Mijn week #28: dierentuin, oogarts en bloemen plukken

Gepubliceerd door Maaike op

De afgelopen week was een week die beter was als de week er voor. Slapen gaat nog niet geweldig, maar lang niet zo slecht meer als de weken er voor. Het blijft relatief, want de beste nacht was met 1 voeding en de slechtste 4 keer er uit voor hem. Maar goed, geen uren wakker, huilende baby en dergelijke. De week zat verder vol met allerlei dingen, een dagje dierentuin, bloemen plukken, een ziekenhuisbezoekje en veel in huis doen.

Verder nog even een mededeling: Ik merk dat ik het gebruiken van voorletters voor mijn kinderen en man niet zo fijn vind. Omdat M het gebruik van hun volledige voornamen niet fijn vind heb ik besloten dat de afkorting van hun namen te gebruiken (in overleg met hem natuurlijk),. Het gaat hem vooral om google qua namen en niet zozeer dat lezers kunnen afleiden hoe onze zoons heten. Dat betekent dat C vanaf nu Cas genoemd wordt en R Ruub. Ik ga dit rustig aan in oude blogs ook aanpassen, maar dat nog wel even duren.

Dinsdag

Maaike schrijft op 20170711_063915-min-e1500212719396 Mijn week #28: dierentuin, oogarts en bloemen plukken Lifestyle weekoverzicht
Maaike schrijft op 20170711_065122-min Mijn week #28: dierentuin, oogarts en bloemen plukken Lifestyle weekoverzicht
Maaike schrijft op 20170711_083744-min Mijn week #28: dierentuin, oogarts en bloemen plukken Lifestyle weekoverzicht

Op dinsdag had ik afgesproken om met mijn schoonmoeder om naar de dierentuin te gaan. In de ochtend maak ik een paar foto’s van opstaan van Cas en we kijken voordat Ruub wakker is even op bed tv. Daarna ontbijten, ik een bak yoghurt met nectarine en muesli, Cas havermoutpap met cacao en Ruub yoghurt met gepureerde nectarine en een beetje pappoeder.

 

Maaike schrijft op IMG-20170711-WA0016-min Mijn week #28: dierentuin, oogarts en bloemen plukken Lifestyle weekoverzicht
Maaike schrijft op IMG-20170711-WA0023-min Mijn week #28: dierentuin, oogarts en bloemen plukken Lifestyle weekoverzicht
Maaike schrijft op IMG-20170711-WA0017-min Mijn week #28: dierentuin, oogarts en bloemen plukken Lifestyle weekoverzicht
Maaike schrijft op 20170711_140650-min Mijn week #28: dierentuin, oogarts en bloemen plukken Lifestyle weekoverzicht
Maaike schrijft op 20170711_100218-min Mijn week #28: dierentuin, oogarts en bloemen plukken Lifestyle weekoverzicht
Maaike schrijft op IMG-20170711-WA0028-min-1 Mijn week #28: dierentuin, oogarts en bloemen plukken Lifestyle weekoverzicht

De dierentuin is erg leuk. We zijn trouwens in dierenpark Amersfoort en besluiten voor net iets meer als een gewoon kaartje een zomerabonnement te nemen. Oftewel in de maanden juli en augustus onbeperkt naar de dierentuin.

Cas vindt alle dieren prachtig en rent van hot naar her. Samen met mij in het treintje was heel spannend, maar wel erg leuk. Ook het spelen in de speeltuin bevalt goed. Het strand vindt Ruub ook fijn, lekker tijgeren door het zand en vooral onder de strandstoelen van willekeurige mensen doorkruipen. Hij slaapt lekker in de buggy en we lunchen in het restaurant. Tegenvaller voor Cas is dat er geen pannenkoeken meer verkocht worden. Gelukkig was een broodje hagelslag ook goed. Wel jammer  dat je die alleen in een broodbox kon bestellen met een appel en een drankje erbij. Zulke witte puntjes eet hij er normaal zo drie van op, maar om nou 3 broodboxen inclusief appels en drankjes te bestellen. Gelukkig had ik ook genoeg brood en rijstwafels bij me.De hotdogs die wij hadden waren erg lekker, maar op een houten plank met een servet er op eet niet heel handig. Nou ja, verbeterpuntje dus.

Het nieuwe leeuwenverblijf is erg mooi en toevallig ligt er een leeuw heel mooi bij om naar te kijken. Ook de giraffen vallen erg in de smaak, net als de olifanten.

Rond half 3 besluiten we naar huis te gaan en beide jongens slapen in die 20 minuten rijden. Helaas laat Ruub het daar ook bij. Cas trouwens ook, maar  dat vind ik juist fijn, want teveel in de middag slapen betekent in de avond of nacht wakker. De rest van de dag doe ik weinig meer. ik ben moe.

