Wasbare luiers: totsbots peenut

Ik zei het al in de blog over luiers die ik nu gebruik, ik wil heel graag verschillende wasbare luiers gaan reviewen. Er is zo ontzettend veel keus qua wasbare luiers en ik denk dat mijn ervaring met verschillende luiers iets toe kan voegen. Ik gebruik al langere tijd wasbare luiers, maar ik ben de laatste tijd redelijk vast aan twee soorten luiers omdat die me bevallen. Vandaag de eerste daar van, de totsbots peenut pads en wrap.

Werking

De peenut pads en wrap zijn losse inleggers met drukknopen die je in een overbroekje kunt klikken. Je hebt een grote en een kleine inlegger en het idee is dat je dan steeds meer kan toevoegen. Je begint met de kleinste inlegger, daarna de grote en als laatste beiden samen. Het voordeel van deze wrap is dat je er ook een tweedelige luier in kunt doen voor bijvoorbeeld ‘s nachts.

Je hebt in principe aan een stuk of 6 wraps genoeg, want je kunt de vuile pads in de was gooien en dan nieuwe in de wrap klikken en deze zo de hele dag gebruiken.

Voordelen

 • De voordelen van deze luier zijn voor mij dat hij prima een uur of 4 houdt bij R overdag. Dat vind ik een prettige tijd om een luier om te houden.
 • Het systeem is relatief goedkoop voor dit merk luiers, je hebt aan 20 pads en 6 overbroekjes genoeg om overdag volledig te kunnen gebruiken.
 • Je kunt de overbroekjes ook over een tweedelige luier als de totsbots bamboozle gebruiken. Dit maakt het systeem flexibel.
 • Volgens totsbots zelf zijn zij de enige fabrikant van luiers die oeko tex 100 gecertificeerd is. Ze worden in Groot Brittannië gemaakt en dus in een eerlijke omgeving.
 • Erg leuke printjes te koop.

Nadelen

 • De totsbots peenut  luiers zijn relatief duur.
 • Je moet deze luier behoorlijk precies aan doen. Ik merk dat ik echt heel erg op moet letten, meer als bij andere luiers.
 • Bij dikke spekbeentjes zoals die van R zit deze luier fijn, maar ik kan me voorstellen dat dit bij slankere kindjes minder goed zit. Bij C, die een stuk slanker is past de wrap echt niet lekker meer, ondanks dat hem qua gewicht nog prima zou moeten kunnen dragen.
 • Geen dubbele lekgootjes bij de benen.

Specificaties

Maatvoering

De peenut pads kan je de hele luierperiode door gebruiken, de totsbots peenut wraps zijn in 3 maten. maat 1: 2,7 – 8 kg, maat 2: 4 – 16 kg en maat 3: +16 kg. Ik vond tot een maand of 6 (7,5 kg ongeveer) maat 1 wel prettig, daarna was maat 2 fijner, maat 3 heb ik geen ervaring mee.

Materialen
 • Pads: 2 lagen bamboeviscose met een microvezel tussenlaag
 • Wrap: 100% polyester met PUL binnenzijde
Prijs:
 • Pads: 11,95
 • Wrap: 21,95
 • Set van 1 wrap en 1 set pads: 29,95 (Effen) of 32,95 (print)
Waar te koop?

Onder andere bij:

Hebben jullie ervaring met wasbare luiers en deze in het bijzonder? Zijn er dingen die je mist in deze review? Is er merk wat ik echt zou moeten uitproberen volgens jullie?

15 reacties

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge