Mijn week 42: solliciteren en logeren

Na een heel aantal weken schrijf ik eindelijk weer eens een weekoverzicht. Ik vind het voor mezelf altijd erg leuk om te maken, maar als ik het niet bij houdt lukt het me niet altijd. Daarbij drukke en hectische weken met alles wat hier speelt en dus schieten mooie weekoverzichten er bij in. Maar over de afgelopen week lukt het eindelijk dus wel weer.

Maandag

Maaike schrijft op img_20171015_181155_350636811092 Mijn week 42: solliciteren en logeren Lifestyle

Door een aantal veranderende omstandigheden en het feit dat ik er ook wel weer zin in heb heb ik besloten om weer te gaan solliciteren. Ik wil graag weer aan het werk! In het weekend heb ik mijn cv in orde gemaakt en in de ochtend als Ruub slaapt en Cas op de peuterspeelzaal is zoek ik naar vacatures. Ik vind er een die me ontzettend aanspreekt, maar dan moet ik wel dezelfde dag een sollicitatiebrief schrijven vanwege de sluitingsdatum. Hard aan het werk dus. Een vriendin heeft op haar werk gelukkig tijd om hem na te lezen en het lukt me om een brief te sturen. Nu afwachten maar. De foto hierboven is trouwens een stukje van mijn cv.

Dinsdag

Dinsdag heb ik helemaal geen foto’s gemaakt. In de ochtend heb ik even bezoek van een vriendin uit de buurt met haar zoon en Cas en hij spelen heerlijk samen. Verder kletsen we lekker even bij. De rest van de dag zijn we thuis, probeer ik wat dingen in huis te doen en speel ik lekker met de kindjes.

Woensdag

Maaike schrijft op img_20171018_131537_0241646155084 Mijn week 42: solliciteren en logeren Lifestyle

Vandaag heb ik geen concrete plannen. Ik wil even met de kindjes naar het centrum, want er zijn wat dingen nodig en ik moet naar de schoenmaker, want mijn laars is kapot. Cas vraagt of we even chocomel gaan drinken bij brownies&downies en daar spelen de kindjes even een tijdje lekker terwijl ik koffie drink. Prima om zo even samen weg te zijn.

Ook vandaag ben ik weer druk met vacatures zoeken en ik vind er nog een die me aanspreekt. Helaas voor mij willen ze een videopitch als sollicitatie dus ik heb donderdag wat te doen. De vacature is te leuk om het niet te proberen.

Donderdag

 

Maaike schrijft op lrm_20171019_0759011457555550 Mijn week 42: solliciteren en logeren Lifestyle

Cas is in de ochtend niet echt wakker te krijgen. Ik loop rond in zijn kamer, knuffel hem een beetje, pak zijn kleren, maak een foto en hij slaapt door. Ik ga maar alvast ontbijten met Ruub en laat zijn deur open staan zodat er wat meer herrie om hem heen is. Dat werkt, ik ben net begonnen met eten als ik hem hoor. Mooi, want hij moet naar de peuterspeelzaal.

Zodra ik Cas weggebracht heb en Ruub slaapt bouw ik een stellage om met mijn telefoon te filmen zonder continu een arm in beeld te hebben. Een stapel boeken werkt gelukkig goed. Ik maak het filmpje een aantal keer en ben eigenlijk maar matig tevreden, maar ik weet ook dat ik het eigenlijk niet beter kan. Het moet dus maar zo en hoop er het beste van.

Vrijdag

Maaike schrijft op img_20171019_182444_470716333148 Mijn week 42: solliciteren en logeren Lifestyle

Vandaag krijg ik bezoek van een vriendin en haar baby van 7 maanden. Leuk! We kletsen heerlijk bij, lopen met 2 kindjes op ons rug naar de peuterspeelzaal om Cas te halen en het is gezellig. M is door vroeg beginnen en veel uren eerder in de week ook vroeg thuis dus dat is leuk. Ik merk ook echt dat een dag als dit me ontspant en dat ik dat heel hard nodig heb. Fijn om te merken dat zoiets goed kan doen.

Aan het eind van de middag gaan we toch nog even snel een babyfoon kopen, want de oude is kapot. Uiteindelijk slaag ik zowaar ook voor schoenen. Daarna snel naar huis en eten. Na het eten spelen we met duplo en Ruub vindt het een goed idee om in de doos met duplo te gaan zitten. Het lijkt mij niet comfortabel, maar hem boeit het duidelijk niet. Hij vindt het erg grappig zelf.