Woensdag

Klein klimgeitje! #project365maaike #project3652017

Een bericht gedeeld door Maaike (@maaikeschrijftop) op

Woensdag regent het en we zijn eigenlijk ook wel moe van de drukke dag gisteren. Ik besluit in de ochtend allerlei proefjes met kleur te gaan doen. We zijn heerlijk aan het rommelen als Ruub slaapt en het is erg gezellig samen. In de middag kijken we een film en spelen met elkaar met duplo. Wel lastig is dat Cas het lastig vindt als Ruub zich ermee komt bemoeien. Erg vervelend en moeilijk op te lossen.

Donderdag

Cas moet vanmiddag naar de oogarts dus ik besluit hem thuis te houden van de peuterspeelzaal. Hij is daar vaak erg moe van en met een lang onderzoek in het ziekenhuis in de middag lijkt me dat niet handig. Jammer,

Maaike schrijft op IMG-20170713-WA0005-min-169x300 Mijn week #28: dierentuin, oogarts en bloemen plukken Lifestyle weekoverzicht

maar helaas. In de ochtend doen we niet zo veel. Ik rijd alleen even naar de action om een zonnebril voor Cas te kopen vanwege de oogdruppels die hij ’s middags moet.

Na de lunch breng ik Ruub naar een vriendin die op hem past. Haar dochters vinden het helemaal leuk een baby bij hen thuis (zie foto).  Het gaat ook prima met hem daar en dat is fijn. Hij is niet altijd even makkelijk met oppas dus dan is het heel fijn als het nu heerlijk soepel loopt. Tenminste…totdat ik hem kom halen en even wat spullen in de auto ga leggen om hem erna op te halen. Dat was toch echt niet de bedoeling.

Bij de oogarts gaat het goed, hoewel Cas de onderzoeken niet leuk vindt. Hij wil op een gegeven moment gewoon naar huis en geen gedoe meer. Toch doet hij het knap en een pakje chocomel in de tijd dat de oogdruppels inwerken helpt ook voor hem. Helaas blijken zijn ogen echt niet goed en gaan we dus die middag ook een bril uitzoeken.

Ook geen succes voor Cas en ook best moeilijk, want een bril in die kleine maat hebben opticiens niet heel veel. Gelukkig vinden we wel een leuke. Nu wachten tot die klaar is.

Vrijdag

Ik ben zo blij dat ik net binnen ben van peuter ophalen. #regen #onweer

Een bericht gedeeld door Maaike (@maaikeschrijftop) op

Vandaag gaat Cas wel gewoon naar de peuterspeelzaal. Hij heeft er ook veel zin in dus dat is erg fijn! Hij speelt er heerlijk en ze knutselen aan een weerkaart. Erg leuk om te zien hoe trots hij er op is. Het regent al een beetje als ik hem ophaal, maar tijdens de lunch begint het echt hard te regenen. We blijven lekker binnen vanmiddag!

De rest van de dag doen we dus ook niet veel spannends meer, het is gewoon een rustige middag.

Zaterdag

Maaike schrijft op IMG-20170715-WA0015-min Mijn week #28: dierentuin, oogarts en bloemen plukken Lifestyle weekoverzicht
Maaike schrijft op IMG-20170715-WA0027-min Mijn week #28: dierentuin, oogarts en bloemen plukken Lifestyle weekoverzicht
Maaike schrijft op 20170715_104617-min Mijn week #28: dierentuin, oogarts en bloemen plukken Lifestyle weekoverzicht
Maaike schrijft op 20170715_110331-min Mijn week #28: dierentuin, oogarts en bloemen plukken Lifestyle weekoverzicht
Maaike schrijft op 20170715_104742-min Mijn week #28: dierentuin, oogarts en bloemen plukken Lifestyle weekoverzicht
Maaike schrijft op 20170715_115644-min Mijn week #28: dierentuin, oogarts en bloemen plukken Lifestyle weekoverzicht

Het is weekend en we willen dit weekend een hoop opruimen en in orde maken voor verkoop weer. Zaterdag is vooral M druk bezig met het opruimen van de garage. Veel werk maar wel nodig en je ziet ook resultaat. Ik zoek zelf een aantal dozen uit en gooi ook weer een hoop weg. Ruimte in ons huis!

Verder gaan we in de ochtend naar de sperwershof. We plukken een mooie bos bloemen, drinken wat en kijken naar de prachtige tuin. Ook nemen we wat verse kruiden mee naar huis. Cas is helemaal weg van het idee bloemen plukken en blijft er over praten. Een groot succes dus!

