kijk hoeveel tweedehands luiers er verkocht worden maakt veel mensen het niet uit in ieder geval.

 3. Ik wist het bestaan er niet van, jeetje. Voor het milieu een goede manier van luiers gebruiken Persoonlijk zou ik het never nooit leasen, maar gelijk kopen. Het is toch iets hygiënisch en tussen mijn oren

 4. Ik wist niet eens dat dit kon! Al lijkt het me wel apart. Een beetje viezig ofzo, wat waarschijnlijk nergens op slaat. Haha… heel duidelijk artikel!

 5. Wij hebben bijna altijd wasbare luiers gekocht omdat beide meiden overal allergisch voor zijn. Maar wel gewoon nieuwe, eerder gebruikt vond ik dan weer nee

 6. Wat een handig overzicht, wist niet dat je kon huren of leasen. Lijkt mij heel handig als wilt proberen of het wat voor jou is! Vooral omdat kopen best een grote uitgave is in één keer.

  1. Ik vind het inderdaad goed om wat meer bekendheid te geven. Natuurlijk is het prima om er niet voor te kiezen, maar als je niet weet dat het bestaat zal je het zeker niet kiezen en dat vind ik eigenlijk zonde.

 7. Ik vind leasen wel een heel fijn idee. Tuurlijk ben je duurder uit, maar als je het zo kan spreiden merk je daar niet heel veel van en ik denk dat je met meerdere kinderen best creatief wordt. Je moet er wat voor over hebben. Groene stroom is ook duurder dan grijze.

  1. Is ook zo hoor. Ik denk dat leasen een hele mooie aanvulling is op de optie kopen. Juist omdat je dan meteen een behoorlijk bedrag moet kunnen investeren. Zo veel duurder is dit niet eens als wegwerp kopen volgens mij (maar ik moet zeggen dat ik eigenlijk alleen kruidvat luiers wel eens koop en met zo weinig wegwerp gebruiken is het ook moeilijk in te schatten soms.)

 8. Bedankt voor de handige tips. Ik ben toch iemand die liever luiers gaat kopen dan huren of leasen. Gebruikte luiers. Ik moet er niet aan denken! Luiers kunnen best wat centjes kosten, dus om geld te besparen koop ik mijn Pampers altijd op dezelfde webshop.

  1. Ook met wasbare luiers kan ik me voorstellen dat je je liever nieuw koopt. Wegwerp is natuurlijk sowieso niet her te gebruiken, maar goed dat lijkt me logisch.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.