Zaterdag

Maaike schrijft op img_20171021_135313_651704334365 Mijn week 42: solliciteren en logeren Lifestyle
Maaike schrijft op img-20171021-wa0003-168015960 Mijn week 42: solliciteren en logeren Lifestyle
Maaike schrijft op dsc_0530571294927 Mijn week 42: solliciteren en logeren Lifestyle
Maaike schrijft op img_20171021_174532_4671404349699-1 Mijn week 42: solliciteren en logeren Lifestyle

Zaterdag is een spannende dag voor Cas. Hij gaat logeren bij een vriendin van ons. Dit op zijn verzoek, dus wel erg leuk! Begin van de middag brengen we hem weg en hij slaapt nog even in de auto. Piano spelen is natuurlijk altijd leuk en daarna gaan we weg.

Met Ruub in de buggy lopen we daar even de stad nog in. Ik heb een nieuwe broek nodig en M een paar schoenen. Nu de broek die ik mooi vond bij About You uitverkocht is toch maar even verder kijken. Ik vind een mooie donkere spijkerbroek, dus dat is fijn. M slaagt nog niet.

Ik krijg de foto van Cas op de tractor na een uurtje, hij heeft het heerlijk naar zijn zin op de kinderboerderij. In de avond ligt hij vroeg op bed hoor ik via de app en het is erg gezellig daar. Wij halen gegrilde kip voor het avondeten en het is ook erg gezellig met alleen Ruub.

Zondag

Maaike schrijft op img_20171022_142747_8182080889028-2 Mijn week 42: solliciteren en logeren Lifestyle

Na de tweede onrustige nacht dankzij voornamelijk een babyfoon die niet goed werkt besluiten we deze te gaan omruilen. Een die herrie maakt als Ruub stil is en stil is als hij herrie maakt is weinig zinvol. Na een ontbijt met lekkere broodjes en een gepocheerd eitje leggen we Ruub eerst op bed en drinken we samen heerlijk rustig koffie.

Als hij wakker is rijden we even naar Amsterdam Arena om bij de prenatal langs te gaan voor de babyfoon. Meteen even kijken voor schoenen bij perry sport, maar daar zit wat M leuk vindt niet goed. We lopen ook even villa arena in om eens te kijken wat we mooi vinden voor het nieuwe huis. We hebben geen groot budget, maar wel een aantal nieuwe dingen nodig, dus eens inspiratie op doen. Altijd leuk om te doen.

Tegen 3 uur is Cas weer thuis, vermoeid en vol verhalen, hoewel ze soms wat onbegrijpelijk zijn. Hij heeft het erg leuk gehad, de dierentuin was leuk en nu is hij weer lekker thuis. De rest van de dag doen we rustig aan, want dat heeft hij duidelijk nodig.

Zo dat was weer een heel verhaal over de afgelopen week. Hoe was jullie week?

15 reacties

  1. Fijn hè, wanneer ze lekker kunnen gaan logeren. En dat je je tweede dan nét even die extra aandacht kunt geven. Succes met je sollicitatie! Ik ben benieuwd waar je op gesolliciteerd hebt 🙂 Fingers crossed, dus.

  2. Succes met solliciteren!
    Zo een videopitch zou ik echt niet tof vinden om te doen. Niet mijn ding, zeg maar.
    Tractor foto’s zijn de max, zo hebben wij er ook een heel aantal!

    1. Nee ook niet het mijne. Inmiddels heb ik reactie dat ze mijn pitch goed en enthousiast vinden maar wel gebrek aan ervaring dus helaas geen gesprek.

  3. Spannend van de videopitch! Dat was in ‘mijn’ tijd met solliciteren wel anders. Al zorgde ik er wel altijd voor dat ik ‘eruit sprong’. Door tekst of door bijvoorbeeld zelf mijn brief (dat was het toen nog) langs te brengen. Wat rot van de babyfoon! Ik ben er toevallig eentje van Philips Event aan het verkopen 🙂 Ik hoop dat je een goed exemplaar van Prenatal hebt gekregen. Een weekoverzicht. Hartstikke leuk om bij anderen te lezen maar zelf red ik het niet plus volgens mijn provider kostten mijn foto’s (ondanks een verkleining via de plugin insamnity) heel veel geheugen…

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.