Zondag

#Eten overal! #baby #vies

Een bericht gedeeld door Maaike (@maaikeschrijftop) op


Zondag gaan we weer verder in huis. We vouwen was op, verschonen bedden, doen boodschappen en werken in de tuin. Cas helpt ons met allerlei klusjes en vindt dat geweldig. Echt snel gaat het daardoor niet, maar dat maakt niet uit. Het is wel gezellig en we krijgen wel dingen voor elkaar. Ruub speelt lekker, slaapt lekker en smeert zichzelf volledig onder met eten. Een rustige dag thuis, maar wel met hard werken dus.

In de avond komt Ruub overigens heel moeizaam in slaap, hij blijft maar onrustig. Ik merk dat ik dat lastig vind. Ik had zin om even lekker serie te kijken, maar tegen de tijd dat hij sliep moest ik dat ook. Het blijft lastig.

Maandag

Samen spelen. Alleen vindt Cas het erg moeilijk als Ruub in de buurt komt. 😉 #project365maaike #project3652017

Een bericht gedeeld door Maaike (@maaikeschrijftop) op


Laatste week voor de zomervakantie deze week. Vanmorgen gaat Cas dus lekker naar de peuterspeelzaal. Ruub valt snel in slaap en slaapt ook lang. Ik moet hem wakker maken om Cas te gaan halen. En dat na een nacht met maar een keer wakker. Zo fijn!

In de ochtend werk ik aan mijn blog en ben lekker even zelf bezig met dingetjes. Daarna ga ik Cas halen op de fiets. Ruub lijkt het helemaal geweldig te vinden, Cas vindt het vooral snel geloof ik.

In de middag speel ik met kindjes, doe het huishouden en maak wat afspraken over een gesponsorde blogpost volgende week.

Een stuk betere week als vorige week, een drukke week ook, maar ook veel meer slaap. Hoe was jullie week?

Categorieën: Lifestyle

11 reacties

Nicole Orriëns · 18/07/2017 op 05:57

Slim idee om gewoon een zomerabonnement te nemen. Dan stap je nog veel makkelijker even zo’n dierentuin binnen lijkt me.

Fijn dat de week rustiger was en dat je toch wat meer hebt kunnen slapen!
Nicole Orriëns onlangs geplaatst…Schoolcampus en schoolagenda’s: zijn ze nog wel nodig?My Profile

Karlien - Polished Cats · 18/07/2017 op 07:18

Je hebt best wel een leuke en drukke week gehad
oh het is echt eeuwen geleden dat k nog naar een zoo ben geweest 🙂
ook fijn dat hij zich zo flink heeft gehouden bij de oogarts, jammer dat zijn oogjes niet helemaal goed zijn, maar ik moest ook een bril dragen op een heel jonge leeftijd en door dat consequent te hebben gedaan hoefik nu geen bril meer. Dus hopelijk 😉

liefs
Karlien
Karlien – Polished Cats onlangs geplaatst…Outfit – Floral Two PieceMy Profile

Karen - Dressing in labels · 18/07/2017 op 10:14

Als kind vond ik het altijd een hele belevenis om naar de dierentuin te gaan. Leuk om al die vreemde dieren in het echt te zien.

Mindel · 18/07/2017 op 12:47

Heerlijk dat je wat meer slaap hebt gehad. Slaap is zo essentieel… 🙂

Bianca · 18/07/2017 op 19:23

Leuk overzicht weer! Klopt het alleen dat ik bijna de helft van de foto’s niet kan zien? x
Bianca onlangs geplaatst…BEAUTY | UNBOXING STYLETONE JULI EDITIEMy Profile

Judith Jasper · 19/07/2017 op 08:04

Wij zijn naar Artis geweest vorige week ook, erg leuk

Merel · 20/07/2017 op 06:19

Fijn dat het slapen iets beter gaat. Niks zo funest voor eigenlijk alles, als een slechte nachtrust! En handig, zo’n zomerabonnement.
Merel onlangs geplaatst…Chocolonely ijs: is het zo lekker als het klinkt?My Profile

Layla · 20/07/2017 op 16:19

De foto’s van je zoontjes zijn zo lief. Lekker onschuldig.
Layla onlangs geplaatst…Verjaardag, ijsje en Aliexpress • VLOG # 12My Profile

Fleur · 28/08/2017 op 10:33

Wat een leuke en rustige week! De dierentuin is altijd leuk voor groot en klein. Ik hoop dat je er veel gebruik van hebt kunnen maken deze zomer
Fleur onlangs geplaatst…Voor het eerst naar school? Haal gratis de Schoolbox op!My Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: