Wat slaapgebrek met me doet

In eerdere blogs, zoals het weekoverzicht schreef ik al hoe bizar slecht ik op dit moment slaap. Ook Eke heeft helaas hetzelfde probleem. Helaas komt dat niet door mezelf, maar doordat R slecht slaapt. Ik schrijf hier een lijstje met wat slaapgebrek met me doet.

Maaike schrijft op IMG_20170710_204126_274 Wat slaapgebrek met me doet Ouderschap slaapgebrek slaap

10 effecten van slaapgebrek

 1. Ik word moe.
  Vrij obvious natuurlijk, maar om hem nou niet te noemen vind ik ook een beetje raar.
 2. Ik krijg een ontzettend kort lontje. En M trouwens ook. Erg lastig en onhandig ook al zijn we inmiddels goed in negeren van een vervelende opmerking of iets dergelijks. Gelukkig maar, want ruzie is niet nodig en kost alleen maar meer energie.
 3. In huis wordt het een puinhoop. Want waar haal ik de energie vandaan om op te ruimen?
 4. Ik doe de hele dag mijn best om wel genoeg met de kindjes te doen. Ik heb overigens nog steeds het gevoel dat ik ze te kort doe als ik zo moe ben. Omdat het langer duurt is dat vervelend.
 5. Als het echt op is kan ik alleen nog maar huilen. Zo naar, te moe voor wat dan ook en in tranen. Dit gebeurde me zondagmiddag. Dat was ook het moment dat ik besloot even alles te laten wat niet noodzakelijk was ook al wilde ik graag bloggen en vooral het huis klaar voor de verkoop krijgen.
 6. Ik ga slaap zo veel meer waarderen. En ik pak ieder moment dat mogelijk is. Dat betreft mis ik het wel dat C geen middagslaapje meer doet.
 7. Googlen naar oplossingen om je baby te laten slapen. En natuurlijk weinig nieuws tegen komen.
 8. Ik eet snel ongezonder. Want eten koken kost energie en dan is een makkelijke maaltijd soms fijner. Gelukkig hebben we ook een collectie met snelle gezonde maaltijden en zijn salades ook snel klaar. Niet snoepen kost overigens ook veel meer moeite.
 9. Ik gebruik de draagdoek minder. Ik merk dat ik minder draag als ik moe ben. Lichamelijk vraagt het meer van me om bijna 10 kilo te dragen en dat is dan niet altijd fijn. En toch weet ik dat R juist heel erg ontspant van dragen dus dat maakt het dubbel.
 10. Alles wat niet lukt frustreert extra. Als ik moe ben lukken er natuurlijk dingen minder goed, maar daar kan ik ook nog eens slechter tegen. Heel irritant, want me er bij neer leggen werkt echt beter.

Nou, een lijstje wat vast grotendeels herkenbaar is, maar dit is wat slaapgebrek met mij doet. Misschien helpt van me af schrijven even. Ik moet trouwens zeggen dat afgelopen nacht eindelijk beter ging. Ik voel me nu dus redelijk, hopelijk is dit lijstje dus ook minder van toepassing.

Wat doen jullie als je structureel te weinig slaapt? En wat vind jij het lastigst dan? 

Facebook Comments

12 reacties

 1. Ik ken het gevoel. Ik heb dan wel geen kinderen, maar een chronische ziekte. Zo heb ik vaak heel veel pijn waardoor ik niet kan slapen. Met natuurlijk alle gevolgen van dien.
  Ik wens je heel veel sterkte. Hopelijk slaapt de baby gauw door en kunnen jullie ook weer goed slapen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge